[TM] Ce-am mai vazut din mers in Timisoara

Started by radutm, October 10, 2012, 10:56:46 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Vlad94

Ciudat, avand in vedere ca exista deja un parc logistic in pregatire la nici un 1km inspre nord.

Dominik

Poate nu s-au inteles la pretul chiriei sau nu a ajuns suprafata disponibila din acel parc logistic
You're in Steelers Country

Harry

#167
Concurs de soluţii cu tema ,,Refuncționalizare imobil pentru Centru Cultural - Turn de Apă, Iosefin. str. Gh. Barițiu" - TimișoaraÎn contextul în care Municipiului Timișoara, i s-a desemnat (de către Uniunea Europeană) prestigiosul titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, unul din obiectivele de investiții propuse de municipalitate privind modernizarea infrastructurii și punerii în valoare a patrimoniului municipiului este reabilitarea și refuncționalizarea Turnului de Apă, situat în Timişoara, str. Gh. Bariţiu nr. 3.

Pentru găsirea celei mai bune soluții pentru valorificarea și punerea în valoare a acestui obiectiv de o importanță istorică deosebită pentru Municipiul Timișoara, s-a optat ca atribuirea contractului de servicii de proiectare să se realizeze în urma organizării unui concurs de soluții, conform Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice. Concursul de soluții va genera idei pentru punerea în siguranță a turnului, atât pentru încărcări gravitaționale cât și pentru acțiuni seismice, amenajări interioare care să adăpostească noile funcțiuni, introducerea circulaţiilor pe verticală şi orizontală fără a altera structura existenta, instalații noi, dotări, etc. (funcțiunile propuse trebuie să intregească viata culturală a Timişoarei) cât și amenajarea aferentă a curții interioare turnului de apă.



Concursul de soluții își propune să susțină profesionalismul, inovarea, concurența și transparența în vederea găsirii celei mai bune soluții pentru reabilitarea și refuncționalizarea Turnului de Apă. Ideile și soluțiile propuse de specialiști, selectate de un juriu independent și obiectiv vor conduce la revitalizarea complexă din punct de vedere urbanistic a zonei, vizând componenta dezvoltării comunității locale și asigurării unor mijloace de trai durabile din punct de vedere economic, creând un spațiu atractiv de desfășurare a activităților social-culturale și recreative.

În acest sens, Municipiului Timișoara - în calitate de Promotor împreună cu Rheinbrucke SRL - în calitate de Organizator (în baza contractul de prestări servicii de consultanță nr. 66/05.06.2018) organizează concursul de soluții cu tema ,,Refuncționalizare imobil pentru Centru Cultural - Turn de Apă, Iosefin. str. Gh. Barițiu".

În urma derulării concursului de soluții și stabilirii ierarhiei finale se vor declara un număr maxim de 3 câștigători, concurentului clasat pe locul I atribuindu-se contractul de servicii de proiectare, respectiv de întocmire a documentației tehnico-economice (DALI+PT) și punere în practică a soluției câștigătoare pentru realizarea investiției ,,Refuncționalizare imobil pentru Centru Cultural - Turn de Apă, Iosefin. str. Gh. Barițiu", în cuantum de 112.000 lei, fără TVA

Pentru încurajarea competiției, prin depunerea a cât mai multor proiecte în cadrul concursului de soluții, se vor acorda premii pentru concurenții clasați pe locurile II respectiv III, conform prevederilor HCL nr.563/30.10.2018), după cum urmează:

Locul II - 23.350 lei
Locul III - 14.010 lei

Astfel, pentru toți cei interesați, anunțăm faptul că în data de 18.02.2019 a fost publicat pe SICAP anunțul de concurs nr.DC1000041/18.02.2019 privind atribuirea contractului de servicii având ca obiect întocmirea documentației tehnico-economice (DALI+PT) și asigurarea asistenţei tehnice  de specialitate din partea proiectantului declarat câștigător în urma organizării concursului de soluții cu tema ,,Refuncționalizare imobil pentru Centru Cultural - Turn de Apă, Iosefin. str. Gh. Barițiu", termenul limită de depunere a ofertelor fiind 21.03.2019 ora 10.00.

