[TM] Infrastructura sportiva

Started by savagedanyro, October 24, 2012, 12:43:42 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

StefanD_

16.000 de locuri la Timișoara?! Sunt nebuni? De stadionul Știință ce se mai aude?

Cuneo

Da, 16000, nu prea sunt în România evenimente sportive care să aducă atâția spectatori, dar concerte și festivaluri de muzică pot fi destule.

Dominik

Asta-i si ideea, va fi o sala multifunctionala, ce va putea organiza tot felul de evenimente
You're in Steelers Country

Vlad94

Are cineva idee unde va fi localizata viitoarea sala polivalenta?

Cuneo

O firmă cu șase angajați termină sala polivalentă a Politehnicii de pe Podeanu

Lucrările la sala polivalentă a Universității Politehnica de pe str. Podeanu vor fi continuate și finalizate de firma V&G Herneacova SRL, o societate cu șase angajați, înființată în 2017. Face parte din grupul Kasdum SRL, susține primarul Nicolae Robu, și a câștigat licitația Universității Politehnica.

http://www.tion.ro/o-firma-cu-sase-angajati-termina-sala-polivalenta-a-politehnicii-de-pe-podeanu/2183659

Cuneo

Mingea e la CNI! Terenul de lângă stadion, predat la București pentru viitoarea sală polivalentă a Timișoarei

Epopeea sălii polivalente de 16.000 de locuri continuă. Consilierii locali au predat terenul de lângă stadion către CNI și și-au asumat ca primăria să întrețină investiția vreme de 15 ani. Ce urmează mai departe? Ne spune primarul Nicolae Robu, care așteaptă deschidere și de la PSD.
Lupta pentru viitoarea sală polivalentă a orașului continuă. În vreme ce vicepremierul României, Vasile-Daniel Suciu, spunea recent că proiectul trebuie actualizat și că ,,documentația propusă de beneficiar în vederea predării amplasamentului destinat construirii sălii polivalente și aprobării indicatorilor tehnico-economici nu este completă pentru niciunul dintre amplasamentele propuse", la Timișoara s-a pregătit în sfârșit o hotărâre pentru... predarea amplasamentului.

Tion.ro a scris recent despre afirmațiile vicepremierului, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care îi invitase la discuții la București atât pe primarul Nicolae Robu, cât și pe președintele CJ Călin Dobra. Detalii, AICI!

Întrebat recent de reporterul tion.ro dacă a mers totuși la minister să afle noutăți despre proiectul sălii polivalente, Robu a răspuns că... nu a fost chemat. La scurt timp însă, consilierii locali au fost puși să voteze un proiect privind predarea amplasamentului. De altfel, chiar mai-marii de la CNI au cerut emiterea unei astfel de hotărâri.

,,CNI a transmis Municipiului Timișoara adresa cu numărul 10335/07.09.2018 (...) prin care comunica drept răspuns la solicitarea Municipiului Timișoara privind realizarea obiectivului de investiții «Construire Sală Polivalentă de 16.000 locuri, str. Aleea FC Ripensia 35-37» că obiectivul a fost introdus pe Lista sinteză a subprogramului «Săli de sport». CNI SA a solicitat în vederea promovării obiectivului în etapele următoare ca beneficiarul să pună la dispoziție o serie de documente, care au fost transmise deja în cursul anului 2018 (...) Totodată, CNI SA a solicitat o hotărâre de consiliu a beneficiarului privind predarea amplasamentului liber de sarcini", se arată în hotărârea adoptată de aleșii locali în cursul zilei de luni.

Practic, PMT predă cu acte în regulă către CNI terenul de pe FC Ripensia 38, în suprafață de 46.840 mp, dar și terenul de pe FC Ripensia 35, în suprafață de 3.955 mp. Vorbim despre o suprafață totală de 50.795 mp.

Municipalitatea se angajează totodată să pună la punct racordurile la utilități și să mențină destinația obiectivului și să-l întrețină pe o perioadă de minimum 15 ani, după finalizarea lucrărilor.

