Semnalizarea rutieră: indicatoare și marcaje

Started by sebba, October 04, 2012, 08:55:57 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

yetiman

@gruiarew - perfect de acord. semnalizarile de la noi sunt, in cele mai multe cazuri, tampite. Localitatile mari, mai ales resedinte de judet, ar trebui sa fie pe indicatoare.
Si ii inteleg si pe bietii elvetieni.  :D
Si daca aveau navigatie (aproape sigur) pot sa fie derutati.
Eu mi-am facut update la hartile 2019 pentru Skoda si sunt mult in avans fata de "constructorii" nostri de autostrazi. Atat A10 , cat si A1 (Lugoj-Deva) apar complete.
Nu vreu sa va spun de cate ori mi-a tot "cantat": "please make a U Turn", ca sa ma aduca inapoi pe autostrada, atat dupa ce am iesit la Aiud (spre Alba) cat si la Soimus (spre Lugoj).
Iar la intoarcere insista sa ma duca prin tunelurile (sau debleurile) de la Holdea.  :lol: Si la Sebes ma trimitea spre A10 si nu intelegea de loc de ce vreau eu sa merg pe DN.  :lol:
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

TibiV

^ Ar trebui sa iti inscrii "navigatorul" Skoda pe forum...
Nu ti-ar mai debita atatea prostii... ;)
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

yetiman

:lol: Mai degraba ar trebui un PM si un MT cu c.aie care sa faca curatenie la CNAIR si sa se respecte termenele din licitatii, din evaluari, din contractele semnate !
Probabil cei care au mapat hartile pentru navigatie au zis: "NO WAY! Nu se poate ca aceste autostrazi sa nu fie gata la 3 ani dupa termenul contractual de finalizare" (de exemplu A10 - termenul era 2016!!!!).
In orice tara normala, pentru asemenea intarzieri zburau si constructorii, si, MAI ALES, cei responsabili de contracte (adica CNAIR, MT, toti....!)
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

gruiarew

Prin 2000 și ceva am luat prima mașină ca românul de "dincolo". Din Plzen mai exact. Am venit până în țară cu o jumătate de foaie A5 unde scria ce autostrăzi trebuie să schimbăm. N-am avut GPS, smartphone sau chestii de genul. N-am avut nici o problemă până la Sânicolau Mare, unde ne-am rătăcit.

Elvețienii de azi nu pricepeau de ce i-a scos de pe autostradă și în ce parte e Deva. S-au învârtit ceva prin giratorii, probabil asta i-a debusolat mai tare.

Bgd77, o fi Ilia comună și Săcămaș sat. Dar tot nu-i văd sensul. Când iei puncte de reper iei ceva mai măricel. Poate pe GPS-ul elvețienilor nu era Ilia, nu știu. Parcă dacă m-aș duce pe dincolo aș vrea să am pe indicatoare orașe, chestii de care e posibil să fi auzit, nu comune și sate care habar n-am de unde să le iau.
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

tom_sawyer

Anunt de participare: [CN1011906] Achiziția unui Sistem de Management al Semnalizării Rutiere Verticale, Orizontale și al Elementelor Pasive de Siguranță Rutieră

Valoarea totala estimata: 32.422.445 lei

Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare: 08.07.2019

Liviu M

Quote from: gruiarew on May 03, 2019, 11:45:20 PM
Parcă dacă m-aș duce pe dincolo aș vrea să am pe indicatoare orașe, chestii de care e posibil să fi auzit, nu comune și sate care habar n-am de unde să le iau.
Azi am avut treaba pe A67 (la nemti) si la un moment dat mi-am adus aminte de topicul asta. Localitatile de pe un panou de iesire erau
Lorsch, Heppenheim, Bürstadt si Bensheim. Eu le stiu pe toate, da' cat de cunoscute sunt la nivel european, nu-mi dau seama.