Documentația de concurs pusă la dispoziție concurenților este exclusiv în format electronic și poate fi descărcată de pe site-ul www.sicap-prod.e-licitatie.ro precum și pe site-urile: www.turnuldeapatimisoara.ro, iosefinwatertower.ro, watertower.ro. Precizăm faptul că vizitarea sit-ului (situat în Timișoara - str Gh Barițiu nr. 3), conform Regulamentului de concurs – Calendarul concursului,  va avea loc în data de28.02.2019, orele 11-13.

Lau

Foarte buna initiativa cu premierea locului 2 si 3, incurajeaza competitia!
Insa nu inteleg ceva.
Locul I primeste contractul de servicii, in valoare de 112.000 lei. Sa zicem ca lucreaza cu o rata de profit de 50% din costuri, adica 33% din pret. Asta inseamna ca profitul va fi de max 40.000 lei. Iar pentru asta trebuie sa si lucreze, si sa isi asume responsabilitatea proiectului.
Iar locul 2 va primi 23.000 lei, fara sa lucreze la proiect, si fara responsabilitati.
Aproape ca pare mai atractiv sa iesi pe locul 2 ;-)
Iar daca rata de profit e mai mica, atunci sigur e si mai atractiv.


Cuneo

S-a redeschis Parcul Central cu fântâni iluminate, grădină spaniolă și mese de șah

Parcul Central din Timișoara, care se întinde pe o suprafață de peste cinci hectare a fost finalizat după doi ani de la începerea lucrărilor.

În cadrul proiectului cu o valoare de peste un milion și jumătate de euro s-au amenajat aleile, s-au plantat mii de arbori, arbuști și flori și s-a pus gazon pe o suprafață de 52.000 de metri pătrați.

În parc a fost amenajat și un foișor, unde au fost amplasate două piane pe care pot cânta cei care vizitează parcul. La intrarea dinspre Catedrală în pavaj a fost montată stema Timişoarei, din mozaic și reabilitate fântânile arteziene şi dotate cu jocuri de lumini. Un obiectiv nou este grădina spaniolă unde au fost plantaţi crini de toamnă, hortensii, rododendroni, Skimmia japonica, un arţar japonez în centru şi lauri falşi. De asemenea, a fost amenajat un pavilion pentru fanfară şi o bancă montată în jurul unui tei, în apropierea pavilionului. În stângă intrării dinspre Podul Maria, în faţa celor două exemplare de Ginkgo biloba (un exemplar mascul şi unul femelă) a fost conturată ca un labirint o frunză de ginkgo. Labirintul este format din Lemn câinesc şi jocuri de spărtură de marmură şi scoarță de pin.

Șeful Direcției de Mediu din Primăria Timișoara, Adrian Bere, a declarat că de întreținerea parcului se va ocupa Horticultura și a dat asigurări că parcul va fi bine întreținut.

"Parcul va fi predat la SC Horticultura, având în vedere că răspunde de zona centrală. În cazul în care apar defecțiuni datorate constructorului care a realizat parcul, avem o garanție că acesta va înlocui totul iar pentru celelalte lucruri sunt lucrările curente de întreținere pe care le va face SC Horticultura", spune Adrian Bere.

Primarul Nicolae Robu a declarat că primăria va continua să investească în parcuri, următorul pe listă fiind parcul Botanic.

http://www.radiotimisoara.ro/2019/08/02/s-a-redeschis-parcul-central-cu-fantani-iluminate-gradina-spaniola-si-mese-de-sah/


Cuneo

Încep lucrările la prima şcoală din Timişoara construită după Revoluţie din temelii. Investiţia se ridică la peste 10 milioane de euro

Primăria Timişoara a predat terenul firmei care a câştigat licitaţia pentru prima şcoală care se construieşt în Timişoara, după Revoluţie, din temelii. Lucrarea, care valoarează peste 10 milioane de euro, bani din bugetul local, ar trebui finalizată până în septembrie 2021.
Primăria Timişoara construieşte pentru Liceul Nikolaus Lenau, o şcoală cu predare în limba germană prin care au trecut doi laureaţi ai Premiului Nobel, un campus nou care va cuprinde patru clădiri în care vor fi amenajate aproape 50 de săli de clasă, o bibliotecă, o sală de gimnastică şi laboratoare. Aici urmează să înveţe 1.200 de levi, iar potrivit proiectului, cele patru clădiri vor avea o amprentă la sol de peste 4.500 de metri pătraţi şi o suprafaţă desfăşurată de aproape 12.000 de metri pătraţi.