Robu: Aștept deschidere și de la PSD

Ce e de făcut mai departe? Primarul Nicolae Robu spune că nu a vorbit cu vreun alt oficial despre sala polivalentă, dar ,,mingea e la CNI". Mai mult decât atât, edilul-șef spune că așteaptă deschidere și de la președintele Consiliului Județean Timiș, care ar trebui, în viziunea lui, să renunțe la locația de la Giroc pentru construirea sălii polivalente.

,,Am predat amplasamentul pentru sala polivalentă către CNI, liber nu numai de sarcini înscrise în CF, ci liber și de obiecte de inventar. Mingea e la CNI, am predat tema de proiectare, nota conceptuală, tot ce trebuie. Noi sprijinim și implicarea CJ în realizarea noului stadion tot prin CNI, că nu CJ îl construiește, la fel cum nu primăria construiește noua sală polivalentă. Noi sprijinim implicarea, e terenul CJ și noi chiar am ajutat să fie în integralitatea sa acel teren pe care se anvizajează să se construiască noul stadion al CJ, pentru că o parte era al primăriei. Noi suntem foarte pozitivi, foarte constructivi, nu amestecăm politica în administrație acolo unde nu își are locul. Și aici nu și-ar fi avut locul politica. Nu colaborăm politic, dar în plan administrativ trebuie să colaborăm, trebuie să susținem reciproc, așa gândesc eu, proiectele bune pentru comunitatea noastră. Aștept să văd deschidere și de la PSD, de la PNL există deschidere", a explicat Robu pentru tion.ro.

Potrivit declarațiilor vicepremierului Vasile-Daniel Suciu, CNI trebuie să aprobe indicatorii tehnico-economici, însă doar după completarea documentației și actualizarea proiectului tip al obiectivului.

Sala polivalentă de 16.000 de locuri a Timișoarei, care va fi construită de Compania Națională de Investiții, a constituit multă vreme un subiect de dispută între primarul Timișoarei și liderul CJ Timiș. Dacă Robu vrea să se realizeze sala polivalentă lângă Stadionul ,,Dan Păltinișanu", Dobra o vrea la Giroc.
http://www.tion.ro/mingea-e-la-cni-terenul-de-langa-stadion-predat-la-bucuresti-pentru-viitoarea-sala-polivalenta-a-timisoarei/2287129

Cuneo

Compania Nationala de Investitii face bazin de inot la Timisoara, cu 2 milioane de euro

TIMISOARA. Se cauta un constructor pentru amenajarea unui bazin de inot didactic la Timisoara, pe strada Popa Sapca nr. 5, in vecinatatea penitenciarului.
Compania Nationala de Investitii vrea sa-l faca pentru Universitatea de Vest Timisoara, care are teren in acea zona.

Luni, 22 iulie, CNI a lansat licitatia in Sistemul de Achizitii Publice, SICAP.
Valoarea estimata a lucrarii e de 8.747.724 lei, fara TVA, adica aproximativ 2 milioane de euro.

Firmele interesate sa amenajeze bazinul isi pot depune ofertele pana in 26 august. Va castiga cea care va oferi pretul cel mai scazut.

Lucrarea va dura aproximativ un an de zile, iar principalii beneficiari vor fi studentii si cadrele didactice de la Universitatea de Vest din Timisoara.

https://www.opiniatimisoarei.ro/compania-nationala-de-investitii-face-bazin-de-inot-la-timisoara-cu-2-milioane-de-euro/22/07/2019

Cuneo

Polivalenta mica a Timisoarei, urmarita de ghinion de 9 ani. Noua firma angajata sa o termine e la fel de 'praf' ca cea de dinainte

