[TM] Centrul Istoric

Started by Chagall, October 14, 2012, 01:28:27 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Chagall

Pietele Unirii, Libertatii si Sfantul Gheorghe se inchid

11. august 2011

Timişoara e tot mai aproape de reabilitarea Cetăţii sale. Directorul ADR Vest, Sorin Maxim, a anunţat începerea lucrărilor de reabilitare a Pieţelor Unirii, Libertăţii şi Sfântul Gheorghe pentru anul viitor. ,,Sunt proiecte care vor genera un oarecare deranj cetăţenilor, dar vor aduce mari beneficii oraşului", crede Maxim.

QuoteAnul viitor intră în lucru străzile – drumurile, trotuarele – şi spaţiile verzi din Cetatea Timişoarei.

,,Este un proiect de mare interes pentru cetăţeni şi presupune reabilitarea zonei Cetăţii, adică Pieţele Unirii, Libertăţii şi Sfântul Gheorghe. Proiectul este deja în evaluare şi noi sperăm ca anul viitor să înceapă lucrările. El va presupune reabilitarea tuturor spaţiilor verzi, a trotuarelor şi drumurilor din acest perimetru. La clădiri va presupune abordarea a doar o parte din instalaţii şi conexiuni la instalaţii, deoarece clădirile sunt proprietăţi private şi nu se poate interveni pe ele. Se va lucra pe module", detaliază Sorin Maxim, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest.

Cunoscând aglomeraţia din zonă, Maxim recunoaşte că lucrările vor crea un disconfort cetăţenilor, dar consideră acest lucru merită efortul.

,,Acest proiect, chiar dacă va genera un oarecare deranj cetăţenilor, va aduce un mare beneficiu oraşului", a adăugat șeful ADR Vest.

În plus, banii europeni vor mai aduce foarte curând timişorenilor alte câteva mari proiecte. Este vorba despre Centrul IT al Primăriei Timişoara şi despre Centrul de Afaceri al Consiliului Judeţean Timiş.

,,Centrul IT se va realiza pe strada Circumvalaţiunii, în imediata apropiere a intersecţiei cu pasajul de sub linia ferată, unde se va muta Incubatorul de afaceri în domeniul IT, iar Centrul de Afaceri va fi ridicat în locul fostului Comisariat Militar din centrul oraşului, pe strada Sfântul Ioan, unde va funcţiona şi o bibliotecă virtuală şi, printre altele, va fi mutată şi actuala bibliotecă. Ambele vor porni anul viitor", mai spune Sorin Maxim.

De asemenea, mai există un proiect interesant pentru toţi timişorenii: un traseu de promenadă şi de plimbare cu bicicleta, pe malurile canalului Bega, de la un capăt la celălalt al oraşului, dinspre Uzina de Apă spre Freidorf. ,,Este un proiect al Primăriei Timişoara ce urmează să fie băgat în contractare şi va uni, practic, toate parcurile de pe malurile Begăi", a mai spus directorul ADR Vest.
Sursa: TiON
The Guardian: "Autostrăzile din România sunt ca vampirii, toată lumea a auzit de ele, dar nimeni nu le-a văzut"

Chagall

Incep lucrarile de reabilitare a zonei Cetate. Din 2015, zece strazi vor deveni pietonale, iar soferii vor avea accesul interzis.

10 ianuarie 2012

S-a semnat proiectul pentru reabilitarea zonei Cetate din Timisoara, iar muncitorii vor incepe treaba chiar din luna iunie a acestui an. Primarul Gheorghe Ciuhandu a anuntat ca incepand din 2015, circulatia va fi inchisa masinilor, iar timisorenii se vor plimba la pas pe 10 strazi din centrul istoric al orasului.



QuoteConform graficului, in iunie 2012 ar urma sa se faca lucrari la: Piata Libertatii – 12 luni perioada de executie, Piata Sfantu Gheorghe – 18 luni perioada de executie, strada F. Mercy – 12 luni perioada de executie, strada Fara Nume – 6 luni perioada de executie, strada General Praporgescu – 6 luni perioada de executie si strada E. Carusso – 6 luni perioada de executie.

In luna septembrie 2013 vor demara lucrarile de reabilitare pentru Piata Unirii, cu executia in 12 luni, dar si pentru Piata Tarcului, din spatele Tribunalului Timis, cu executia in 9 luni.

In decembrie 2013 vor incepe lucrari pentru strada Vasile Alecsandri – 12 luni executia, strada Lucian Blaga – 6 luni executia si strada Eugeniu de Savoya – 12 luni executia.