Investiţia, care se ridică la aproximativ 60 de milioane de lei, va fi realizată de o asociere de trei firme: Constructim (lider), Dinu Instal şi Alex - Dia. Potrivit contractului, şcoala trebuie terminată până în septembrie 2021, dar autorizaţia este valabilă până în 2024. ,,Venim să dăm un semnal după zeci de ani în care pentru şcoală nu s-a făcut ceea ce trebuia făcut. Învăţământul românesc funcţionează în aceeaşi infrastructură care a fost întreţinută atâta cât a fost întreţinută, modernizată atât cât a fost modernizată şi extinsă atât cât s-a putut extinde. Noi, generaţiile de acum nu ne-am făcut datoria faţă de acest sector extreme de important care este educaţia", a declarat primarul Nicolae Robu.

Potrivit patronului Constructim, Lucian Perescu, lucrările la noul campus vor începe marţi cu descărcările arheologice. De lucrările şi descoperirile arheologice, a declarat Perescu, depinde şi timpul în care lucrarea va fi terminată.

https://m.adevarul.ro/locale/timisoara/Incep-lucrarile-scoala-timisoara-construita-revolutie-temelii-investitia-ridica-10-milioane-euro-1_5d7285cc892c0bb0c65995a0/index.html?fbclid=IwAR1E1LHVfGv3AZ5RXHpzpgQ85NIj3G9shff-IcPeIQYGzrttid84T-wQD-8

elphax

avem un Mercure in Timisoara, se va deschide in Decembrie






dorum

#173
...asta a fost pornit ca bloc...apoi pauza, nu se mai construia... apoi i s-a schimbat proiectul si a devenit hotel :)

Cautati "cetatii10" pe goagal ca adresa initiala a fost stearsa www.cetatii10.ro

Cuneo

Cum ar putea arata Turnul de Apa din Iosefin dupa reabilitare, la Timisoara. Schimbarea de peste 2 milioane de euro

