Drumuri Naționale în România: discuții diverse

Started by Ionut, September 14, 2011, 09:19:35 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

ovicor

Intre Oradea si Arad, pe langa acele "insule de temperare a vitezei", ma deranjeaza indicatoarele de directii la sensurile giratorii ( inclusiv pe centura Oradea ). Nu exista indicatoare de presemnalizare inainte de intrarea in sens, inclusiv preselectie a benzii. Exista doar un indicator de directie pentru iesirile din sens, care ar trebui sa aiba doar caracter de confirmare.

dr4qul4

si totusi acele insule de calmare sunt foarte binevenite. Din ce am vazut pe maps sunt doar inainte de localitati. Pana la urma, pe soferii romani trebuie sa-i obligi sa incetineasca.
Stiu ca nu avem autostrazi si suntem obligati sa facem sute de km pe DN-uri cu o singura banda, dar asta nu inseamna ca este ok sa mergem cu peste 80 in localitati.
Ar trebui totusi sa le semnalieze mai bine.
iar in giratorii ar trebui sa circuli cu 30-40, astfel incat ai destul timp sa vezi semnul.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

ovicor

Acele insule sunt periculoase iarna, la ninsori si viscole, cand doar intuiesti drumul, nimeni nu si-ar dori sa loveasca cu geanta bordurile acestora. Cat priveste viteza legala, sunt dintre aceia care se incadreaza in viteza maxim admisa + 9, maximum +19.
Centura Oradea are doua benzi / sens, ar fi util sa stii  din timp, preselectie = fluenta si reducerea conflictelor de trafic.

MRS

Quote from: stelian222 on April 13, 2014, 09:53:33 PM
Quote from: ovideatza on April 12, 2014, 10:11:32 PM
Eu am vazut ca au facut inclusiv drenaje, au sapat si au bagat niste tuburi imense pe acolo. Acum cateva saptamani nu era vreo problema in zona. Vesti triste aduci:(

Lucrarea e in garantie, vor remedia, insa pe termen lung sa nu ajunga inapoi la statea initiala.

Pai da, asta am observat si eu, ca acum cateva saptamani abia se simtea. In ultima vreme insa s-a lasat terenul sesizabil si sunt cam 3 zone in acel perimetru. Deja se cunosc urme de franare ba chiar unele masini joase care circula noaptea cu viteza au atins cu scuturile acele praguri. Banuiesc ca tendinta e de accentuare.

Confirm si eu denivelarile de la Marul de Aur/Podul Inalt... nasoala treaba. Sper ca UMB sa refaca portiunea compromisa, fiind in garantie.

A, AL, B, BG, BiH, CA, CH, CY, CZ, D, DK, DOM, E, EG, EIR, EST, F, FIN, GB, GR, H, HR, KOR, I, ID, JP, LT, LV, MC, MD, MDV, MK,  MNE, MT, NL, PL, PT, QA, RKS, RO, SIN, SK, SLO, SRB, SYR, TH, TR, TZ, UA, UAE, US, V

IATA: AAL, ADB, AMS, ATH, AYT, BBU, BCN, BEG, BGY, BHX, BKK, BLQ, BRI, BRU, BUD, BVA, CDG, CGN, CIA, CRL, DCA, DLM, DOH, DPS, DTM, DUB, DUS, DWC, DXB, EMA, FCO, FLR, FMM, FRA, HAM, HEL, HND, HRG, IAS, ICN, IST, JFK, JMK, JTR, KBV, KGS, KIV, LCA, LGA, LHR, LIS, LTN, LWO, MAD, MLA, MLE, MUC, MXP, NAP, NRT, ODS, OPO, ORD, OTP, PFO, PRG, PRN, PSA, PUJ, RIX, SAW, SBZ, SDQ, SIN, SJJ, SKG, SKP, SOF, SPU, STN, STR,  SXB, TGD, TIA, TLL, TRN, TSF, TSR, TXL, VAR, VIE, VLC, VNO, WAW, WRO, YUL, YYZ, ZAG, ZNZ, ZRH, ZTH...

