[SM] Centura Satu Mare

Started by NGC, April 08, 2018, 01:51:54 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Vlad94

Îmi place cum a ieșit centura. Mi-ar fi plăcut ca la capătul dinspre Botiz să fi realizat bretele pentru viitorul pasaj, nu doar un banal giratoriu care sigur va fi demolat și refăcut. Cât i-ar fi costat să lase acel spațiu gol?(vorbesc bineînțeles de proiectanți) Îmi pare rău că niciunde nu se ia în calcul acest aspect.

ijwtsh

FOTO/VIDEO. PRIMUL PROTEST LA CENTURĂ, ÎN SATU MARE! S-A BLOCAT CIRCULAȚIA PE O BANDĂ

QuoteLa o zi după ,,marea inaugurare", zeci de sătmăreni s-au adunat pe centura municipiului Satu Mare pentru a protesta față de blocarea drumului spre Balta Blondă. Practic, pietonii și bicicliștii nu au cum să mai iasă de pe stradă, iar oamenii au de înconjurat kilometri pentru a putea ajunge în oraș.

UPDATE 16:47 Întâlnire cu autoritățile locale și județene, la începutul săptămânii care urmează

Prefectul județului Satu Mare a ajuns la locul protestului și a reușit să stabilească o întâlnire, în cursul zilei de luni, cu Primăria, dar și cu reprezentanți ai CNAIR. Împreună vor încerca să găsească soluții pentru situația creată.

[...]

Nu am postat tot articolul.

RobertH

Au inchis trecerea cu calea ferata, nu stiu daca va fi si desfiintata.

RobertH

survola

Quote from: RobertH on July 09, 2022, 01:59:05 AMSe pare ca toata lumea e satula de cat a durat si ce show politic a fost. 
Contractul pentru centură a fost semnat în 2017 iar în iunie 2018 a fost deschis şantierul cu termenul de execuţie de 18 luni – trebuia finalizat la final de 2019. Contractul a fost semnat cu asocierea italiană Itinera-Collini Lavori.
Asa zice ZF.

matyi92

Ne bucuram ca s-a deschis, insa speram ca lumea o sa si invete cum se circula pe ea. Se vede pe cele doua filmari de bord cum lumea se sta pe banda doi, si cum iese Mercedesul direct de acolo. La fel, a mai fost un articol cum cineva circula pe sensul opus:

https://www.presasm.ro/video-o-soferita-circula-pe-contrasens-pe-centura-municipiului-satu-mare/

QuoteChiar în ziua inaugurării variantei de ocolire a municipiului Satu Mare, o șoferiță se pare că nu s-a acomodat cu sensurile de circulație, așa că a intrat pe contrasens. Se pare că unii conducători auto mai au nevoie de timp pentru a se acomoda.

survola

Era un banc --> Cum doar unii? Toți circulă pe contrasens.

ataxiib

Nu stiu voua cum se pare, cu VO nu am nimic de criticat (maxim ca la capatul de la aeroport ar fi bine sa fie cu 4 benzi in loc de 2 ... dar asta e, se poate extins cu timpul!), e ok, sa vedem cu timpul cum tine. Problema mea mare este cu indicatoarele ... se putea si mai bine, mai civilizat, ca la vest. De pilda: Petea ... . Nu si ca este o trecere de frontiera, ceva, primul oras mare din vest, etc. Sau Noreieni ... Sau ca la fiecare iesire spre SM scrie Satu Mare, nu si zona. Sper ca se va remedia.

GML

Oare e ceva iesire in zona Aquastar?

raulbogdan23

adigsm

Quote from: ataxiib on July 13, 2022, 08:55:33 AMNu stiu voua cum se pare, cu VO nu am nimic de criticat (maxim ca la capatul de la aeroport ar fi bine sa fie cu 4 benzi in loc de 2 ... dar asta e, se poate extins cu timpul!), e ok, sa vedem cu timpul cum tine. Problema mea mare este cu indicatoarele ... se putea si mai bine, mai civilizat, ca la vest. De pilda: Petea ... . Nu si ca este o trecere de frontiera, ceva, primul oras mare din vest, etc. Sau Noreieni ... Sau ca la fiecare iesire spre SM scrie Satu Mare, nu si zona. Sper ca se va remedia.

Da, e mare jale cu semnalizarea rutiera.
Avem ,,Zona agricola" ca indicatoare la iesirea din giratoriu...
Avem ,,Satu Mare" in multe locuri si lipseste ex. Satu Mare cartier ..., sau SM sud-est, SM sud, SM vest, ... ar fi solutii mai normale pentru omul de rand.
Avem Nisipeni, care e doar un sat iar resedinta de comuna e Lazuri, care e si prima localitate in care ajungi.
Execrabil cum au fost gandite aceste semnalizari.

La trecerea de la 2 la 1 banda pe sens, la podul peste CF lumea nu intelege nimic, inca.

TibiV

Va dați seama cum este pentru unul ca mine, care ultima dată am trecut pe acolo în urmă cu 10 ani.
Bine, traseul meu a fost simplu, de la Sighet direct spre Petea. Am oprit la prima benzinărie din Oradea (pentru mine era ultima din România).

Poate ar merita o postare API despre indicatoarele aberante de la noi...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Leonardo007

ok,si asta cu semnalizarea este o problema,dar cele doua parcari,in afara ca te poti oprii,nu poti folosii toaleta ptr ca este inchisa,nici macar o pubela  :) nu este,deja este plin de doze de bere si peturi,vrem ca populatia sa fie civilizata dar nu ne dau nici-o sansa... :((  :weird:

GIV

dar oare cum se face ca pe centura bacau (UMB) si pe dx12 (UMB) au fost construite bancute, foisoare, etc. iar pe alte sectoare de drum nu ?