[SM] Centura Satu Mare

Started by NGC, April 08, 2018, 01:51:54 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

alecu26

Predale se numesc acele placi de beton.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

manuel.matias.503

Începutul centurii, lângă aeroport, au mișcat ceva și aici, cu terasamentul au ajuns la 50m de DN și e pregătit de stabilizat

klacsma

Penultimul pilon de la pod: 12x14 m. ; 1300 mc beton turnat.

Ultimul pilon cofrat aproape la inaltime...
=>  poate (re)veni Deme pt ridicare tablier -de data asta posibil si la cele doua noduri adiacente Somesului (?)

Sens giratoriu "Careiului"

Powered by API/PUM imgur uploader

avumit

Doua noutati...
Prima e ca s-au inteles la bani cu CNAIR. Dupa mine (articolul din presa locala prelua un comunicat sec) s-au inteles la prelungirea termenului de executie. 2021 va fi ..?
A doua.. un angajat, gasit de mine strict din intamplare, a fost luat scurt la intrebari "cum sta treaba". E mare treaba .. ca se lauda cu terminarea straturilor necesare inaintea asternerii covorului asfaltic (cam asa s-a exprimat). Un nenea rau l-a intrebat de structuri, acolo treaba e si mai mare, a dat din umeri, ca nu sunt ei. O a treia petsoana neutra, i-a taiat macaroana zicandu-i: poi nu ati facut mare lucru, unde e greu, adica la structuri, termenele de 2021 sunt fanteziste.
Mi-a placut corectitudinea omului... apoi no.. cu cat lucram mai mult.. pe mai multi ani.. mie imi convine.
Concluzia mea este 2021 ar fi un termen optimist/realist. 2022 realist. Strcturile nu se termina anul acesta, anul viitor, asfalt, servicii...
Este foarte adevarat ca sucontractorul local termina un centru comercial zilele astea, poate ii muta pe santier ... ramane de vazut.

alecu26

La cum arata șantierul e posibil sa fie gata si la anul. Sa nu fim rai. Itinnera s-a miscat chiar bine anul asta. Pacat ca au trecut asa multi ani de camd a fost licitatia efectivă. De terminat in 2021 e clar ca se poate. Termenele contractuale sigur sunt mai stranse de atat...si daca nu sunt expropieri suplimentare ne efectuate ce poate invoca Itinnera pt extensii de timp?
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

avumit

In 2020 in niciun caz. Nu cred ca termina podul peste Somes in 15 luni, plus trecerile de drumuri si cale ferata.

alecu26

Greul a trecut la Somes. Mai sunt deschiderile centrale de montat tablierul?

manuel.matias.503

Nodul rutier sud, au adus segmentele pentru pasaj

TibiV

Quote from: klacsma on October 02, 2019, 01:38:00 PM
Penultimul pilon de la pod: 12x14 m. ; 1300 mc beton turnat.
Ceva "da cu virgula"... REverifica calculul... Poate se refera la mai multe pile. Cel putin in ceea ce priveste cubajul de beton turnat....
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

klacsma

1300mc e gresit total, intr-adevar. Intre timp mi-am dat seama si eu, scuze !
Nu iese nici cu virgula mutata: ar fi iesit 130, cu o grosime de  ~0.8, dar grosimea pilei este ~1.5m => 12x14x1.5 = 252 mc
chiar daca socotim si fundatia pilei cu inaltime de 3 m si cam 15*10 = 450 mc  ....

In schimb am reverificat: in articolul din aprilie despre pod, scrie clar: 600 mc pentru pilonii "simplii" si 1300 cei din albia minora.....
Oricum nu-i ultima aiureala din presa locala. Saptamana trecuta au scris ca totul e in grafic -confomr cnair, si ca tot traseul e pregatit pt. asfaltare.

Alecu26 : Au ramas 4 deschideri, tablierul e pregatit, sudat.

alecu26

Eu merg atunci pe 50% sa fie gata in 2020. Si 100% sanse in 2021. (Asta daca nu sunt ceva surprize nestiute de noi...gen expropieri, tranelectrici, transgaze...etc).

LE: ce spuneam...mai bine mai tarziu decat niciodata.

http://www.mt.gov.ro/web14/transparenta-decizionala/consultare-publica/acte-normative-in-avizare/2582-hg27082019dim

manuel.matias.503

Sunt zone neatacate, relocări de gaz și electric

klacsma

Cred inca si eu in 2020...
In acelasi articol de sapt. trecuta scria ca doua relocari de cabluri electrice s-au rezolvat: la DJ194 (Lazuri) si langa ParcIndSud. Tb. verificat, daca-i adevarat. Dupa ei, a ramas o singura relocare, la drumul Careiului, tot I.Tensiune.

Nu pomenesc insa de zona NE, unde la sf. lunii august inca nu s-a forat deloc (DJ194A - partea estica + pasaj CF) + relocarile de gaz de langa CF, si nici de casa nedemolata...
Plus urmeaza de forat si facut pilele din mijloc la cele doua noduri cu pasaj peste sens giratoriu.

alecu26

Problema e ca daca de abia acum vin expropierile finale...cam de acum trebuie calculate termenul contractual. Care nu-mi mai amintesc cat e. Sunt foarte putin contractori in Romania care sa se chinuie sa termine mai repede....daca pot termina mai tarziu.

klacsma

Septembrie 2020,  prelungit -deocamdata- o singura data