In iunie 2014 vor demara lucrarile la strada F. Griselini, cu executia in 9 luni, iar in septembrie 2014 la strazile Serg. C. Musat – 6 luni executia si Radu Negru – 6 luni executia.
[...]
Valoarea proiectului este de 65.588.177 de lei, din care de la Uniunea Europeana vor veni 42 milioane de lei, de la Guvernul Romaniei 9,2 milioane de lei, iar din bugetul local vor fi folositi 1,9 milioane de lei, plus 12,4 milioane de lei ca si TVA.

Sursa: Opinia Timisoarei
The Guardian: "Autostrăzile din România sunt ca vampirii, toată lumea a auzit de ele, dar nimeni nu le-a văzut"

Chagall

#2












Mai multe informatii gasiti aici.
The Guardian: "Autostrăzile din România sunt ca vampirii, toată lumea a auzit de ele, dar nimeni nu le-a văzut"

iuli

Superb proiectul din pinctul de vedere a pietonului sau a amatorului de plimbari, dar din punctul de vedere a soferului sau a omului care trebuie sa ajunga acolo din cealalta parte a orasului si nu are unde parca masina e un proiect idiot. Prima data inchid strazile si le fac pietonale si abia apoi se gandesc unde vor face parcari, pe ce bani si cand. Totul e facut cu susul in jos :-(
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

paulst

care e logica conform careia o strada nepietonala strabate una pietonala?... sau o strada nepietonala e flancata de strazi pietonale la ambele capete (mi se pare aiurea si doar faptul ca unele strazi se "infunda").

radutm

QuoteCasa Brück din Piaţa Unirii, unde se află o farmacie din 1911, a căpătat un aspect civilizat
Intr-o perioadă în care superbele clădiri istorice ale Timişoarei, veritabile monumente arhitecturale, sunt lăsate în paragină din lipsă de fonduri ale proprietarilor ori ale primăriei, excepeţiile nu au cum să nu atragă atanţia. Este cazul Casei Brück, din Piaţa Unirii, construit în stilul Secession şi Art Nouveu, între 1910-1911, după planurile arhitectului minune Székely Lászlo.
Mai multe poze la sursa: http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/Casa-Bruck-Piata-Unirii-civilizat_0_804519548.html
cont inchis

MHN


radutm

Povestea reabilitarii, pe larg:
QuoteCasa Brück, una dintre cele mai frumoase cladiri istorice din Piata Unirii din Timisoara, renovata pe banii proprietarilor. FOTO!
Link: http://www.opiniatimisoarei.ro/casa-bruck-una-dintre-cele-mai-frumoase-cladiri-istorice-din-piata-unirii-din-timisoara-renovata-pe-banii-proprietarilor-foto/10/11/2012
cont inchis

MHN

QuotePrimaria Timisoara cauta investitori pentru Turnul de Apa din Iosefin

Consiliul Local Timișoara a aprobat transferarea Turnului de Apă din cartierul Iosefin din patrimoniul societății Aquatim în cel al primăriei. Ce se va întâmpla cu acest monument istoric? Primarul Nicolae Robu spune acum că ultima opțiune ar fi vânzarea și că se va încerca găsirea unui partener privat care să investească în acest obiectiv.

Executivul Primăriei Timișoara a mai pus o dată pe tapet proiectul de hotărâre cu privire la transferarea dreptului de proprietate asupra Turnului de Apă de pe strada Gheorghe Barițiu nr. 3, însă proiectul a fost respins în consiliul local pentru că nu erau prezenți destui consilieri de la USL care să voteze în favoare sa. În ședința de consiliu de vineri însă, proiectul a fost aprobat, monumentul istoric fiind transferat din patrimoniul Aquatim în cel al primăriei.
Ce gânduri au autoritățile locale cu acest obiectiv? Chiar dacă printr-o hotărâre anterioară de consiliu local, aprobată în luna august, se propunea vânzarea Turnului de Apă,alături de alte obiective importante din oraş, iar primarul Nicolae Robu făcea declaraţii publice cu privire la intenţia de a-l vinde, acum edilul dă asigurări că aceasta ar fi a treia opțiune, ba chiar bagă mâna în foc cu privire la faptul că nu se va ajunge la vânzare.

,,Ce vom face cu el pe viitor se va decide în consiliul local. Preferinţele mele sunt să facem o asociere în participaţiune cu un partener privat sau să încheiem un parteneriat public-privat cu cineva şi, dacă nu putem face aşa ceva, decât să rămână în paragină acel turn sau să îl concesionăm pe o perioadă de 50 de ani în care să nu se întâmple nimic cu el şi încasările la municipalitate să fie neglijabile, atunci ar fi preferabil chiar să îl vindem. Dar nu-mi doresc să îl vindem (...) Eu mă mir că mulţi timişoreni şi-au făcut griji abia când s-a pus în discuţie şi varianta de a-l vinde – dar repet, numai ca ultimă alternativă -, dar au fost nepăsători să-l vadă degradat şi să vadă că pe zi ce trece starea de degradare este tot mai avansată. Atunci n-au fost deranjaţi... Nu se va ajunge la vânzare pentru că sunt convins că vom găsi parteneri pentru o asociere în participaţiune sau parteneriat public-privat. Vom face publică dorinţa noastră de a găsi parteneri", a afirmat Robu.
Edilul susţine că până acum nu a purtat discuţii cu nimeni din mediul privat în acest sens, însă crede că Turnul de Apă din Iosefin s-ar preta pentru amenajarea unui restaurant, a unei cafenele sau a unei cofetării.