TIMISOARA. S-a facut inca un pas in proiectul de reabilitare a Turnului de Apa din cartierul Iosefin. A fost intocmita Documentatia de Avizare a Lucrarilor de Interventie, ce va fi supusa aprobarii Consiliului Local. Municipalitatea incearca de ani buni sa gaseasca solutii pentru a pune constructia istorica in valoare si pentru a o refunctionaliza. Planurile vizeaza transformarea castelului de apa intr-un spatiu cultural, in care sa functioneze o cafenea neconventionala.
Specialistii care au intocmit documentatia de avizare a lucrarilor de interventie (DALI) propun in primul rand interventii generale necesare indiferent de ce modificari functionale propun proiectantii. Este vorba de intrerventii de natura functional-arhitecturala si structurala destinate sa asigure exploararea turnului fara a modifica forma si volumetria actuala, fara sa afecteze caracteristicile istorice ale acestuia. Specialistii propun decopertarea locala a finisajelor in zonele degradate si refacerea lor folosind materiale compatibile cu valoarea cladirii, indepartarea gunoiului de pe planseul intermediar si de pe scarile din turn, in vederea reabilitarii acestora, curatarea scarilor din beton armat si reparare zonelor degradate ale acestora, curatarea prin sablare a scarilor metalice a balustradelor si pasarelelor, respectiv consolidarea acestora, verificarea si consolidarea planseului din beton armat de la inaltimea de 24,5 metri, termoizolarea la interior atat a acoperisului cat si a peretelui cilindric in zonele in care spatiul va deveni functional. De asemenea, se propune inlocuirea invelitorii din tigla, realizarea de instalatii sanitare interioare, de incalzire, electrice si realizarea unui sistem de stingere a incendiilor. E prevazuta totodata asanarea si sistematizarea platformei de la baza turnului si a incintei acesteia.
Recomandarile facute proiectantilor sunt de a realiza niste plansee intermediare pe inaltimea parterului turnului, inlaturarea ambelor rezervoare de apa metalice si realizarea unor plansee intemediare pe structura metalica, montarea in interiorul turnului a unui lift care sa urce pana la 37 de metri, iar scarile existente sa fie pastrate, reparate si restaurate.
Ascensorul propus de specialisti este unul panoramic, cu cabina din sticla, care sa urce pana la ,,foaier", unde se propune un mobilier simplu tip pult de bar si garderoba. De aici sa fie montate doua scari perimetrale care sa duca la spatiile multifunctionale destinate evenimentelor si activitatilor culturale.
In spatiul multifunctional, la cota 34 de metri, specialistii au in vedere realizarea unor decupaje care sa permita patrunderea indirecta a luminii, dar si posibilitatea ca vizitatorii sa se bucure de un punct de observatie din care sa admire cartierul Iosefin de la inaltime.
In ceea ce priveste zona exterioara de la baza turnului, specialistii au gandit un spatiu de gradene completate de o platforma la cota trotuarului care sa conduca spre rampa de acces ce inconjoara partial turnul. Aici se va realiza un perete pentru expozitii. Laterala rampei de acces ar putea fi un parapet de beton in spatele caruia sa fie amenajata o zona verde, iar pe platforma din fata intrarii ar putea fi amplasate piese de mobilier masiv fix pe care oamenii sa se poata aseza si sa se bucure de o priveliste catre canalul Bega.
In ceea ce priveste calea de acces in cladirea turnului, specialistii propun montarea unei usi din sticla securizata, prin care sa intre lumina la nivelul bazei turnului. De asemenea, vor fi amenajate 9 locuri de parcare.
Documentatia de avizare a lucrarilor de interventie arata ca Turnul de Apa din Iosefin indeplineste conditiile pentru transformarea sa intr-un spatiu multifunctional, neconventional, pentru evenimente/activitati expozitionale si culturale, atat in interior cat si in exterior. Poate deveni un spatiu de socializare, un spatiu urban deschis si unul de belvedere.
Cei care au intocmit documentatia estimeaza ca investitia in turnul de apa s-ar ridica la o valoare de peste 2 milioane de euro cu tot cu TVA. Acestia au luat in considerare investitii similare derulate de autoritati locale precum reabilitarea castelului de apa de la Drobeta Turnu Severin si reabilitarea unui alt turn de apa din Braila in urma cu cativa ani.
Refunctionalizarea si punerea in valoare a turnului de apa, monument istoric emblematic al orasului, va atrage dupa sine cresterea interesului proprietarilor din zona de a-si repara casele aflate in vecinatate si va contribui la revitalizarea malurilor raului Bega. In plus orasul Capitala Culturala a Europei va beneficia de un punct inalt de observatie mult cautat de turisti, dat fiind faptul ca turnul are o inaltime de 52 de metri.
Intreaga documentatie poate fi consultata AICI.
Primaria Timisoara vrea sa realizeze modernizarea Turnului de Apa printr-un parteneriat cu Asociatia Prin Banat, prin programul Pro Cultura.
,,Incercam sa obtinem fonduri de pe programul Pro Cultura. Valoarea totala a proiectului este de 11.117.702,21 lei, cu TVA inclus, din care cheltuieli eligibile sunt 10.914.359,07 lei, cu TVA inclus. Proiectul va fi in parteneriat cu Asociatia Prin Banat,,, a declarat primarul Nicolae Robu.
Castelul de Apa din Iosefin, de pe strada Gheorghe Baritiu, are 52 de metri si a fost construit in anul 1914, fiind proiectat de faimosul arhitect Laszlo Szekely. Avea rolul de a regla nivelul apei de consum pentru populatie.





https://www.opiniatimisoarei.ro/cum-ar-putea-arata-turnul-de-apa-din-iosefin-dupa-reabilitare



Cuneo

S-a terminat șantierul la AEM. E cea mai... originală girație din Timișoara / FOTO



Se circulă brici în sensul giratoriu din Piața Gheorghe Domășnean / AEM. Traficul a fost redeschis luni dimineață, iar surpriza municipalității a fost... prima ,,super turbo-girație" din oraș. Varianta anterioară era turbo-girația din Piața Mărăști.