TIMISOARA. Un nou blocaj la Sala Polivalenta de langa Baza 2 Politehnica. Lucrarile nu au avansat deloc, iar in curand ar putea fi nevoie de o noua licitatie pentru continuarea lor.
Aceasta dupa ce prima firma contractata a intrat in insolventa, iar dupa ani de tergiversari, cea nou angajata, prin licitatie, e pe cale sa repete istoria.In urma cu patru luni, in cadrul emisiunii INTERVIURILE TIMISOAREI, rectorul Universitatii Politehnica, Viorel Serban, facea un anunt asteptat sa intreaga suflare sportiva din Timisoara.
,,Miercuri (3 aprilie, n.r.) s-a intamplat ultimul pas. Avem diriginte de santier, avem o firma care castigat noua licitatie, fiind diriginte de santier, bugetul l-am semnat miercuri si am primit de la minister contractul institutional, deci se poate intra cu toata forta in a se face aceasta sala. Acum totul depinde de constructor. Aceasta constructie este gandita impreuna cu primaria, deci si Primaria o sa vina cu o suma importanta de bani,,, spunea la inceputul lunii aprilie rectorul Universitatii Politehnice, titularul de proiect.Timpul s-a scurs, vara a trecut, balariile au continuat sa creasca in jurul cladirii ridicate pe strada Podeanu, dar gardurile din jurul ei au ramas pe loc si musuroiul de muncitori asteptat sa termine constructia nu si-a mai facut aparitia.Polivalenta mica, urmarita de 9 ani de ghinioane
Odata cu deschiderea noului an universitar, rectorul Universitatii Politehnica a facut un nou anunt in legatura cu Polivalenta.
,,A castigat o firma care s-a dovedit la fel de neserioasa ca si cealalta. Suntem intr-un blocaj. Nu reusesc sa porneasca lucrarile. Noi avem financiar toate conditiile, am avut grija, dar din pacate traim in Romania, investitiile si firmele de contructii... le stiti prea bine. Sa ne uitam la cazul autostrazilor. Asa se intampla si la noi. E o firma care gaseste 1001 de motive, de tertipuri ca sa nu inceapa sau a inceput-o, a lasat-o. Nu se pune problema banilor. Nu pot sa imi dau seama ce se intampla. Noi intr-o luna sau doua vom forta si rezilierea contractului si cu aceasta firma, daca nu se apuca de treaba si sa incercam inca o data sa finalizam aceasta sala. Nu va vine sa credeti, dar 75% din sala este deja finalizata, iar tot ce inseamna echipamente care ar insemna din nou blocaje la licitatii, le avem deja,,, a spus pentru opiniatimisoarei.ro, la deschiderea anului universitar, rectorul Politehnicii Viorel Serban.
Trebuie sparta tribuna deja facuta la Polivalenta Mica la Timisoara
Mai mult, amenajarea Salii Polivalente este gata pe trei sferturi, insa vechimea proiectului face ca parte din ceea ce s-a realizat deja sa aiba nevoie de modificari substantiale, preciza in primavara rectorul Politehnicii.
,,In mod normal ar mai fi vreo 25% de facut din intreaga lucrare. Sunt niste reparatii care au inceput pentru ca, din pacate, proiectul a fost foarte vechi. In momentul in care noi am intrerupt lucrarile si a trebuit sa le reluam, specialistii si-au dat seama ca proiectul nu mai corespunde noilor exigente legate de protectia impotriva incendiilor. De exemplu, din tribuna se va sparge o parte din suprafata, nu se va pierde un numar de locuri, dar se va mari spatiul sa se poata interveni pentru urgente, pentru ca acum este obligatoriu ca Ambulanta sa intre pe teren. Pana acum nu era gandit asa in sala de sport. Sunt niste modificari cerute de noile exigente. Practic sunt mult mai multe exigente pe care constructorul trebuie sa le refaca, plus niste greseli ale executantului precedent,,, a explicat in aprilie profesorul Viorel Serban.
Epopeea Salii Polivalente de la Baza 2 Politehnica a inceput in 2010, cand a si fost demarata constructia acesteia. Intre timp, firma Maratti, cea care se ocupa pe atunci de ridicarea salii, a intrat in insolventa si, in cele din urma s-a ajuns in instanta. Au urmat ani lungi de procese si, odata finalizate, s-a lansat si finalizat licitatia pentru continuarea lucrarilor. Dar, in zadar.
Investitia totala la sala polivalenta de langa Baza 2 Politehnica, ce va avea 2500 de locuri, se ridica la 29,9 milioane de lei, bani ce vin de la Primarie si de la Universitatea Politehnica, respectiv Ministerul Educatiei.