,,Eu cred că s-ar putea face eu am spus un restaurant la un moment dat, poate nu neapărat restaurant, o cafenea, ceva, în orice caz, din domeniul acesta de loisir, pentru ca oamenii să vină, să petreacă acolo clipe de relaxare, având o perspectivă frumoasă asupra oraşului Timişoara, pentru că aşa ceva există de obicei amenajat în turnuri, pentru asta se folosesc cel mai frecvent. Trebuie văzut dacă se pretează pentru restaurant – unii mi-au spus că ar fi prea îngust -, dar cafenea s-ar preta cu certitudine, cofetărie s-ar preta, şi una şi alta poate fi, rămâne de văzut", a conchis primarul Nicolae Robu.
sursa

radutm

QuoteSpitalele CFR şi Militar trec în administrarea Primăriei Timişoara
În ultima zi din 2012, primarul Nicolae Robu a primit vestea că Spitalul CFR din Timişoara, cât şi Spitalul Militar, va trece în subordinea autorităţii locale.
..............
Primarul Timişoarei aşteapă ca în noul an să se întâmple aceleaşi lucruri şi în ce priveşte gările, bazele sportive, cluburile sportive şcolare. Primarul şi-a arătat de multe ori nemulţumirea că municipalitatea nu are cum să investească şi să modernizeze Gara de Nord, una din principalele intrări în Timişoara, care arată jalnic, pentru simplul motiv că se află în proprietatea CFR.
Sursa: http://adevarul.ro/locale/timisoara/spitalele-cfr-militar-trec-administratea-primariei-timisoara-1_50e0c5de596d720091544c96/index.html#
cont inchis

MHN

https://www.facebook.com/events/391012527656451/?suggestsessionid=1000005696731301357663033


QuoteMi-e frig fără căciulă! Timișorenii au aprins lumânări...

Aproape 200 de timișoreni au înfruntat frigul de afară pentru a protesta pașnic în fața Casei Muhle din zona Bălcescu. Aceștia vor ca autoritățile să intervină cât mai repede pentru a salva clădirea de la distrugere și degradare completă și cer exproprierea.  Participanții, foarte mulți dintre ei tineri, au aprins lumânări și au afișat pancarte inscripționate cu ,,Mi-e frig fără căciulă" și ,,Salvați Casa Muhle", dar au și semnat o petiție.

[...]
sursa

MHN

QuotePrimaria Timisoara, dispusa sa cumpere Casa Muhle, insa doar in anumite conditii...

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a declarat ca municipalitatea este dispusa sa cumpere Casa Muhle si chiar ii va face proprietarului o oferta pentru aceasta, insa o va cumpara doar la un pret rezonabil.

"Vom avea marti, pe ordinea de zi, un proiect de hotarare care ma mandateaza pe mine sa port negocieri cu proprietarii in vederea cumpararii de catre primarie a casei Muhle. Eu pot fi de acord cu aceasta incercare de solutionare a problemei, dar vreau sa spun de la inceput ca oricat de mult am pretui noi Casa Muhle si l-am pretui pe peisagistul Muhle, nu putem sa platim oricat pentru a salva aceasta casa. Daca proprietarii se vor dovedi rezonabili, atunci cred ca merita sa facem un efort financiar si sa salvam aceasta casa pentru ca realmente si pe mine ma doare sufletul sa o vad degradandu-se", a declarat Nicolae Robu.

[...]
sursa

Chagall

Tot mai des in ultima vreme, primarul se avanta in declaratii fara acoperire.  :(
The Guardian: "Autostrăzile din România sunt ca vampirii, toată lumea a auzit de ele, dar nimeni nu le-a văzut"

Chagall

Demolarea acvariului din centru a ajuns la punctul culminant.





Mai multe poze aici
The Guardian: "Autostrăzile din România sunt ca vampirii, toată lumea a auzit de ele, dar nimeni nu le-a văzut"

Chagall

#14
Hotel Ungureanu a devenit... casino.  :(



Mai multe poze aici
The Guardian: "Autostrăzile din România sunt ca vampirii, toată lumea a auzit de ele, dar nimeni nu le-a văzut"