Praga | City Break in capitala Cehiei | septembrie 2012

Started by Ionut, September 23, 2012, 10:30:46 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ionut

In apropierea turnului.

In turn se urca atat pe jos, pe scari (vreo 200 de scari parca), cat si cu liftul. Biletul parca a fost 120 CZK (aprox 22 RON), iar pentru lift se mai plateau inca 55 CZK (10 RON). Daca va tin picioarele bineinteles ca se merita pe scari. NU URCATI daca aveti vertij, frica de inaltime sau suferiti cu tensiunea sau ceva... pentru ca turnul se misca destul de puternic in vant si nu pare foarte sigur (desi evident ca este). Daca sunteti OK, se merita din plin sa urcati.

Ionut

Panorame din turn... pozele nu fac cinste peisajului, trebuie sa fii acolo sa intelegi cum este.

Castelul, Mala Strana.

Vltava, Mala Strana in stanga, Orasul Vechi in dreapta.

La baza Dealului Petrin, se vede ultima biserica din jurnal.

Din nou Castelul si Mala Strana.

Castelul, zoom.

Castelul, Mala Strana si in dreapta Vltava, Charles Bridge si un colt din Cartierul Evreiesc/Orasul Vechi.

Mala Strana cu Catedrala Sf. Nicolae si in dreapta raul apoi Charles Bridge si Orasul Vechi.

In apropiere - Dealul Petrin, apoi raul si peste rau Orasul Nou si in departare un district de business.

Dealul Petrin in apropiere, apoi o parte din Mala Strana (sudul zonei), apoi raul Vltava, apoi Teatrul National pe malul opus si Orasul Nou cu toate cele plus o parte din Orasul Vechi (in stanga). In departare se vad alte cartiere si zona Pietei Pacii cu alte biserici si turnul de televiziune (in centru, in departare, cel mai inalt).

Inima orasului, zona Mala Strana-Orasul Vechi cu Podul Carol si restul...

Castelul.

Atat pentru moment, va las cu aceste peisaje superbe. Se poate vedea tot orasul de sus. Mai este un turn si mai inalt, se vede si in poze, este turnul televiziunilor. Acela e mai inalt dar nu am urcat acolo. Poate data viitoare urcam in acel turn. :)

ciprebbe

:D felicitari pt reportaj..... acu intelegi de ce am fost de 4 ori si inca m-as mai duce.....
Sper ca te-a ajutat si ce ti-am spus eu inainte de plecare, si ca descoperi Praga mergand doar la picior.
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

Ionut

Da da, m-au ajutat f mult sfaturile tale! :) Mai am poze. :D

ciprebbe

Pana la 285 de poze mai e cale lunga asa ca...noi suntem pe faza....poate cineva ti le numara:P
Ma bucur ca te-a ajutat.
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

Pelbartus

Ionut, cate zile ai stat in Praga?
Acum cativa ani, am fost 2 zile pe o vreme friguroasa, si am crezut ca am vazut putin. Acum cred ca am vazut foarte, foarte putin.  :D

Ionut

Am stat 4 zile, de fapt 3 au fost pentru vizita, in a patra am plecat spre tara. Am vazut cam tot ce era de vazut, insa au mai ramas: n-am fost la Zoo, nu am fost cu vaporasul pe Vltava, mai erau cateva obiective secundare de vizitat prin oras, turnul televiziunilor...

Ionut

Inca 233 de poze ramase din jurnal. Deci sa incepem. :)

Acum ajungem la doua obiective secundare din zona/cartierul Vinohrady. Este vorba de doua piete frumoase cu doua biserici. Prima piata este Piata Pacii, in traducere, adica Náměstí Míru cu a ei Saint Ludmila Church.

Zona din spatele bisericii, imediat cum se iese de la metrou.

In spatele bisericii.

In biserica.

Biserica din fata, close-up.

Ionut

Piata Pacii, zona din fata bisericii, o piata foarte eleganta.

Ionut

Tot piata, dar zona din spatele bisericii. Observati detaliile. Praga este, mai ales in punctele turistice, foarte aranjata.

Ionut

Stairway to heaven. :D

Praga are multe statii de metrou foarte, foarte adanci, sunt de fapt doua linii de metrou una sub alta. Observati cat de adanc se coboara... sau cat de mult se urca. La Moscova mai sunt astfel de statii foarte adanci.

Ionut

George of Poděbrady Square (Jiřího z Poděbrad) cu biserica ei romano-catolica Sacred Hearth Church. Tot in Vinohrady.

In ultima poza se vede varful turnului televiziunilor. De urcat data viitoare cand sunt in Praga. :)

Ionut

Vltava cu ale ei poduri vazuta de pe Dealul Letná / Parcul Letná, unde se afla metronomul.

In prima poza, in departare, in dreapta-sus se vede varful Turnului Petrin... observati ca am traversat Praga in lung si in lat.

Ionut

Parcul Letná, 3 cadre. Foarte elegant si bine intretinut, desi foarte simplu. Nu prea folosesc multe flori pentru ca din cauza climei nu tin foarte mult.

Ionut

Ajungem poate la cel mai ciudat obiectiv: Fred and Ginger Building sau The Dancing House. Practic, o cladire stramba.

Statia de tramvai de la obiectiv.

Cladirea.

Cadrul este aliniat aproape perfect, dar cand te uiti la poza zici ca e camera stramba sau ca esti beat. E doar cladirea.

Langa cladire, o mica piata.

Plecam.