Polivalenta cea mare la nivel de promisiuni

Si daca la sala de langa Baza 2 Politehnica nu se misca nimic de luni bune, nici la sala de 16.000 de locuri situatia nu e incurajatoare. Inca se bate pasul pe loc pentru stabilirea viitoarei... adrese, la Giroc sau la Timisoara.
Aflat la Timisoara la finalul saptamanii trecute, vicepremierul Daniel Suciu, care e si ministru al Dezvoltarii Regionale, a dat asigurari ca aceasta se va face, iar in scurt timp se va sti si unde va fi construita.
,,Cu sala polivalenta... in iulie am primit un set de hotarari de consiliu local si apoi in august al doilea, si de la Consiliul Judetean si de la Local. Intalnirea de <rupere a pisicii> (intre ministru, primar si presedintele CJT, n.r.) n-a avut loc pentru ca nu s-a putut, dar vom purta o discutie constructiva acum. Rupem pisica dupa ce analizam si locatia de la Timisoara si pe cea de la Giroc si va garantez ca eu si colegii mei vom fi extrem de constructivi. In termen foarte scurt anuntam decizia, in maximul 30 de zile vom spune unde se construieste polivalenta,,, a declarat Daniel Suciu, ministrul Dezvoltarii Regionale, in timpul vizitei la Timisoara.
Intre timp, infrastructura sportiva in Timisoara este in continuare intr-o stare precara. Sala Constantin Jude a ajuns la venerabila varsta de 51 de ani, iar in aceasta vara a beneficiat de o restaurare a suprafatei de joc. Aici isi desfasoara in continuare meciurile echipele de handbal si baschet ale SCM Timisoara, dar si echipa de fotbal in sala Informatica Timisoara.
O alta sala in care se pot desfasura competitii este cea din zona Popa Sapca, unde la inceputul sezonului au jucat si handbalistii de la SCM Poli.
Sala Mircea Albu din zona Circumvalatiunii este si ea inca folosibila, insa are mare nevoie de reparatii, cu multe probleme la parchet si acoperis. Aceasta sala nu poate fi omologata pentru competitii de seniori.
Sali in care se mai pot desfasura evenimente sportive sunt cea de la Universitatea de Vest sau cea din complexul Banu Sport. In prima inca evolueaza voleibalistii de la Universitatea Timisoara, iar in cea de-a doua se disputa partide rezervate juniorilor.
https://www.opiniatimisoarei.ro/polivalenta-mica-a-timisoarei-urmarita-de-ghinion-de-9-ani

Cuneo

Sala Polivalentă se face la Timișoara! Dăncilă: Cred cu tărie că locația trebuie să fie reședința de județ

