Drumuri Naționale în România: discuții diverse

Started by Ionut, September 14, 2011, 09:19:35 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

vancouver

In concluzie am efectuat urmatoarele modificari:
DN28A Motca - Tg. Frumos, complet cu galben (a disparut zona rosie dintre Moțca si Pașcani)
DN29C complet cu galben (in loc de rosu)
DN29 am colorat cu rosu cam jumatate din distanta Săveni - Manoleasa, in rest a rămas galben.

@asztalos: din pozele lui bogdymol rezulta ca drumul nu e de verde, desi e lat si liniat pe mijloc. Peticele numeroase sunt cele care-l trag in jos. Daca vii cu poze mai noi, din care sa reiasă că arată mai bine acum (adică s-a mai asternut un strat nou de asfalt peste tot drumul sau măcar pe distanțe importante), atunci pun și verde.
Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.

asztalos

Daca o sa inregistreze camera portiunea mentionata,  o sa postez video. Oricum, se poate merge taee de tot ontre Pascani si Targu Frumos. In nartir aceasta portiune era praf.

Raducu Popa

Fac des acest drum Motca - Pascani  - Tg Frumos si pot spune ca portiunea Motca - Pascani e valurita tare (as trata-o cu galben), prin Pascani e cat de cat ok, apoi pana la Tg Frumos as pune verde.

Targu Neamt- Piatra Neamt e de albastru. Impecabil drumul, reabilitat de vreo 3 ani.

alecu26

Incet incet si reabilitarile Sibiu-Medias-Sighisoara sau TGm Bistrita devin circulabile si chiar foarte OK.

Al doilea strat de asfalt e pus cam in 90% din traseu. Probabil la anul vor finaliza, chiar daca bani nu s-au alocat deloc anul asta.

Nu stiu cum stau loturile de reabilitare din MM.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

stelian222

Quote from: asztalos on September 17, 2013, 07:32:28 PM
Am trecut astazi pe portiunea de Dn dintre Motca si Targu Frumos prin Pascani. Pot sa va spun ca s-a reparat drumul, mai ales intre Pascani si Targu Frumos. Ca urmare, rog a se corecta si harta privond calotatea drumurilor in ceea ce priveste portiunea mentionata.

O veste f buna, insa din experienta pot sa spun ca in primavara vom modifica iar harta, la culorile actuale  :(

stelian222

@frunzaverde

A.... pai asa spuneti ca sa avem termeni de comparatie. Dupa exemplele date de tine atunci bucati intregi din DN28 Albita-Iasi ar fi de rosu http://goo.gl/maps/FZvN7  ,  iar jumatate din DN15D pe ruta Vaslui-Negresti ar fi ca acum rosu( Exemplu de bucata unde se merge frecvent pe contrasens pe partea buna http://goo.gl/maps/fjTbG ). Culmea ca portiunea asta din DN15D din link in realitate arata extrem de prost, sunt persoane aici care pot confirma. In imaginile google zici ca e "coafata" ca sa arate mai bine.

Bonus  :D  drumul asta judetean, Dj244D la ce culoare ar intra? http://goo.gl/maps/gNnzy  http://goo.gl/maps/gRyhE

frunzaverde

Daca DN28 arata in halul ala in realitate, atunci e clar de rosu. Nu vad cum as circula pe-acolo fara sa-mi rup oasele si masina. Rosu pe portiunile de dale (Jud. Vaslui) si galben pe portiunile celelalte, clar. DN15D ramane rosu, arata ca dracu. DJ-ul nu mi se pare asa rau - e tot de rosu, dar parca arata mai bine ca porcariile alea de dale de pe DN28.

Vasluiul si Botosaniul par a fi cele mai amarate judete dpdv a calitatii drumurilor din toata tara. Pare a fi o diferenta de la cer la pamant intre Botosani si Suceava, de exemplu.
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

asztalos

Buna seara colegii. Am avut astazi o surpriza placuta pe Dn1/E60 prin zona Alesd-Osorhei : asfalt proaspat asternut. S-a si largit un pic drumul, respectiv la Tileagd se lucra cu intensitate mare. Asa de bine se poate merge intre localitatile mentionate de nu o sa va vina sa credeti...
In sfarsit un lucru bun...

ciprebbe

Dap, se poate face cu verde in curand portiunea respectiva.
Acu 1 sapt se asfalta puternic, dar nu am zis nimic pt ca nu stiam unde se vor opri cu asfaltarea(eu sper sa vina pana la Piatra Craiului cu el). Se avansa dinspre Oradea spre Cluj. Marcajul lipsea in totalitae si noaptea e cam ciudat fara.
In martie am indoit 2 genti pe portiunea reasfaltata acum, sa speram ca va tine si nu vor reaparea acele cratere imense din primavara.
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

stelian222

Quote from: frunzaverde on September 23, 2013, 04:16:21 PM
Daca DN28 arata in halul ala in realitate, atunci e clar de rosu. Nu vad cum as circula pe-acolo fara sa-mi rup oasele si masina. Rosu pe portiunile de dale (Jud. Vaslui) si galben pe portiunile celelalte, clar. DN15D ramane rosu, arata ca dracu. DJ-ul nu mi se pare asa rau - e tot de rosu, dar parca arata mai bine ca porcariile alea de dale de pe DN28.

Vasluiul si Botosaniul par a fi cele mai amarate judete dpdv a calitatii drumurilor din toata tara. Pare a fi o diferenta de la cer la pamant intre Botosani si Suceava, de exemplu.

Din pacate ai dreptate, BT si VS sunt cele mai vitregite judete din Moldova. Marele nostru noroc este ca UMB ne-a refacut europeanul si Dn24 dintre Crasna si Iasi. Suntem totusi pe plus spre deosebire de BT. Insa restul soselelor, DN si DJ arata de la galben in jos cu mici exceptii. Frunzaverde ceea ce se vede pe DN28 pe portiunea aia de dale arata mult mai rau in realitate. Din poze zici ca e drum de 80km/h insa pragurile nu se vad, nici gaurile din beton. O ultima solutie a fost sa toarne smoala....dar iti inchipui cum e primavara. Eu am cumparat masina SH cu 100mii km in bord si nu avea nici un soricel. Deja la 125mii faceau bordul si usile ca naiba dupa tranzitarea frecventa a acestui drum.

Archi

Trebuie sa merg urgent la Targu Jiu. Ce stiti se circula pe defileul jiului ca parca intr-o perioada era inchis?

bogdymol

Din cate stiu eu era inchis doar pentru autovehiculele grele (>3.5 tone).
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

Archi

Daca este asa e bine, dar trebuie sa stiu sigur ca nu vreau sa ajung la Petrosani si sa fac cale intoarsa sau sa o iau pe Transalpina unde cred ca este zapada. De traseul Herculane-Baia de Arama-Tg.Jiu ce stiti? Se merita mers de la Timisoara pe acolo?

Lvs_tm

Valea Jiului e inchis total in intervalul Marti-Joi, intre orele 9:00 - 18:00.

In rest se circula cu restrictii pe tot tronsonul, cu multe, multe semafoare. Ultima oara am numarat 14.

Drum in lucru este si de la Bumbesti Jiu spre Tg Jiu, nu doar pe defileu.

http://www.ziare.com/articole/defileul+jiului+inchis