Drumuri Naționale în România: discuții diverse

Started by Ionut, September 14, 2011, 09:19:35 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

alecu26

La DN15 intradevar se lucreaza intens. Sper sa nu se intample ca si cu Transalpina. Firmele de acolo, contractorii generali nu sunt cine stie ce...si pot oricand colapsa, mai ales daca si lor le sunt incetinite platile.
Ce nu inteleg e de unde vin fondurile pentru reabilitarea acestui drum. Cineva zicea PNDL...dar nu cred ca PNDL are treaba cu DN urile.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

pasadia

DN15A, Reghin - Saratel e facut de ceva timp si e facut bine, nu vad ce lucrari s-ar mai face pe el. Cred ca vroiai sa zici de alt DN.

alecu26

Am corectat. DN 15. Cel despre care scria si Radu.
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

perfidus

Legat de sectorul Bicaz - Poiana Larguluidin DN15, am cautat si eu si nu scrie nicaieri nimic de PNDL. Sunt ceva articole in care prefectul spune ca finantarea pe acest sector este asigurata de CNAIR. Este foarte probabil, pentru ca drumul a fost declarat calamitat anul trecut, identificandu-se vreo 40 de puncte cu alunecari de teren, sa se fi deblcat niste fonduri speciale de la buget. Asa cum spunea cineva mai sus, se reabiliteaza fundatia drumului in punctele cu probleme adunate in 50 ani, timp in care nu s-a facut nimic. Asfaltul inteleg ca va veni pe alt proiect.
Autostrada Pitesti - Craiova (A12) e ingropata. Se prefigureaza Drumul Expres CrPit (DEx12).; Contract semnat Tr.1 12.2018 - Tirrena Scavi ; Tr.2/L1&L2 finalizat - Spedition UMB ; Semnare contract Tr.3 si Tr.4 16.09.2020  - Spedition UMB ; Licitația pentru ,,Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56- DN 55- DN 6" - contract semnat 14.01.2022 - Rizzani de Eccher; "Constructia Variantei de Ocolire Targu Jiu – Finalizare Lucrari" - contract semnat 22.09.2020 - S.E.C.O.L. - stadiu lucrari 60%; "Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare" - contract semnat in 08.03.2022 - Ozaltin Inșaat

alecu26

Raducu Popa

Conform http://monitorulneamt.ro/ministrul-transportului-in-vizita-de-lucru-pe-santierul-de-pe-dn15/ , se pare ca a fost o licitatie.

.."Cît priveşte DN 15 Bicaz-Poiana Largului, unde se efectuat reparaţii de refacere a corpului de drum afectat, se vor turna covoare asfaltice pe suprafeţe întinse, vor fi înlocuite zidurile de sprijin, se va lucra la refacerea şanţurilor de scurgere şi va fi montat parapet metalic. Toate aceste lucrări sînt executate de către Asocierea cîştigătoare, în urma unei proceduri de licitaţie. Valoarea contractului fiind de 302.132.014,19 lei cu TVA şi are o durată de execuţie 6 luni. :

Conform https://www.stiri-neamt.ro/neamt-un-nou-drum-piatra-neamt-bacau-cu-fonduri-europene-video/

"Ministrul Răzvan Cuc a mai spus că va fi reabilitat şi drumul naţional DN15 între Bicaz şi Poiana Largului.
,,Avem o soluţie care vine în ajutorul locuitorilor de pe raza acestui drum. Era gândită modernizarea şi reabilitarea drumului, dar au fost constatate 38 de puncte de calamităţi. Valoarea modernizării este de 284 milioane lei, iar cea a calamităţilor de 330 milioane lei, net superioară reabilitării. Am optat de comun acord ca săptămâna viitoare să demareze procedurile de invitaţii pentru firme pentru lucrări pe calamitate, este o procedură mult mai rapidă decât pentru modernizare, unde pot apărea contestaţii la licitaţii. ,,, a precizat ministrul Transporturilor."

GDPR

"calamitate" = by-pass la licitatie, e o metoda folosita in extenso si de Apele Romane.

Raducu Popa

Citez din https://vestea.net/arsene-si-cuc-inca-o-descindere-pe-drumul-dezvelit-bicaz-poiana-largului/

"Vreau sa va multumesc domnule ministru pentru faptul ca va tineti de cuvant, ca sunteti un om serios si ca ceea ce am promis nemtenilor, s-a realizat. Daca va uitati, aproape toata infrastructura rutiera care tine de dumurile nationale, din partea de munte a judetului Neamt, a fost reabilitata si mai urmeaza. Chiar de astazi am inceput modernizarea drumului national 2 de la castelul de apa de la Roman pana la Motca, de fapt pana la limita cu judetul Suceava. Trebuie mentionata si modernizarea cu șlam a drumului national 15 de la Buhusi la Piatra Neamt, unde lucrarile se vor finaliza in doua saptamani. Deci in conditiile actuale de investitii a Companiei Nationale de Drumuri, eu zic ca pana la sfarsitul anului reusim sa reabilitam 90% din drumurile nationale din judetul Neamt, urmand ca in primavara, dupa ce se termina de consolidat tot drumul DN 15 Bicaz- Poiana Largului, sa se vina cu proiectul pentru covorul asfaltic", a precizat Ionel Arsene."

Domnule Arsene, trebuie mentionat si faptul ca firma de casa a dvs, nu prea face treaba buna. La nici doua zile dupa ce au asternut slam-ul spargator de parbrize, capote si bare fata, s-a cam dus. Nu-i problema, ca's din banii contribuabililor, fara numar, fara numar..

alecu26

Slam asta merge la dictionar de termeni tehnici. Se scrie cu "ș". Adica șlam. Si e tot una cu slurry seal...sau tratamente asfaltice foarte subtiri.

Raducu Popa

Ok, pe viitor, in lipsa de diacritice, o sa scriu cu "sh"..:). Da oricat de subtiri ar fi, ar trebui sa tina, nu la prima ploaie sa se curete. Si plus de asta, ca bonus,  sa mai sparga si niste parbrize.

alecu26

Nu era o critica la adresa ta. Doar o explicatie tehnica. Si da
..executia e execrabila. Sugerez o intrebare la ISC...dar nu aia din piatra neamt. Daca s-au respectat retetele si procesele tehnologice.

frunzaverde

Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

kitsune

Trebuia să spui pixometru! Acuma caut poze cu dispozitivul ăla de lemn cu găuri să îi fotoșopez scrisul. Iar o pun de o satiră
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Io

^^^
Si operatorul striga "Mark Twain"!  :lol:
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.