Robu a câștigat în fața lui Dobra! Cel puțin în etapa ,,pe Sala Polivalentă". Viorica Dăncilă și Daniel Suciu au anunțat că această investiție se va face în Timișoara, nu la Giroc. Mai trebuie să dispară niște șine.
Sala polivalentă de 16.000 de locuri a fost multă vreme temă de dispută publică între primarul Timișoarei și liderul CJ Timiș. Nicolae Robu o voia lângă stadionul ,,Dan Păltinișanu", iar Călin Dobra prefera Girocul.
,,Am avut nenumărate discuții, am avut și dispute legate de locația unde va fi amplasată sala polivalentă. Cred că decizia care s-a luat este o decizie pentru judetul Timiș, este o decizie pentru întreaga regiune. Am ajuns s-o stresez pe Viorica Dăncilă și pe Daniel Suciu legat de acest obiectiv de investiții", a spus, vineri, Călin Dobra. Apoi i-a predat ștafeta premierului demis Viorica Dăncilă. ,,Toate aceste lucruri, fie că vin de la guvern, fie că vin de la CJ, sunt pentru oameni. Știu că a existat o dispută și au fost păreri divergente. Cred cu tărie că locația trebuie să fie în Timișoara, e reședință de județ", a afirmat Dăncilă.
Ea i-a pasat cuvântul vicepremierului Daniel Suciu, care a făcut, de fapt, anunțul oficial. ,,Specialiștii din CNI au fost să vadă ambele locații. Am cerut o locație fără cusur, care să fie în interesul județului și al municipalității. Juridic, subiectul unei decizii nu putea fi luat decât după 28 august 2019. Tot ce s-a vehiculat până atunci au fost doar vorbe. În iulie, PMT a trimis ultimul set de documente, iar în august CJ a trimis ultimul set de documente (...) în zona stadionului va fi construit unul dintre cele mai moderne complexuri sportive. Îl rog pe primarul Nicolae Robu ca, în momentul în care CNI preia amplasamentul, să nu mai fie acele șine de tren", a declarat Suciu.
Sala Polivalentă va fi construită de Compania Națională de Investiții, care urmează să demareze acum un studiu de prefezabilitate.

http://stiridetimisoara.ro/sala-polivalenta-se-face-la-timisoara

elphax

#24
noutati despre:
- stadion
- sala polivalenta
- inca o arena de fotbal cu teren sintetic

,,In vecinatate, am spus ca avem aprobata realizarea unui alt obiectiv, o baza sportiva de tip 1.
Inca este Heaven acolo, vom prelua acel domeniu. Peste drum se va realiza aceasta baza cu toate facilitatile pentru o baza sportiva de nivel 1. A fost o colaborare cu FRF. Am discutat cu dl. Gica Popescu (consilierul onorific al premierului, n.r.) pe acest subiect si apoi am reusit includerea Timisoarei in programul CNI cu acest obiectiv. Acum se realizeaza studiul geo si pentru aceasta baza. E terenul pe care l-am propus initial pentru Polivalenta,,, a explicat primarul Nicolae Robu

opiniatimisoarei

razvan96

Azi a inceput licitatia pentru "Prestare servicii avand ca obiect intocmire: studiu prefezabilitate, studiu de fezabilitate si alte studii tehnice specifice aferente obiectivului de investitii "Construire Sala Polivalenta 16000 locuri, Aleea FC Ripensia nr. 37 - 35 Localitate Timisoara, judet Timis".

Valoare estimata:940.800 RON

Durata:180 de zile (60 de zile SPF+120 de zile SF)

Termen de depunere:22.05.2020

Cuneo

Lista de stadioane care 'se vor face' la Timisoara, tot mai lunga. Ni se mai promite unul, de tip Lego

