[SB] Ce-am mai vazut din mers in Sibiu

Started by Goldmund, May 03, 2014, 09:37:58 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

TibiV

O filmare foarte interesanta de la OLI:   MALUL CIBINULUI SIBIU 07.10.2022

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

elphax

Stadionul din Sibiu se apropie de finalizare, nu am vazut pana acum imagini cu el, acum sunt o serie de imagini aeriene foarte bune. Imi aduce aminte de Cluj Arena, ca stil de acoperire, inchidere, diferente de inaltime a acoperisului.
Totusi imi displace complet din cauza ca tribunele nu sunt legate si acoperisul are acele pauze, deci spectatorii din acele zone vor fi expusi conditiilor meteo. Sincer e o tampenie sa lasi asa gauri, frumos era sa fie macar acoperisul complet. La Cluj unde sunt spatiile goale, te ploua de numa si te bate soarele in cap, practic nimeni nu vrea sa stea pe acele capete de sectoare.

gsp



SB76UFO

#17
Uite aici o filmare a celor de la Con-A
"Prostia este eternă și invincibilă"

Redox

Golurile între fosta tribună principală și restul stadionului sunt rezultatul proastei administrări a banului public de către autoritățile locale.
Foarte pe scurt: modernizarea stadionului municipal din Sibiu s-a realizat în trei etape (loturi).
Lotul 1: reabilitarea fostei tribune oficiale (cea care se vede acum nelegată de restul stadionului);
Lotul 2: înlocuirea suprafeței de joc + sistem de încălzire și drenaj;
Lotul 3: demolarea tribunei secundar și a peluzelor și construcția nouă a acestora.

Lotul 1 a fost executat în proporție de ~80% de Construcții SA, după care a fost reziliat contractul pentru întârzieri. Și când spun lucrări mă refer la genul de lucrări care au fost efectuate și la podul prăbușit de la Luțca, jud. Neamț.
După finalizarea lucrărilor în cadru lotului 2 chiar s-au jucat meciuri pe stadion, timp în care a început demolarea tribunelor cuprinse în lotul 3.
Norocul a fost că lucrările pentru lotul 3 au fost câștigate de o firmă serioasă, Con-A. De la început constructorul a cerut acces pe interiorul stadionului pentru a monta macaralele dar ce să vezi, lotul 2 era proaspăt finalizat și nu se putea folosi gazonul pentru absolut nimic. Peste tot unde am văzut că se construiesc stadioane, suprafața de joc este cam ultimul lucru pe care îl faci. Așa este când pui carul înainte boilor. Macaralele au fost montate și toate materialele de construcție au fost depozitate pe exterior cu blocarea a două străzi, desigur.
Revenind la fost tribună principală, în momentul în care s-a ajuns la etapa de înglobare cu restul stadionului, Con-A a contractat o expertiză a structuri de rezistență lucru care a dovedit probleme grave (stâlpi de rezistență înveliți în polistiren, după modelul podului Luțca). Aici a fost un ping-pong între constructor care a semnalat acest lucru și primărie care nu a vrut să recunoască proasta execuție a lotului 1. Până la urmă tribuna a fost demolată și ce vedem acum este o construcție nouă. De ce nu este totuși legată de restul stadionului? Bună întrebare, presupun că s-a respectat proiectul inițial.

Doar autoritățile sibiene ne pot spune de ce s-a ales reabilitarea aceasta în cele trei loturi, de ce în ordinea aleasă și mai ales de ce s-a ales construcția noului stadion în vechiul amplasament, loc care nu oferă suficiente locuri de parcare. Țin minte și acum că la un meci cu FCSB din cupă, orașul a fost blocat din cauza suporterilor care au ajuns cu mașina în zona stadionului și și-au dat seama că nu au unde parca.
Era loc suficient de exemplu pe Calea Șurii Mici (Drumul hoților) pentru construcția unei arene moderne care să ofere facilități de parcare, foarte ușor accesibilă pentru cei care vin din alte localități via autostradă dar și pentru locuitorii Sibiului prin linii de transport în comun.

