[TM] Ce-am mai vazut din mers in Timisoara

Started by radutm, October 10, 2012, 10:56:46 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Cuneo

Rebreanu 181 Residence





Foarte util, sa construit o stradă nouă prin mijlocul complexului, care scurtează drumul între Calea Stan Vidrighin și bdul. Liviu Rebreanu.






Harry

Fabrica de anvelope Continental din Timisoara isi va extinde capacitatea de productie. Discutam de construirea unui imobil S+P+5E cu destinatia de birouri, depozit si spatii de productie si de amenajarea unei parcari cu 240 de locuri. Noua cladire va fi legata de cea veche printr-o pasarela pietonala.

Separat se va amenaja si o pista pentru testat autovehicule.






Cuneo

Cu jocuri de lumini si apa, fantana din cartierul Dacia din Timisoara a fost complet refacuta, cu peste 100.000 de euro. Video

TIMISOARA. Fantana din Dacia e gata. Este anuntul primarului Robu, dupa ce modernizarea acesteia a fost finalizata.
Fantana din parcul Dacia a fost vandalizata si se afla in stare avansata de degradare, astfel ca municipalitatea a decis sa reconstruiasca, practic, de la zero, intreaga amenajare. Au fost schimbate sistemele arteziene si complet modernizata structura fantanii, iar acum jeturile de apa sunt iluminate in mai multe culori.
,,Dupa 15 mai, cu respectarea regulilor de-atunci, locuitorii acestui mare cartier al Timisoarei isi vor putea bucura sufletele si de acest obiectiv. Dincolo de faptul ca infrumuseteaza locul, astfel de fantani purifica aerul si, pe timp de vara, il racoresc", a scris primarul Nicolae Robu pe pagina sa de socializare.
In plus, odata cu reabilitarea fantanii, se va lucra si la refacerea trotuarelor din zona si vor fi montate garduri metalice, pentru ca masinile sa nu mai poata urca pe spatiile verzi sau pe trotuare.
Fantana ornamentala din zona Dacia a fost refacuta de firma HIWATERS din Ramnicu Valcea. Valoarea lucrarii a fost de 527.378 lei fara TVA.

https://www.opiniatimisoarei.ro/cu-jocuri-de-lumini-si-apa


Dominik

You're in Steelers Country

Harry

Nr./ Data: 985/26.10.2020

Beneficiar: TAKE PROJECT SRL reprezentat de BARNA CATALIN GEORGE

Adresa: TAKE IONESCU bl.54

Descriere
Lucrari de tip a) - Constructii pentru locuinte colective/comert - Continuare de lucrari la A.C. 889/ 04.07.2018- ,, Construire imobil de locuinte colective in regim de inaltime S+P+20E + spatiu tehnic, cu spatii comerciale la parter, conform PUZ aprobat prin HCL 246/27.06.2017, Zona M2. "

mircea


elphax

#186
nu stiu exact ce a pus Harry
parca sunt 2 blocuri de 20 de etaje aproape gata - cel din spatele casei de pe bv Take Ionescu corespunde adresei cu nr 54

hai ca sunt curios daca acuma vede Harry pozele :)



cel care pare si mai mare este pe malul Begai





Powered by API/PUM imgur uploader

hvm

nici eu nu vad primele doua imagini decat daca dau Open image in new tab.

In alta ordine de idei sunt uimit ca nu vad nici o masina pe strada. Nu imi vine sa cred ca nu e circulata avand in vedere ca sunt deja case si alte cladiri care par sa fie folosite pe acolo. Chiar si masini in parcarea de pe marginea drumului.d
Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

elphax

este chiar una din arterele principale din oras - dar cred ca nu ai auzit de "semaforisoara"

horyatm

^^ de ar fi așa  :lol:

Se circulă foarte intens, însă pe această arteră este undă verde, nu se stă la semafoare. Viteza de deplasare e 60km/h, însă se merge și mai tare.

elphax



Hotel Timisoara s-a extins cu un Convention Center pe locul vechii parcari care s-a mutat la subteran. In principiu vor face nunti :)

adevarul

Cuneo

Cea mai mare fabrică de biciclete din Europa se va deschide în septembrie la Timișoara



