Drumuri Naționale în România: discuții diverse

Started by Ionut, September 14, 2011, 09:19:35 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

stelian222

Din acelasi articol postat de colegul mariansb va citez urmatoarea fraza: "Mai grav este că, potrivit unui răspuns al Companiei, din lipsă de fonduri au fost oprite șantierele reabilitării a peste 900 de km de drumuri naționale din România.

Asta nu e bine deloc.]

Au fost alocați zero lei, în urma adoptării bugetului de stat pe 2013, pentru lucrările de reabilitare ale DN76 (Brad – Ionești – Beiuș – Oradea, împărțit în cinci loturi), DN56 (Craiova – Calafat, două loturi), DN79 (Arad - Oradea), DN1C (Baia Mare - Halmeu), DN19 (Satu Mare - Livada), DN1H (Zalău - Răstoci), DN18 (Baia Mare – Sighetul Marmației – Moisei - Iacobeni), DN15 (Târgu Mureș - Reghin), DN24 (Crașna - Iași).

nenea_hartia

Quote from: mariansb on April 08, 2013, 11:12:51 AM
Cred ca asta e vestea proasta de care ne spunea dl Deleanu in urma cu cateva zile si pe care o anticipa Alecu:
nu mai sunt bani pentru drumul Sibiu-Sighisoara

http://www.turnulsfatului.ro/19937/romania-nu-mai-are-bani:-zero-lei-pentru-sibiu-ndash-medias.html
Nu mai sunt bani pentru niciun drum național. Nimeni nu va mai primi vreun ban anul ăsta, s-a făcut deja un anunț intern. Acolo unde se va mai lucra - la regim de avarie - se va face din banii constructorului. Totuși Strabag va mai face câte ceva pe DN14-15, dar pe alte loturi se strâng deja jucăriile. Aktor pleacă, dacă nu cumva a plecat deja, de pe DN18.

stelian222

Nu credeam sa apuc si ziua asta  :|

Acum inteleg care e legatura cu plombatul unor drumuri din judetul VS, o gropa da alta ba. Nu sunt bani. E bine totusi ca ne-a facut Ceusescu infrastructura ca altfel eram acum la nivel de anii '60.

Ionut

Macar bani pentru intretinere sunt? Adica macar sa plombeze gropile aparute peste iarna.

mariansb

Asta chiar ar fi un subiect de dezbatut la televiziunile de stiri si comentarii si un punct de atacat de  catre opozitie, dar dupa cum ne e traditia, nu cred ca se va intampla...
"Un popor care alege politicieni corupti, impostori, hoti, tradatori , nu este victima, ci complice." - George Orwell

asztalos

Stiu ca sunt putin off-topic, dar nu ma mai pot abtine : unde sunt banii din vanzarea de roviniete (+ amenzi pentru lipsa rovinieta), banii din impozite si taxe, timbre de mediu, respectiv banii din vanzarea de combustibil?
Platim toate aceste taxe (plus si alte taxe) si ce vedem pe urma? Nici macar sa refaca anumite drumuri nationale nu pot? Si noi inca visam la constructii de autostrazi...la standarde europene.
Cineva ar trebui sa raspunda pentru lipsa fondurilor ca, daca ar fi fost gestionate corespunzator, sigur am avea si drumuri nationale reabilitate la standarde europene si si autostrazi...
Noi suntem de vine pentru ca acceptam intr-un mod tacit ceea ce se intampla

nenea_hartia

Nu vreau să găsesc scuze, dar gândiți-vă că, de când fondurile pe POS-T sunt suspendate de UE, guvernul plătește de la buget zeci, dacă nu sute de milioane de euro către constructorii de autostrăzi. Vă dați seama că banii aia sunt luați din altă parte, probabil de la drumuri. Singura șansă este să facem tot ce ține de noi pentru a debloca POS-T.

hentz

Am facut un drum rapid pana la Giurgiu.
De la gara Progresul pana la Adunati in continuare lucrari neterminate si gropi.