SB76UFO

#19
A venit Moș Nicolae! "Bijuteria" de peste 200 de milioane de lei a Sibiului a fost inaugurată. "Municipalul", gazda meciului România Germania la nivel de tineret, în martie 2023

Arena din Parcul Sub Arini are o capacitate de 13.013 locuri.
Am finalizat lucrările de modernizare s Stadionului «Municipal» Sibiu, o investiție amplă, în valoare de 211 milioane de lei, finanțată exclusiv din bugetul local al Sibiului.
Stadionul "Municipal" este destinat în principal fotbalului, dar sportul rege nu este singurul care va fi practicat aici. Arena oferă infrastructură pentru atletism și box, așa cum se întâmpla și în trecut.
Pe stadion este disponibilă o pistă de tartan cu patru culoare în lungime de 400 de metri, iar la subsolul tribunei a doua, cea dinspre parc, este amenajată sala de atletism, cu vestiare și grupuri sanitare proprii, care a fost transmisă în folosință gratuită Clubului Sportiv Școlar Șoimii.
Pe lângă vestiarele pentru sportivi, antrenori și chiar copiii de mingi, săli de masaj, cabinete medicale, săli de saună, sala de antrenament și cea de forță, stadionul include spații generoase și pentru reprezentanții mass-media, acestea însumând peste 3.500 de metri pătrați!
Este vorba despre o sală de conferințe, spații de lucru generoase, cu acces la WiFi, trei studiouri TV, sală pentru crainici, chiar și camere pentru machiaj.
La exterior, atât în cele două tribune, cât și în Peluza Nord și Peluza Sud, au fost create spații pentru amplasarea camerelor TV pentru transmisiuni.
Sistemul de broadcasting este precablat pe fibră optică, o dotare modernă și mai ales utilă pentru transmisiuni, iar pentru carele TV a fost rezervată o parcare.
Nocturna asigură iluminarea impusă de cerințele standardului UEFA, astfel că arena va putea găzdui, așa cum am amintit mai devreme, și meciuri internaționale, atât la nivel de cluburi, cât și inter-țări.
În acest sens, la începutul anului viitor, la Sibiu vor sosi reprezentanți UEFA pentru omologările de rigoare.
Pentru iluminatul suprafeței de joc se vor utiliza proiectoare echipate cu lămpi cu LED. Aparatele utilizează fascicule luminoase foarte convergente care nu produc poluare luminoasă, consumul energetic fiind astfel redus.
Noul "Municipal" are - așa cum am mai amintit - nu una, ci două tabele, de aproape nouă metri lățime și 4,8 metri înălțime, iar acestea vor putea afișa logo-uri grafice, animații și chiar vor putea prelua imagini live, adică vor putea oferi reluări ale celor mai importante faze din timpul unui meci, cu condiția ca acesta să fie televizat.
Tabelele sunt electronice, cu leduci cu EMC, asta înseamnă că au compatibilitate electromagnetică și sunt speciale pentru exterior, asigurând vizibilitate chiar și în lumina soarelui.
"Municipalul" nu este destinat exclusiv sportului, el putând găzdui și concerte de calibru mare, cu public numeros. În acest sens, a fost creat un regulament care prevede această posibilitate de închiriere, precum și tarifele aferente, inclusiv măsurile de protecție a gazonului și condițiile de desfășurare.
În plus, "Municipalul" este prevăzut și cu 21 de spații de alimentație publică, distribuite în toate ariile astfel: nouă la tribuna întâi, la primul etaj, patru la parterul tribunei a doua, iar la cele două peluze, cinci la etajul întâi al celei din sud și trei la parterul Peluzei Nord.



© Răzvan NEGRU

© Răzvan NEGRU

© Răzvan NEGRU

© Răzvan NEGRU

© Răzvan NEGRU

© Răzvan NEGRU

© Răzvan NEGRU

© Răzvan NEGRU

© Răzvan NEGRU

© Răzvan NEGRU

© Răzvan NEGRU

© Răzvan NEGRU

© Răzvan NEGRU

© Răzvan NEGRU

© Răzvan NEGRU

Tribuna
Dintotdeauna pentu totdeauna!


alte publicatii:
Ora de Sibiu
Sibiu 100%
Turnul Sfatului
Sibiu Independent


"Prostia este eternă și invincibilă"