Lucrările la cea mai mare fabrică de biciclete din Europa, care este ridicată la Timișoara, sunt aproape de finalizare. Aceasta aparține celor de la  Sport Mechanical Workshop, un partener care asamblează asemenea mijloace de deplasare pentru cei de la Decathlon, și care în prezent își desfășoară activitatea într-un spațiu închiriat din oraș.
Construcția noii fabrici a fost inițiată anul trecut. Conform celei mai recente planificări, fabrica de biciclete se va deschide în luna septembrie, conform celor de la bike-eu.com. După faza de pornire, noua facilitate a SMW va avea o producție anuală de 1,5 milioane de unități, incluzând atât biciclete obișnuite, cât și biciclete electronice. Presa locală relatează că Atelierul mecanic pentru sport asamblează deja biciclete pentru lanțul francez de magazine de sport Decathlon într-un spațiu închiriat de 5.000 metri pătrațit în Timișoara. Noua hală de producție construită în apropierea orașului se va întinde pe o suprafață de 23.000 metri pătrați.
La începutul anului 2016, când a pornit activitatea, Sport Mechanical Workshop, asambla 300 de biciclete pe zi, în timp ce producția medie zilnică este acum de 3.500 de unități. În luna august 2019, fabrica a produs bicicleta cu numărul 1.000.000
Fondată în 2016, compania denumită Sport Mechanical Workshop este deținută de investitorii italieni Francesco Russo și Vittorio Olagnero, precum și de partenerul lor român Laszlo Nyaradi. Valoarea investiției în noua facilitate era estimată la demarare la 30 de milioane de euro.
România este considerată o locație bună pentru producția de biciclete electrice și biciclete și, împreună cu Bulgaria, a fost desemnată drept una dintre cele mai favorabile zone  europene pentru realizarea de astfel de mijloace de locomoție.

https://debanat.ro/2021/02/cea-mai-mare-fabrica-de-biciclete

Cuneo

Vechiul turn de apă din Iosefin e pe cale de transformare. Se lucrează atât în interior, cât şi în exterior | FOTO

Lucrările de reabilitare a Turnului de Apă din Iosefin, unul dintre obiectivele majore ale proiectului Timişoara - Capitală Europeană a Culturii 2023, au început din această toamnă.
Stadiul lucrărilor se apropie de 10 la sută. În acest moment se lucrează atât în interior, cât şi în exterior la consolidarea fundaţiilor.   Au fost realizate săpături pentru ca forma proiectată să fie accesibilă oricărui vizitator, cu rampă circulară în jurul turnului.    În interior se lucrează la curăţarea balustradei de vopseaua degradată şi de rugină, pentru a fi revopsită ulterior.   Pereţii de la bază vor avea un strat adiţional de beton armat pentru consolidare, iar în interiorul Turnului de Apă din Iosefin vor fi amenajate o cafenea, o sală de expoziţii, un spaţiu foaier, o sală pentru activităţi culturale şi un punct de belvedere.    La finalul reabilitării, turnul va fi preluat de Asociaţia Prin Banat, care a gândit deja un program de 120 de evenimente cu scopul de a reanima cartierul Iosefin.

Turnul de Apă din Iosefin, cu înălţimea de 52 de metri, a fost ridicat în 1914, ca un ,,frate geamăn" al celui din cartierul Fabric, construit cu doi ani înainte. Atât turnul din Iosefin, cât şi cel din Fabric puteau aproviziona oraşul cu apă timp de patru ore, în caz de avarii sau de lucrări la reţeaua de apă
Valoarea contractului de execuţie este de aproape 7.600.000 de lei (cu TVA inclus), iar durata lucrărilor este de 15 luni.

https://adevarul.ro/locale/timisoara/vechiul-turn-apa-iosefin


Cuneo

Aquapark-ul din Timișoara, pe ultima sută de metri. Când se deschide

Fotbalul a intrat la apă în Timișoara. În locul fostului stadion UMT s-a construit un aquapark, care va rivaliza cu băile de acest gen din Ungaria. Obiectivul este unul destul de impresionant, cu peste 1.700 de metri pătrați de luciu de apă, sală de bazine cu apă termală, patru tobogane indoor, jocuri cu apă, un SPA cu servicii complete, dușuri tematice, restaurant și chiar o clinică de fizioterapie. Bazinul destinal adulților va avea 800 de metri pătrați, iar cel pentru copii, 300 de metri pătrați, în timp ce bazinul de aterizare de pe tobogane va fi de 130 de metri pătrați. Toate bazinele vor fi încălzite, iar cel din exterior va fi deschis și iarna, apa având o temperatură de 36 de grade.

Lucrările au demarat în vara lui 2021, valoarea investiției fiind de 83 de milioane de lei, 29 de milioane de lei fiind finanțare europeană nerambursabilă. Conform proiectului, investiția ar trebui să fie gata la sfârșitul lunii mai a acestui an, dar în ultima vreme s-a lucrat la foc continuu pentru ca inaugurarea să se facă în acest weekend, adică în 17-19 februarie, odată cu deschiderea oficială a programului Timișoara-Capitală Europeană a Culturii. În ciuda eforturilor depuse, aquapark-ul de la UMT nu se va deschide la sfârșitul acestei săptămâni și nici în următorul weekend. Ultimul termen vehiculat este pe la mijlocul lunii martie, însă unii dintre cei implicați în proiect spun că data inaugurării s-ar mai putea prelungi, date fiind finisajele din interior, care sunt migăloase și de durată.

Centrul de agrement, tratament și sport tip aquapark de la Timișoara este realizat de firma Prompt, condusă de Mihai Olariu. Acesta este fostul patron al echipei de fotbal UMT, care în 2001 promova în prima divizie, reușind însă să se mențină un singur sezon în eșalonul de elită al fotbalului românesc.

https://ziarultimisoara.ro/actualitate/9761-aquapark-ul-din-timisoara-pe-ultima-suta-de-metri

Cuneo

#194