După câteva zile foarte grele, cauzate de șantierul din zona AEM, șoferii care au trecut pe acolo luni dimineață au avut parte de o supriză. O super-surpriză, dacă este să ne luăm după reprezentanții PMT. Vorbim, de această dată, despre o ,,super turbo-girație, o intersecție de tip nou, unică".

Marcajele de la AEM, făcute... original
Prima turbo-girație din oraș, funcțională din toamna lui 2018, este cea din Piața Mărăști. La AEM însă, lucrurile au ajuns la un nivel superior. Intersecția este, ca să cităm reprezentanții PMT, ,,mai funcțională ca o turbo-girație, are patru benzi". În plus, trecerile de pietoni au fost altfel amplasate. ,,Modul în care sunt făcute marcajele este original, ca și în girația Mărăști. Cea din Mărăști a fost numită Turbo-Girație. Aceasta fiind și mai completă și cu capacitate de tranzitare și mai mare, a primit numele de Super Turbo-Girație, producție Culiță Chiș, agreată de mine", explică primarul Nicolae Robu.
Dincolo de aceste detalii ,,picante", în sensul de la AEM a apărut o bandă în plus. De asemenea, legătura Calea Stan Vidrighin – Bd. Liviu Rebreanu se poate face, de acum, pe un drum nou, aflat prin spatele supermarketului din intersecție.
Nu se putea fără sondaj pe Facebook
,,O nouă importantă lucrare gata: intersecția AEM! Știm bine că în această girație sunt confluente, pe dublu sens, patru artere de mare trafic: Stan Vidrighin, Bd. Liviu Rebreanu, str. Mareșal C-tin Prezan și Calea Buziașului. În plus, în zonă avem mari angajatori, iar pe Calea Buziașului vin și pleacă zilnic o mulțime de cetățeni de pe o rază de zeci de km, navetiști în Timișoara. Așa stând lucrurile, am considerat binevenită creșterea capacității de tranzitare a acestei intersecții", a anunțat, luni dimineață, Nicolae Robu, pe Facebook. Dacă vreți să votați, aveți și două variante: ,,E foarte bine ce-ați făcut" și ,,Ne-am săturat de șantiere".

https://stiridetimisoara.ro/s-a-terminat-santierul-la-aem

Cuneo

Germanii de la Dräxlmaier se extind la Timișoara cu o fabrică de baterii pentru mașini electrice

Producătorului german de componente auto Dräxlmaier vrea să-și extindă activitatea de la Timișoara prin construcția unei fabrici de baterii pentru mașini electrice și a unui centru de dezvoltare.
Compania operează la Timșoara de mai mulți ani prin intermediul unei fabrici în domeniul pieselor auto și al firmei Lisa Dräxlmaier. Firma a solicitat Primăriei Timișoara un nou Plan Urbanistic Zonal, prin care se dorește extinderea fabricii existente. Proiectul este unul ambițios, se dorește ridicarea unui complex cu cinci noi clădiri, conform proiectului de hotărâre. Spațiile de producție vor avea o suprafață de aproximativ 35.000 de metri pătrați, iar spațiile de birouri vor avea circa 16.000 metri pătrați.
Dräxlmaier Group deține aproximativ 60 unități de producție în peste 20 de țări. Grupul dezvoltă și produce sisteme electrice și electronice, interioare de lux și sisteme de bord pentru automobile, lista de clienți incluzând nume precum Mercedes-Benz, Porsche și BMW.
Pe piața din România, Dräxlmaier este prezent din 1993, fiind unul dintre cei mai mari angajatori din țară. Grupul deține unități de producție în cinci orașe din România – Satu Mare, Pitești, Timișoara, Hunedoara și Brașov.

https://www.ziuadevest.ro/germanii-de-la-draxlmaier-se-extind-la-timisoara

voicul

Cum si-au asezat fabricile pe langa autostrazi. De ce oare?  :D

GML

DRM are o fabrica si la Satu Mare. Acolo e aproape de granita.

Cuneo

De la Satu Mare la Papos, M3 Ungaria, sunt 58 km.