Semnalizarea rutieră: indicatoare și marcaje

Started by sebba, October 04, 2012, 08:55:57 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

bogdymol

Quote from: Cristi N on May 22, 2020, 12:05:59 PM
Pe banda doi nu prea scrie etarif. Pare ca au pus e-ul invers.  O:-)

Exact. Dorel a pus invers sablonul cand au vopsit.

Quote from: Alutus on May 22, 2020, 09:05:21 PM
Cel mai flower-power pilot de trafic  :lol: :lol:

Omul merita o prima ca a gasit o solutie la problema ce o avea. In schimb sefii lui, care l-au trimis la lucru fara minimul de echipament...
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

gruiarew

Chiar e genial tipul. Dacă ar ajunge în locul șefilor lui poate altfel ar merge lucrurile.
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

ionutzyankoo

@frunzaverde, desi asa am crezut si eu initial, si asa ar fi fost si logic, normativul de semnalizari si marcaje pentru drumuri expres arata ca semnele vor fi pe fond albastru.

gruiarew

Păi albastru e județean... e cam stupid părerea mea. Ori verde, ori în cel mai rău caz roșu, ca la naționale.
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

JohannDB

Fond albastru cu "o față" de turism, de culoare albă, iar pe margine un contur/chenar alb..... Similar indicatorului 331.1 german, "Kraftfahrstrasse", sau celui românesc "Drum pentru autovehicule".  Așa le-am văzut pe afară.
   Și dacă e pe fond albastru, nu are nimic cu "județean"; este un indicator/semn de circulație de informare, care semne sunt pe fond albastru, în mai mare sau mai mică proporție legat de indicația pe care-o dă.
La semnele de circulație de informare singurele diferite la culoare (folosesc verde) sunt cele de autostradă/sfârșit de autostradă și indicator cu regimul de viteză pe autostradă

gruiarew

Ah ok. Eu mă gândeam la indicative / borne / marcajele cu numărul drumului.

pasiune pt infrastrucura

Eu nu inteleg de ce CNAIR si politia Romana nu schimba panourile pentru ca sunt unele tip sovietic de ce nu ne luam dupa austrieci , germani sa le combinam si sa avem ceva bun la fel cum au facut pentru noul design al politiei au combinat design german cu cel polonez

JohannDB

" @ pasiune pt infrastrură"..... Ce panouri "sovietice" avem ?? La ce te referi ?? Iar la 30 de ani de la "schimbare de regim" să mai avem "panouri sovietice" nu știu ce să zic !?!? Deschide-mi ochii, că poate eu am dormit în acești ani... Deși car (de la a căra)/duc (de la a duce) numai "bau-bau"-uri pe drumurile noastre, dar și prin Europa, că dehhh "am patalama" (și pentru Europa)....!!
     Dacă afirmi ceva, demonstrează/arată/indică/specifică..... Te rog !! Altfel , putem crede că undeva, sunt lacune.... Dar nu vei putea vedea realitatea  ADEVĂRATĂ, dacă nu ești un "călăreț de cursă lungă" prin țară sau Europa, dar nu ca "conservar" (cum zic motoriștii) adică birjar de turism/ șofer de duminică sau mai rău șofer de linie dreaptă, că la prima curbă, probleme ........ Fără diagramă, fără termene, fără pauze obligatorii, fără...fără...fără....
""Mai apoi editare"" = L.E ... Până și Republica Moldova și-a făcut numere de înmatriculare cu caracterele numerelor similare PLĂCILOR GERMANE..... De la mai mult de 10 m distanță un vehicul moldovenesc, după număr, zici căi din.....Germania !!
Deci unde avem "plăci sovietice" ??
""Mai apoi editare 2""....Bun, prost, sistemul național de semnalizare rutieră, a evoluat "volens-nolens"... a cerscut diametrul semnelor de avertizare, de direcționare, de intedicție, de informare..... Marcajele au ținut pasul "cu vremea" (rezonatoare, zgâlțâitoare, cântătoare, trepidatoare, etc)..... Au devenit CHIAR OBSESIV repetitive/obositoare și care duc la scăderea atenției, prin obosire cu atenționare......

pasiune pt infrastrucura

cand zici sovietic ma refer ca e foarte retro ca designul lor e mult prea invechit .De exemplu slovacia si Cehia si-au schimbat semnele rutiere pe autostrazi , drum expresuri etc
In niciun caz nu am zis ca vem placi de inmatriculare sovietice , daca comparam marcajele de la vecini nostri unguri vedem mari diferente

JohannDB

Neconcludent !!
   Citat:::"""" ma refer ca e foarte retro ca designul lor e mult prea invechit """""
..............................ADICĂ ??......................
   De ce ?? Pentru că pe mine, prin ceea ce fac mă deranjează ENORM niște semne de circulație cu diametru mărit (european) care micșorează o rază de viraj cu 1-3m.....la 30---40m lungime (nu mai vorbesc de lățime).
   Așadar, vorbim d.p.d.v.v al "conservarului" numai ??   Și ce ESTE ....""""""foarte retro ca designul lor e mult prea invechit"""""" ??  Vrei să fie graffiti ?? Că tot nu ai dat DETALII.... Cu scuze, dar ??
  Suntem parte la convenția europeană, avem semnalizare "în concordanță".... Ce lipsește, sau nu a fost "up-gradat" ??
  P.S.  ..... Marcaje în caracter "slavon"...nu avem !!

pasiune pt infrastrucura

Nu am zis niciodata asa ceva  cred ca noi putem sa copiem panourile rutiere germane sau vestice si sa l-e adaptam nu am vrut sa creez probleme imi pare rau daca am zis ceva care nu trebuia

JohannDB

.............Putem """să le adaptăm""" (nu să l-e adaptăm)... Dar o facem conform convenției europene, la care suntem parte de peste 40 de ani """"""Convenția..... 7 octombrie - 8 noiembrie 1968, a fost încheiată la Viena la 8 noiembrie 1968 și a intrat în vigoare la 6 iunie 1978. Această conferință a produs și Convenția de la Viena privind traficul rutier, care completează această legislație prin standardizarea legislației internaționale privind traficul. """""""  Din anii 80 ( anii Ceaușiști) noi am început adaptarea și mai departe achiesarea la ultimele "reglementări" de după 90....... Nu avem ce copia...  Avem o convenție pe care-o respectăm, fiindcă suntem......parte la ea !!
    Încă noi nu avem semne/semnale întâlnite pe autostrăzile germane.....   Mai avem de lucru....... !! Mai jos câteva exemple, "ciudate " pentru noi..............................