[SM] Centura Satu Mare

Started by NGC, April 08, 2018, 01:51:54 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

manuel.matias.503

Este filmare mai sus cu filmarea din drona , doar la giratoriile de sub pasaje sa lucrat in ultimele 2 săptămâni

naivu

Nu vreau sa fiu hater, dar privind pe Maps si necunoscand circulatia in jurul SatuMare, doar cei 4km intre DN19-DN19A nu par sa fie de prea mult ajutor. Singura conexiune avantajata clar de noua bucata de centura pare sa fie doar ... Petea-Carei! Sper sa dea candva in circulatie si restul centurii SM.

klacsma

Va fi oare VO_SM primul drum expres receptionat in tara ?
Cateva imagini de astazi, de pe malul drept.

Ultima saptamana au facut si gard de protectie pentru animale.

Powered by API/PUM imgur uploader

Ionut

Nu. Din simplul motiv ca nu e drum expres.

ataxiib

Quote from: naivu on October 21, 2021, 10:27:53 PM
Nu vreau sa fiu hater, dar privind pe Maps si necunoscand circulatia in jurul SatuMare, doar cei 4km intre DN19-DN19A nu par sa fie de prea mult ajutor. Singura conexiune avantajata clar de noua bucata de centura pare sa fie doar ... Petea-Carei! Sper sa dea candva in circulatie si restul centurii SM.

Eu cred ca ajuta si pe ruta Petea -> Zalau-Cluj-restul tarii ... Camioanele nu mai trebuie sa mearga pe ruta Drum Lazuri-Botiz-Satu Mare pod Decebal.

Dar o sa vedem. Oricum asa se aude ca se va deschide si portiunea Drum Carei - Aeropoprt Satu Mare.

ijwtsh

Catalin Drula pe Facebook:

CEL MAI IMPORTANT SECTOR DIN CENTURA SATU MARE SE DESCHIDE TRAFICULUI RUTIER
Astăzi se va deschide circulația pe centura Satu Mare, sectorul principal de 4 km dintre DN 19 Satu Mare - Oradea și DN 19A Satu Mare - Petea ce conține și podul peste Someș.
Această variantă ocolitoare de 20 de km (12 km profil 2+2 benzi și 8 km profil 1+1) a reprezentat unul dintre principalele proiecte pe care mi le-am asumat în mandatul de ministru că le voi pune în circulație în acest an.
Am monitorizat îndeaproape stadiul lucrărilor, am purtat nenumărate discuții cu Compania de Drumuri, cu constructorul italian și cu cei responsabili de deblocarea relocării utilităților de pe traseu și am finalizat exproprierile suplimentare, iar colegii mei au făcut numeroase vizite în teren pentru a transmite clar mesajul nostru.
Mă bucur că mesajul a fost înțeles, constructorul a turat motoarele în această vară și a recuperat din întârzierile acumulate în ultimii 3 ani de șantier.
Acest prim sector deschis traficului este extrem de important pentru tranzitarea municipiului, însă el trebuie pus în valoare prin finalizarea tuturor tronsoanelor aflate acum în stadiu avansat.
Mă aștept ca până la finalul acestui an să se circule pe întreaga centură.
Foto: presasm.ro

matyi92

@naivu: Clar vorbesti in necunostinta de cauza. Cu noul pod o sa avem fix cu 50% mai multe poduri peste Somes, decat am avut pana acum (in ultimii ~40 de ani). Deci o sa ajute foarte mult. Camioanele care vin dinspre Petea si merg spre Zalau, trebuiau sa mearga pana acum pe ruta Lazuri, Botiz, podul Decebal, iesire spre Zalau, din cauza ca nu poate intra in centrul orasului. Pentru acestea o sa fie clar un avantaj. Iar nu e vorba numai despre traficul de tranzit, ci si despre traficul local care devine din ce in ce mai mare. 

pasadia

El privește din perspectiva nelocalnicului care crede că e mai mare și mai important traficul de tranzit. Însă e clar că cel mai mare ajutor îl oferă (acest tronson, dar chiar și toată centura) traficului local cu O sau D in municipiu.

Îmi amintesc cu drag faptul că printre primele poze din șantier au fost unele făcute de mine. Chiar sper sa mai ajung prin zonă și să văd și eu rezultatul final.

matyi92

RobertH

dargauda

Centura Satmarului Variana de Ocolire municipiul Satu Mare Oct 22, 2021

dargauda

Centura de Ocolire municipiul Satu Mare  sa deschis  2021.10.22

naivu

5-8^, multumesc de informatii, acum este mai clar: cu cei 4km de centura, principalul trafic de tranzit, cel de Petea-Zalau-Cluj-..., ocoleste zona centrala a SM (cel putin pt camioane, noua varianta, chiar daca inca intra in oras, e o binecuvantare), iar in viitorul apropiat cand se termina si cei 9km dintre Drum Carei-Aeroport, va fi scos complet din oras; + podul din oras este un bottle-neck care justifica din plin cativa km in plus pana la podul de pe centura.

GML

Drumul mi se pare bun, semnalizare OK, singurul lucru ce mi se pare ciudat e speedbumpul inainte de sensul giratoriu.

matyi92

^ pot si eu sa confirm. Dupa poze ma asteaptam la un "hop" mai mare la rosturile de dilatare dar mi se pare ca au rezolvat si acolo destul de bine.