dan_c

REABILITARE DN 14 SIGHISOARA-MEDIAS-SIBIU
STRABAG INCA MAI LUCREAZA SENS SIGHISOARA-MEDIAS
COMPLETARE CU ASFALT INTERS DN 14 CU TRECERE LA NIVEL CF- SPRE MEDIAS

AMENAJARE INTERSECTIE DN14 CU DC- SPRE MEDIAS

COMPLETARE SI/SAU REFACERE ACOSTAMENTE-SPRE MEDIAS

EMULSIONARE ACOSTAMENTE-SPRE SIGHISOARA

TURNAT MASF 16 PARCARE-SPRE SIGHISOARA

COFRARE SI TURNARE BETON SANTURI INTERSECTIE DN14 CU DRUM LATERAL

AMENAJARE INTERSECTIE DN14 CU DC- SPRE MEDIAS

DECAPARE ROSTURI PODURI-SPRE MEDIAS

iuli

-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

boer_escu

Se reabiliteaza pe Sibiu-Sighisoara si tocmai se implinesc 2 ani de cand au inceput lucrarile si asta in conditiile in care, din cate stiu, in 2013 nu s-au alocat bani de la buget si Strabag a lucrat din propriul buzunar.

mariansb

Pozele care urmeaza sunt facute ieri seara la ora 20.15.
La acea ora cei de la Hidroconstructia lucrau intre Lancram si Alba Iulia, pe DN1, de vreo 2 saptamani fiind incepute lucrari de refacere a stratului de uzura pe acest tronson.

[/URL]

[/img]
"Un popor care alege politicieni corupti, impostori, hoti, tradatori , nu este victima, ci complice." - George Orwell

florin74

Ziua si comunicatul de la CNADNR cu privire la intentiile de viitor. :) De data asta referitor la modernizarea DN2D Focsani-Ojdula
http://cnadnr.ro/docs/comunicate/Comunicat%20CNADNR%20SA%2028%2004%202014%20DN2D%20Focsani-Ojdula.pdf

stelian222

Stirea asta este excelenta! Daca s-ar  pune in practica ar fi si mai bine. Cred ca multi de aici (inclusiv eu) am asteptat vestea asta de ani de zile. Pt. mine soseaua asta are o insemnatate deosebita, o strabat des in drumetiile mele.

florin74

Sper sa fie macar 50% adevarat din ce zice Neaga referitor la finalizarea lucrarilor pe Rovinari - Bumbesti Jiu- Petrosani, respectiv centura Tg Jiu.
Poate odata cu schimbarea managementului pe Romania la COMSA mentionata in articol se misca mai cu talent la lot 3 Deva Lugoj.
http://www.capital.ro/lucrarile-la-drumul-rovinari-targu-jiu-bumbesti-jiu-se-vor-finaliza-in-toamna-acestui-an.html

user201

Câteva imagini cu reabilitarea DN 76(E79), surprinse în județul Bihor. De la Șoimuș, până la Oradea, drumul era în reabilitare, lucrările fiind în diferite stadii, de la 0% la 95%.

Pe alocuri lucrările sunt chiar spectaculoase.

Există și "versiuni demo",cu drumul aproape terminat,  din păcate foarte scurte și fără strat de uzură, din câte cred eu:

marcelbanu

Baza SELINA din Luncoiul de Jos...
Reabilitarea DN 76 Șoimuș-Brad...
Ordinea fotografiilor este de la Brad spre Şoimuş...

Urcare spre Dealu Mare, Vălişoara...

Orice aparat foto prost scoate fotografii excelente dacă prin vizor privește un ochi de artist !

marcelbanu

Reabilitare DN76 segmentul Brad - Şoimuş...

Urcare spre Dealu Mare, Vălişoara...

Coborîrea spre Vălişoara...

Orice aparat foto prost scoate fotografii excelente dacă prin vizor privește un ochi de artist !

Lvs_tm

In sfarsit vad o semnalizare in Romania facuta corect, cu balizele asezate in mod corect.