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Liviu M

dr4qul4

Tu ce localitate ai fi trecut pe panou la acel nod? Ca doar nu vrei sa vezi acelasi oras la 3-4 iesiri, desi un singur nod reprezinta iesirea logica, restul implicand deplasarea pe DN pe mai multi km.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Liviu M

Pe mine ma intrebi?
Eu n-as fi trecut nimic, nu asta a fost scopul postului.
Speram ca citatul pe care-l contine sa arate la ce ma refeream cand l-am scris - si pe dincolo sunt trecute localitatile din zona iesirii, chiar daca multi n-am auzit de ele.

vancouver

Cand o anumita iesire nu are nici o semnificatie pentru tranzit (pentru traficul de lung parcurs) e normal sa fie trecute acolo doar localitatile apropiate de nod. De aceea am si criticat aberatii, gen Lipova trecuta pe indicatorul de iesire de la Topolovatu Mare (pe A1 intre Timisoara si nodul cu A6). In schimb localitatea cea mai apropiata, Topolocavatu, nu e trecuta ! ! !. Mai apare acolo Buzias, hai sa zicem ca asta e OK, fiind o varinata buna de coborat pentru cei care vor sa mearga la Buzias, desi deocamdata drumul spre Buzias e prost pe acolo.

Pe de alta parte sunt si la noi iesiri la care nu sunt trecute decat localitati de langa iesire, gen la Moara Vlasiei pe A3 Buc-PL.
Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.

gruiarew

Quote from: Liviu M on June 13, 2019, 09:57:48 PM
Quote from: gruiarew on May 03, 2019, 11:45:20 PM
Parcă dacă m-aș duce pe dincolo aș vrea să am pe indicatoare orașe, chestii de care e posibil să fi auzit, nu comune și sate care habar n-am de unde să le iau.
Azi am avut treaba pe A67 (la nemti) si la un moment dat mi-am adus aminte de topicul asta. Localitatile de pe un panou de iesire erau
Lorsch, Heppenheim, Bürstadt si Bensheim. Eu le stiu pe toate, da' cat de cunoscute sunt la nivel european, nu-mi dau seama.

Eu am zis una tu ai taiat o bucată şi ai priceput ce-ai vrut. Hai să-ţi dau un exemplu:

https://goo.gl/maps/VLPVV7KTgGiKd7QE6 Ştii ce nod e ăsta? Traian Vuia! Zi-mi de ce ai ieşi acolo spre Deva!

Stii ce nod e ăsta? https://goo.gl/maps/XxrShSusGEdmLKza8? Orăştie. Am ieşit o dată acolo dorind să merg la Sebeş.
Ştii ce nod e ăsta? https://goo.gl/maps/1aMrPkuTeVVBM2LF6? Sebeş! Găseşte diferenţa!

Şi mai caut dacă vrei.
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

Liviu M

Ba sa-mi fie cu iertare, eu am raspuns la ce ai postat. Ca sa nu fie confuzii, am pus chiar bucata la care ma refeream.  Inca nu-mi iese prea bine cititul gandurilor.
Si de postat postez ce/cum vreau, dupa cum imi aleg singur la ce sa raspund.

Quote from: vancouver on June 14, 2019, 07:39:04 PM
Cand o anumita iesire nu are nici o semnificatie pentru tranzit (pentru traficul de lung parcurs)
E vorba de intersectia A67 cu B47. Pe B47 in stanga ajungi la Worms si A61, in dreapta ajungi la A5 si mai departe traverseaza Odenwald pana la B27 (si aproape de A81). Daca are semnificatie pentru tranzit sau, nu-s eu in masura sa zic.

gruiarew

Vezi că mai îs 2-3 posturi înainte. Lasă gândurile, citește ce e scris. Mă refeream la cât e de tâmpită semnalizarea la noi. Atât.

Liviu M

Eu n-am zis ca n-ai zis ca semnalizarea de la noi e nasoala. Si nici n-am zis ca semnalizarea de la noi e buna.