SB76UFO

Lucrările la podul peste Cibin se apropie de finalizare
Podul peste Cibin, de pe Șoseaua Alba Iulia din Sibiu, se va redeschide complet circulației până la finalul lunii mai, potrivit managerului de proiect al firmei Geiger, care coordonează lucrările.
Podul peste Cibin, de pe Șoseaua Alba Iulia din Sibiu, se va redeschide complet circulației până la finalul lunii mai, potrivit managerului de proiect al firmei Geiger, care coordonează lucrările.
In articol este si un filmulet video


Ora de Sibiu
"Prostia este eternă și invincibilă"

SB76UFO

CNI a lansat licitația pentru noul Bazin Olimpia

Compania Națională de Investiții a publicat joi, 13 iulie, în Sistemul Electronic de Achiziții publice, anunțul privind licitația noului Bazin Olimpia.
Licitația prevede proiectare, execuție lucrări și asistența tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiții: ,,Reabilitarea, consolidarea, modernizarea şi dotarea Bazinului de Natație Olimpia Sibiu, Municipiul Sibiu, județul Sibiu".

În caietul de sarcini se precizează că noul Bazin Olimpia va fi complet modernizat și chiar refăcut de la zero în anumite porțiuni. Spre exemplu, turnul de sărituri actual va fi demolat și noul turn va avea fundații realizate de la zero.

"Deoarece se înlocuiește turnul de sărituri cu o structură nouă, acesta se va demola. Pentru realizarea noului turn se vor realiza fundații noi la nivelul subsolului. Pentru realizarea noilor fundații se va realiza o placă din beton armat peste radierul existent. Pe această placă se vor monta stâlpii metalici ai turnului. Pe înălțimea subsolului stâlpii metalici se vor îmbrăca în beton. Tot aici în subsol se vor realiza și stâlpii de susținere pentru turnul ce va susține platforma ridicătoare pentru accesul la platforma de sărituri de la nivelul +10.00 metri", se menționează în caietul de sarcini.

Apa din piscină va fi încălzită în prealabil, apoi va ajunge în bazinul de înot prin 31 guri de scurgere.

"Pentru bazinul de inot se va prevedea o instalatie de filtrare amplasata in subsolul tehnic al cladirii. Apa va fi preluata din canalul perimetral al bazinului prin intermediul unei retele de canalizare din PVC prin intermediul a 31 de guri de scurgere prevazute in canalul perimetral. Aceasta va ajunge in bazinul de compensare prevazut in subsol", mai arată CNI.
Pentru consumul de energie electrică, inclusiv încălzirea apei descrisă mai sus, vor fi amplasate 150 de panouri solare.

"Se propune amplasarea pe terasa a unui sistem de producere alternativa a energiei electrice folosind panouri fotovoltaice. Puterea instalata a panourilor: 51,75 kW", se menționează în caietul de sarcini.

Viitorul Bazin Olimpia va găzdui evenimente sportive, motiv pentru care încă din această fază se precizează amenajarea unei rețele TV pentru transmisiuni în direct.
Nu vor rămâne neschimbate nici aleile din preajmă.

"Se propune construcția trotuarelor de protecție pe tot perimetrul construcției. Lățimea acestora pe zonele de aliniament sa fie de min. 50 cm. Amenajarea pietonală și carosabilă din zona fațadei principale, cuprinsă în limita de proprietate se va dezafecta și se va reconstrui păstrând aceeași destinație inițiala.  Zona verde amplasata în imediata vecinătate a accesului se va păstra, dar va avea o configurație diferită", mai este menționat în caietul de sarcini.

Licitația a fost lansată astăzi și are ca dată de finalizare 6 septembrie 2023.

Durata totală de realizare a investiției este de 540 zile din care 90 zile proiectarea și 450 zile execuția lucrărilor. Asta înseamnă că dacă totul decurge conform planului, doar în 2025, cel mai probabil, noul Bazin Olimpia va fi inaugurat. El va intra în administrarea Clubului Sportiv Municipal Sibiu.



Turnul Sfatului

Si un articol tot din Turnul Sfatului din 23 septembrie 2018 tot referitor la Bazinul Olimpia "Cum arată Bazinul Olimpia după investiții de 400.000 de lei"

"Prostia este eternă și invincibilă"