DN67C "Transalpina" Bengești-Rânca-Sebeș

Started by Ionut, September 16, 2011, 10:24:12 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

stangabriel

http://www.comisarul.ro/actualitate/transalpina-ar-putea-fi-deschisa-oficial-in-august_518139.html

CNADNR a suplimentat echipele de muncitori pe Transalpina, astfel încât în luna august, șoseaua care ajunge la cea mai înaltă altitudine din România să fie deschisă oficial, au precizat pentru AGERPRES reprezentanții secției Vâlcea a CNADNR.

"Se lucrează din plin la montarea parapeților de siguranță, marcaje, semne, absolut tot ce este necesar ca acest drum să fie gata la începutul lunii august. Vom suplimenta chiar numărul de muncitori pentru a grăbi lucrările și pentru ca turiștii să poată ajunge cât mai repede în zonă, să traverseze acest drum dinspre Gorj spre Vâlcea și Alba", au afirmat reprezentanții secției CNADNR Vâlcea.

Deși oficial este închisă, de la începutul verii mii de turiști s-au încumetat să traverseze DN67C (Transalpina) pe porțiunea care urcă până la 2.100 de metri, între Obârșia Lotrului (Vâlcea) și Rânca (Gorj). La 2000 de metri, a fost amenajat chiar un spațiu comercial unde turiștii pot achiziționa fructe de pădure, ceaiuri, brânzeturi etc.

Neoficial, numărul celor care tranzitează zilnic în prezent Transalpina se ridică la aproximativ 500 de autoturisme, în week-end numărul acestora dublându-se.

adiarc

"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

dr4qul4

Nu e din cauza drumului, este din cauza prostiei lor.
Au construit total aiurea acolo.
Densitatea de cladiri este mai mare decat in bucuresti! Nu au garduri intre ele si nici pic de gradina. La cele mai multe pensiuni gratarul il faci intre 2 pereti de beton.

Arata jalnic, si in afara de ski, nu ai nimic de facut.

Lumea cauta relaxare, nu locuri de cazare
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

nicolaem

cam asa e. ranca arata dezolant. ok, nu as zice neaparat prostia lor, cat si prostia administratiei locale. cum sa permiti in varf de munte sa ai pensiuni la 10m distanta sa vezi pe geam ce fel de vin bea vecinu. si mai trebuie sa parchezi si pe strada.

NGC

Quote from: stangabriel on July 22, 2015, 09:38:46 PM
http://www.comisarul.ro/actualitate/transalpina-ar-putea-fi-deschisa-oficial-in-august_518139.html
"Se lucrează din plin la montarea parapeților de siguranță"
Poate monteaza acum parapeti pe care ii aveau de rezerva prin alte locuri, dar oricum mai trebuie sa asteptam.
Abia azi au lansat licitatia ([377648]) pentru "202 bucati x L = 2m si 600 bucati x L =3m", care sa fie livrati intre pozitiile Km 34+000 - Km 67+400.
Ofertele se vor deschide abia in 20.08.2015, cu termen de livrare 30 de zile, iar montarea nu face parte din contract.

Ionut

Am fost pe Transalpina in jur de 22 iulie si intr-adevar erau vreo 4-5 echipe in diverse locuri. Toate erau de la CNADNR (aveau pe veste si utilaje logo-ul CNADNR). Puneau parapete dar mai si masurau diverse dimensiuni pe drum (nu stiu pentru ce). Lucrari anemice, oricum, cel putin cand am trecut eu pe-acolo.

stangabriel

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20356833-verificari-tehnice-transalpina-vederea-deschiderii-oficiale.htm

L.E. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20356982-circulatia-transalpina-redeschide-sambata-dimineata.htm

Circulatia rutiera va fi redeschisa pe Transalpina (drumul national DN 67C, Ranca - Obarsia Lotrului  - km 34+500 - km 59+800), incepand de sambata, ora 7:00, anunta Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale.

CNADNR precizeaza ca circulatia va fi permisa in intervalul orar 7:00 ¬ 19:00 pentru categoriile de autovehicule cu masa totala ≤ 3,5 tone. Pe timpul noptii circulatia este interzisa din cauza traseului dificil si pentru evitarea oricaror pericole.

TibiV

Superbe imagini !...
Si ce buna ar fi o drona la Gilau... :)
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

danutzu_1069

Super filmarea!!

Asa mai merge, cu marcajele.

Anonymous Rider

Știe cineva până în ce dată e deschisă Transalpina sau dacă se închide peste iarnă?

horatiu.cosma

Anul trecut s-a inchis pe 1 noiembrie. Nu e nimic oficial, probabil tot in jurul acelei date se va inchide si in acest an. In intervalul noiembrie-aprilie/mai aproape sigur va fi inchisa.

MNU