TIMISOARA. Nici nu s-a pus piatra de temelie pentru constructia stadionului din zona Buziasului care face parte din complexul sportiv programat sa se amenajeze in zona, ca primaria mai anunta unul. Si acesta ar avea tot 15.000 de locuri, insa ar putea fi ridicat... mai repede.
Anuntul a fost facut marti de primarul Nicolae Robu. Cea de-a doua arena planuita in Calea Buziasului ar urma sa fie ridicata pe schelet metalic. Edilul a precizat ca este vorba despre un proiect nou, diferit de complexul sportiv de cartier din zona Buziasului pe care tot primaria il promite de cativa ani, si care a fost destinat initial rugby-ului. Deocamdata, insa, totul e doar o cheltuiala cu un studiu de fezabilitate.
,,Valoarea contractului pentru studiul de fezabilitate este de 49.400 plus TVA. Durata elaborarii este de 90 de zile de la ordinul de incepere a lucrarilor. Stadionul propus va fi realizat pe structura metalica, in asa numita tehnologie lego, ceea ce va scurta foarte mult timpul de executie. Va fi un stadion de categorie 4 in conformitate cu regulile UEFA. Va cuprinde terenul de fotbal cu locuri in tribune acoperite, circa 15.000 de locuri. Va avea si o zona verde si accesele rutiere cu locurile de parcare de rigoare. Mentionez din cerinte ca se va asigura o infrastructura moderna pentru transmisiile tv, locatii pentru carele de transmisie, se vor prevedea pozitii pentru facerea de fotografii, unde sa se instaleze camere mobile sau fixe. Sunt o multime de cerinte. Sub tribuna principala se vor amenaja, in conformitate cu standardele in vigoare, vestiare pentru echipe, arbitri, delegatii, tot ce prevad normativele internationale. Ele prevad si facilitati de recuperare, cabinete de masaj, bazine cu sauna. Stadionul va putea fi folosit si pentru spectacole. Sper sa fie finalizat pe parcursul anului 2021,,, spune primarul Nicolae Robu.
Pana la ridicarea noului stadion, Timisoara ramane cu arenele pe care le are. Unele mai pot fi folosite, insa in cazul in care o echipa din oras va ajunge din nou in Liga 1, e greu de crezut ca meciurile de acasa le va putea disputa pe vreunul dintre stadioane.
Stadionul Dan Paltinisanu a ajuns la 57 de ani de existenta si a gazduit si in acest sezon meciuri de fotbal si de rugby. La inceputul lunii februarie, topografii au venit pe gazonul fostului 1 Mai pentru a face masuratorile necesare in vederea intocmirii documentatiei pentru ridicarea viitoarei arene. In acest moment se face Studiul de Fezabilitate,dupa ce Compania Nationala de Investitii a incheiat o prima licitatie, castigata de doua firme din Bucuresti.
Stadionul Stiinta este cel pe care evolueaza ASU Politehnica Timisoara in liga secunda si exista si pentru acesta un plan de modernizare. Si pentru aceasta arena planurile sunt mari, dar deocamdata nu au fost incepute lucrarile in zona.
Stadionul CFR este ocupat in prezent de spitalul de campanie ce urmeaza sa preia bolnavi de coronavirus. Avand in vedere sapaturile facute in zona, nu se stie cand, sau daca, se va mai putea juca fotbal pe acest gazon.
Stadionul Electrica este casa celor de la Ripensia si ACS Poli Timisoara si inainte de instaurarea starii de urgenta au fost incepute si acolo lucrari de modernizare a tribunei acoperite. Aici urmeaza sa fie amplasate scaune pentru suporteri si sa fie amenajata o masa a presei.
Stadionul Gheorghe Rascanu este casa rugbystilor de la Saracens, insa aici nu s-a mai jucat de mai bine de un an. Intre timp, gazonul a fost refacut, dar si tribuna metalica a fost modernizata.
Revenind la sportul rege, la doi pasi de stadionul Electrica se afla ruinele fostului stadion UMT, care in zilele noastre este doar un teren plin de buruieni. Au mai ramas doar putine lucruri care amintesc ca in urma cu aproape doua decenii aici veneau Rapid, Steaua sau Universitatea Craiova.
Fotbal se mai poate juca in Timisoara si pe stadioanele Ciarda Rosie, pe care a evoluat o vreme si Ripensia Timisoara, si Colterm, acesta din urma fiind rezervat insa juniorilor.

https://www.opiniatimisoarei.ro/lista-de-stadioane-care-se-vor-face-la-timisoara

Cuneo

Interes mare pentru Sala Polivalenta de la Timisoara de 16.000 de locuri. 12 firme si asocieri au depus oferte pentru documentatie

