Semnalizarea rutieră: indicatoare și marcaje

Started by sebba, October 04, 2012, 08:55:57 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

TibiV

S-a mai vorbit, dar nu este culpa ta....

Exista undeva un topic "dedicat" marcajelor/indicatoarelor "aiurea'n tramvai"...
Se pare ca la C..R gandirea logica nu este "la moda"...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

tividan

Vine omul de la Oradea, sau ma rog, o sa vina peste 20 de ani omul de la Oradea si vede prima data Oradea pe indicator apoi Cluj-Napoca. Cat de *** trebuie sa fi, ca sa faci asa ceva? Dar totusi bine ca nu scrie si Apahida, Boj colonie si apoi Cluj-Napoca.

GrmmrNzi

Trăiască normativele.

Aici, cine vrea să ajungă la Sebeș trebuie să ignore indicatorul și să folosească una din următoarele două ieșiri.

ovicor

Pe A10 la Turda, venind dinspre Aiud, in zona imediat dupa separarea bretelelor, la acel overpass, doar la bretelele spre C. Turzii este indicator de "inaltime maxima 5,5m", nu si la bretelele spre Cluj.

prd.marius

^^

Asa e. Am patit-o prima data cand am trecut pe acolo.. si am mers frumos pe DN7 cativa Km buni... din cauza unui indicator aiurea. (nu foloseam Waze pe atunci, nici nu stiu daca era, sau se folosea in Ro)

BIGRED1984

Am si eu o nedumerire, de ce trebuie sa puna un indicator pe care scrie 'Vale', l-am vazut de mai multe ori ... ce normativ e asta, ce informatie importanta e asta ?
Daca scrie 'raul Somes' sau 'valea lui gheorghe' mai era ceva , dar asa 'vale' este doar o prostie ...

abcxyz

^
Probabil este vorba de atenționare de pod/viaduct, nu este important să știi numele văii/apei ci că acolo este gol sub șosea iar iarna se poate produce polei, datorită temperaturii scăzute/circulației aerului pe sub pod/viaduct (prin urmare să circuli cu atenție).

gruiarew

"Valea fără nume" e în câteva locuri între Deva și Orăștie. Pe DJ592 aproape de Lugoj sunt câteva indicatoare seci cu "Pod". Podețe peste șanțuri.

Chestia cu circulatul cu atenție e așa și așa. Văile alea îs destul de mici, deci podurile îs foarte scurte, câțiva metri. Nu prea știu ce anume de atenție sporită ai putea avea pentru 2-3m.
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

abcxyz

http://chestionare.auto.ro/indicatoare-rutiere-explicate/indicatoare-de-orientare

Curs apa sau viaduct
Se instaleaza pe drumurile publice pentru a semnaliza un curs de apa.

Am căutat acum indicatorul. Partea cu atenția din postul anterior era adăugarea mea, amintindu-mi cicălelile socrului (fost angajat DRDP) când am drumuri lungi în perioadele reci, să am (mai multă) grijă la poduri. Nu are însă nicio legătură cu indicatorul (de orientare).

JohannDB

....să am (mai multă) grijă la poduri ...... Un sfat deosebit, pertinent, deoarece la vreme rece poate îngheța foarte repede suprafața unui pod/podeț/viaduct și te trezești pe un adevărat pationar pe chiar câțiva metrii, cu manevre de nedorit.... Nefiind pe un suport "cald" (terasament de /sau pe pământ) pe sub pod bate crivățul și aerul rece este pe post de agent refrigerator creind o aproape nesesizabilă și nedorită peliculă de gheață. Am avut cândva și eu o "aventură" pe un podeț de vreo șase metrii lungime în Tăuți Măgheruș (lângă Baia Mare) cu un dans de toată "lauda" (podeț înghețat cu o spuză de zăpadă proaspătă și asta acum vreo 30 de ani)..... :phew: :phew: :phew:
  Și apropo de indicatoare, ar fi poate necesar (ca și prin vest) și la noi indicatoare cu "vânt lateral" pe podurile mai lungi/înalte (cum este la Aciliu pe A1) sau chiar pe DN-uri. Cum vremea se tot schimbă avem deja și la noi zone cu vânturi surpriză, care simți că te mută cu mașină cu tot de pe carosabil.

Redox

Am observat recent că pe A10 lipsește indicatorul de limită de județ între Alba și Cluj. Care a fost motivul pentru care nu s-a montat?

tividan

Voi ati bagat de seama acest indicator de iesire de pe autostrada. Vii de la Oradea 150 km si ai iesire tot Oradea, apoi iesirea de Cluj

ciprebbe

E cu albastru, semnalizand E60/DN1.
Cel putin pana prin 2025 nu o sa vi 150km dinspre Oradea pe acolo :).

Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

tividan

Facem pariu ca si in 20 de ani, cand poate o sa se termine autostrada de la oradea, acel indicator nu o sa fie modificat.

Liviu M

Indicatorul e OK, semnalizeaza iesirea spre DN1, pe care poti marge la Oradea, intr-o directie sau la Cluj in cealalta directie. De ce l-ar schimba?  ???