Cum se intra pe centura la Adunati drumul insa este in continuare foarte bun

Mare atentie,respectati limita de viteza ,sunt prin toate localitatile,si capcana cu radar in Solenta alba dupa cea ai trecut de MCV-ul inscriptionat

Desigur,nu uitati sa folositi luminile,altfel se intampla asta!

Uploaded with ImageShack.us
Drumuri bune sa aveti!

Tavi

Portiunea de DN5 despre care spuneai ca este cu lucrari neterminate si plina de gropi pana la centura Adunatii Copaceni nu era contractul lui Romstrade reziliat dupa ce l-au "saltat"? Parca asa vazusem o stire ..

MRS

Reabilitarea DN5 Bucuresti-Adunatii Copaceni, inclusiv a podului peste raul Arges - contract CNADNR/Romstrade... finalizare scriptica 05.2013... in realitate contractul a fost reziliat, sambata in mini sensul giratoriu din zona rezidentiala a lui Bucsaru se turna asfalt cu lopata in cratere...

A, AL, B, BG, BiH, CA, CH, CY, CZ, D, DK, DOM, E, EG, EIR, EST, F, FIN, GB, GR, H, HR, KOR, I, ID, JP, LT, LV, MC, MD, MDV, MK,  MNE, MT, NL, PL, PT, QA, RKS, RO, SIN, SK, SLO, SRB, SYR, TH, TR, TZ, UA, UAE, US, V

IATA: AAL, ADB, AMS, ATH, AYT, BBU, BCN, BEG, BGY, BHX, BKK, BLQ, BRI, BRU, BUD, BVA, CDG, CGN, CIA, CRL, DCA, DLM, DOH, DPS, DTM, DUB, DUS, DWC, DXB, EMA, FCO, FLR, FMM, FRA, HAM, HEL, HND, HRG, IAS, ICN, IST, JFK, JMK, JTR, KBV, KGS, KIV, LCA, LGA, LHR, LIS, LTN, LWO, MAD, MLA, MLE, MUC, MXP, NAP, NRT, ODS, OPO, ORD, OTP, PFO, PRG, PRN, PSA, PUJ, RIX, SAW, SBZ, SDQ, SIN, SJJ, SKG, SKP, SOF, SPU, STN, STR,  SXB, TGD, TIA, TLL, TRN, TSF, TSR, TXL, VAR, VIE, VLC, VNO, WAW, WRO, YUL, YYZ, ZAG, ZNZ, ZRH, ZTH...

Ionut

Vineri (poimaine) plec pana la Iasi. Sa inteleg ca nu are rost sa merg pe DN24, da? DN2 si apoi Tg Frumos-Iasi... presupun.

user201

@hentz În general frumos DN5. Pe alocuri chiar ai impresia că ești pe o autostradă. Păcat că trece prin localități.

În altă ordine de idei, am fost și eu astăzi pe E60, porțiunea dintre Rupea și Brașov și încă arată bine, deși aglomerat. Parcă a fost unul dintre primele DN-uri reabilitate prin Transilvania.

viossboss

@IONUT, cu siguranta Dn 2 ,   te intorci pe Dn 24 daca nu esti presat de timp sa vezi cum arata. :D
Dream come through !
Once in a lifetime !

stelian222

DN24 e prost doar intre Iasi si Vaslui, un fleac  :lol:

neaguionutu

Buna ziua !

Cautand pe harti , am descoperit  ca Google Street View este acum pe tot teritoriul Romaniei.
Imaginile Google Street View Romania sunt capturate de ca cei de la Google in 2011 - 2012  .
Acum cand am descoperit acoperipea colosala a drumurilor din Romania  cu Street View am ramas masca,masca .
Nu imi vine sa cred.
Eu cautam demult timp imagini Street View din toata Romania  cu toate drumurile Romaniei si actulizate.

Romania are un numar de 143 005 km  drumuri si acoperirea Street View  in Romania este aproape totala !

Vizionare placuta pe Google Street View Romania !