TIMISOARA. S-a facut un nou pas pentru Sala Polivalenta de 16.000 de locuri de la Timisoara, pe care Compania Nationala de Investitii a promis-o de ani buni.
12 firme au depus oferte la Compania Nationala de Investitii pentru a intocmirea unei parti din documentatia necesara ridicarii noii Polivalente de la Timisoara, care va gazdui atat evenimente sportive, cat si concerte. Este vorba de studiul de prefezabilitate, de fezabilitate si alte studii tehnice.
Condesign SRL PGA Markers Aduro Impex Hentza Business SRL Rheinbrucke Getrix SA Dico si Tiganas birou de proiectare Asociere: Novart Engineering SRL, Tehno Consultin Solution, Trustul de cladiri metropolitane Bucuresti Asociere: Popp&Asociatii, Constructii Erbasu S.A. Asociere: S.C. Lucian Simion Arhitectura S.R.L. (Leader),Intergroup Engineering S.R.L., Asociere: Sigm-Home Project SRL(leader), Arbeit Arhitect Project, Allied Engineers Grup S.R.L. Asociere : SC Tecon SRL (Leader), vision4venue sunt firmele si asocierile care vor sa faca documentatia de peste 230.000 de euro, cu TVA, suma estimata in anuntul publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice de catre Compania Nationala de Investitii.
Ofertele sunt acum in evaluare.
Pana vom avea o licitatie pentru executia constructiei mai este insa cale lunga, iar Timisoara sufera din plin la categoria sali de sport.

https://www.opiniatimisoarei.ro/interes-mare-pentru-sala-polivalenta-de-la-timisoara

Cuneo

O singura oferta pentru realizarea Complexului Sportiv din Calea Lipovei din Timisoara, lucrare de 5 milioane de euro



TIMISOARA. Dupa ce la prima licitatie s-a prezentat o singura firma, dar care nu a reusit sa treaca de evaluare, a doua licitatie pentru gasirea unui constructor pentru Complexul Sportiv si de Agrement din Calea Lipovei ar putea fi cu noroc.
Acelasi ofertant vrea sa realizeze investitia de 5 milioane de euro. Mai exact, Bauerhof Agrobanat, in calitate de lider de asociere, si Constructim.
Conform anuntului postat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, ofertantul trebuie sa execute ,,lucrari pentru obiectivul de investitie: ,,Complex sportiv zona Lipovei (bazin de inot acoperit, bazin de inot in aer liber, terenuri de tenis, teren multifunctional, alte amenajari interioare si exterioare) str. Verde, Silistra – Zona Lipovei, Timisoara", in conformitate cu documentaţia Proiectului Tehnic (parte scrisa si desenata),,.
Complexul sportiv urmeaza sa se intinda pe o suprafata de 11.000 de metri patrati, unde se vor construi bazine de inot, terenuri de tenis, un turn de catarat, dar si o sala de sport multifunctionala, in care se vor putea practica mai multe sporturi. De asemenea, in exteriorul constructiei urmeaza sa fie realizata si o parcare, cu putin peste 100 de locuri.
Valoarea estimata a lucrarilor se ridica la 24,6 milioane de lei, adica putin peste 5 milioane de euro.

https://www.opiniatimisoarei.ro/o-singura-oferta-pentru-realizarea-complexului-sportiv-din-calea-lipovei


Dominik

Bani aprobați de la Guvern pentru modernizarea totală a Stadionul Știința.

A fost aprobată extinderea și modernizarea Bazei Sportive nr. 1 a Universității Politehnica Timișoara - clădiri cu 2, respectiv 3 etaje, proiect derulat prin Compania Natională de Investiții, instituție aflată sub autoritatea MLPDA. Investiția, în valoare de 49 de milioane de lei, a fost aprobată în Consiliul Interministerial de Avizare a Lucrărilor Publice de Interes Național și Locuințe și va fi finanțată din bugetul Ministerului Educației Naționale. Construcția va fi una atipică, va avea două terenuri de sport și o cafenea cu terasă, pe acoperiș, la etajul al III-lea.
Terenul pe care se vor realiza construcțiile are peste 5.000 de metri pătrați, iar lucrările vor dura 36 de luni. Se vor construi 2 terenuri de sport cu vestiare proprii, sală de fitness, gradene pentru spectatori, spații pentru deservirea activităților sportive aferente terenului adiacent: vestiare, grupuri sanitare, sală de conferințe, cabinet medical, locuri de parcare pentru autoturisme și autocare, spații tehnice și de întreținere a clădirii.





You're in Steelers Country