Semnalizarea rutieră: indicatoare și marcaje

Started by sebba, October 04, 2012, 08:55:57 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Europiu

Plus că nu sunt consecvenți. Așa puteau foarte bine să lase și Piatra Neamț pe direcția înainte...
The problem with the world is that the intelligent people are full of
doubts, while the stupid ones are full of confidence (Charles Bukowski).

MihaiD

La dreapta - Suceava, Iași, Vaslui, adică toate direcțiile, așa ar fi corect acolo. Nu văd de ce Roman și Suceava, în loc de Iași și Suceava. Poate sunt cei de la Loial exagerat de patrioți locali și au pus Suceava de 2 ori. :)

vancouver

Nu sunt de vina cei de la o anumita firma, semnalizarea e cf. proiect aprobat de CNAIR, care iar se face dupa NORME. Si cum la noi daca pe vremea lui Decebal sau a lui Burebista s-a facut o regula NIMANUI NU II MAI DA PRIN CAP SA O SCHIMBE, uite asa aici functioneaza o regula tembela, valabila din vremurile cand nu existau autostrazi. Si anume se trece punctul terminus al respectivului drum. Strict dupa lege trebuiau asadar sa scrie "Siret", dar e interpretabil, si se poate trece si ultimul oras important. Deci Suceava.

Asa spune norma, norma e sfanta, "las-o bai ca merge asa" e sloganul perfect si tot inainte.
Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.

TibiV

Ca se tot discuta, mai nou pe A7...

Asta mi se pare ca este cel mai ONEST indicator...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

dr4qul4

Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

ionutzyankoo

Vai ce aberatie pe semnul ala de pe DN2, in loc sa pui pentru directia inainte Bacau Centru sau Bacau urmat de simbolul "tinta" universal cunoscut ca centru a iesit aberatia aia. Nu mai zic de "consecventa" in denumirea centurilor ocolitoare la nivel national (in acest caz VO2T daca vad bine). De ce nu VO BC sau C BC? Ce sa mai vorbim de varianta ideala in care ar fi denumit bucata aceasta DN11 si actualul DN11 de la N de aeroport sa fie redenumita in Calea Onestiului, Moinestiului, Brasovului, whateverestiului.

JohannDB

............."""in acest caz VO2T""""... Se vrea a se spune că este "Varianta Ocolitoare 2T" a drumului național DN 2.... Ca și la Brașov, este VO 1K a DN 1...... Și la Suceava avem VO 2P, cu borne roșii....  La Caransebeș avem, însă, pe ocolitoare, DN 6, cu bornele roșii.... La Craiova avem DN 65 F......

gruiarew

'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

stent76

De cand s-a schimbat simbolul auto de tara Austria AT? Nu era A? De ce pe panourile rutiere de iesire spre H apare Viena AT? Si Ungaria HU?

GDPR

In conformitate cu ISO 3166-1, simbolul de tara al Austriei este AT.

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

PlayStation

^^^^^^^^^^^
De ce scrie pe indicatorul de kilometraj "km 62"
Nu ar fi trebuit sa fie km 500 si ceva?

jaston

Asta cu km nu stiu care , cred ca e mai mult pentru constructor sau pt autoritatile publice. In caz ca se intampla ceva pe autostrada..sa stie unde sa localizeze evenimentul.
Pe soferul de rand care foloseste un google maps sau un waze..nu stiu cat mult il ajuta. Ideea e sa se construiasca autostrazi.

Apropo, avem un termen, o data fixa pt deschiderea tronsonului?

ionutzyankoo

Eu nu sunt de acord absolut deloc cu "Ideea e sa se construiasca autostrazi". Mi se pare la fel ca aia cu primarii care fura de rup si despre care se spune "Eh a furat dar a si facut"...Parerea mea e ca semnalizarea orizontala si verticala din Romania e VARZA, si nu vreau sa vin cu 158909 de exemple ca imi creste tensiunea.

Daca mergem pe ideea ca soferii folosesc Google maps sau Waze de ce mai cheltuim banii cu semne in the first place...

BIGRED1984

Referitor la noile poze de la granita A3 - Bors, am observat ca se mentine indicatorul de limita de viteza 100 in afara localitatilor la intrarea in RO.
E adevarat ca se intra in tara pe un E de obicei dar totusi nu toate localitatile sunt legate de E-uri , limita oficiala este 90 pe DN, limita care nu se gaseste pe niciun indicator.
Aceeasi situatie am prezentat-o si pe A1 la Nadlac. Oare nimeni nu verifica astea, politia rutiera nu are un punct de vedere ?