[SM] Centura Satu Mare

Started by NGC, April 08, 2018, 01:51:54 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

RobertH

Alte poze de la avumit

De data asta foreza este pe partea dreapta a drumului:
(GPS)

Powered by API/PUM imgur uploader

klacsma

Quote from: avumit on March 07, 2019, 10:27:04 PM
Intrebarea este: ce giratoriu are nevoie de o asemenea armatura? Poate intreaba cineva pe Tarr ce lucreaza acolo?

Eu am ajuns la concluzia ca va fi nod denivelat si spre Petea -vezi pg. 8-
Textele acestea din media sunt preluate din tot feluri de articole vechi, fara nici o documentare !

Vor fi patru noduri si trei intersectii la nivel:
-cele patru noduri:
1) km 6+140 conexiune cu DJ 194  -spre Satmarel
2) km 9+665 conexiune cu DN 19 -spre Carei
3) km 13+590 (conexiune cu DN 19A -spre Petea (HU)
4) km 16+288 (conexiune cu DJ 194 -spre Lazuri
-dupa care urmeaza o supratrversare (fara nod) peste DJ194A -spre Micula- si una peste CF.

Singura mea nelamurire e a treia intersectie la nivel. Doua sunt la cele doua capete (catre Cluj si Baia Mare);
pt. a treia am doar un pronostic: o legatura cu parcul industrial sud, undeva la km ~1+200. Voi incerca sa aflu.

klacsma

Poze mal stang Somes, de astazi:

klacsma

Proiectul publicat pe forum e clar ca s-a modificat intre timp (chiar de mai multe ori -cred).
Pare se ca si numarul pilonilor de la pod s-a redus...

Imagini mal drept:

Posibil studiu pentru tipuri de sol:

klacsma

Si o mica completare pentru capitolul "obiecte de arta"

avumit

Azi, am fugit pana in orasul Livada. Centura (verific inca odata  maine) are o problema grava. Eu din masina am vazut ca intrarea/iesirea spre Livada - Negresti Oas, Livada -  Baia Mare are o problema majora. Intrarea este inainte de calea ferata Satu Mare - Baia Mare. Deci se va sta la bariera. Daca ceea ce am vazut se confirma, cel care a proiectat, trebuie uns cu smoala... Ar fi o mare greseala. Nu cred ca Compania de poteci, pardon drumuri, va face separat o pasarela...

RobertH

Centura va avea supratraversare peste calea ferata SM-BM ( pe traseul ei ). A scris si klacsma putin mai sus .
Banuiesc ca de aia iti e supararea si nu de faptul ca la Botiz se va sta la bariera pana sa te urci pe centura dupa inca 2 km. Aia sincer chiar nu e asa mare bai , la frecventa cu care trec trenurile pe acolo.

florians

Asa e, cand va fi gata centura, trenurile vor lipsi definitiv pe ruta Satu Mare - Baia Mare. Luna asta a mai picat si ultimul IC de Baia Mare- Oradea -Timisoara. Cat despre lucrarile de la centura, grozav se mai spetesc baietii... poate sunt cu lucrarile in avans in cincinalul asta... :o :drunk:

avumit

Imi mentin parerea "cu ungerea cu smoala". Urcarea sau coborarea trebuia facuta dupa localitatea Botiz. Acolo se sta la bariera si spre surprinderea voastra mai sunt trenuri, iar bariera sta cate 5 minute.

manuel.matias.503

Traseul centurii este suprapus peste traseul drumulului de viteza spre Baia Mare, care are direcția spre Odoreu, de aceea nu ocolește  Botizul, când va fi gata? Alta poveste

voicul

Pana atunci poate il aduc pe baiatul de Iernut sa mai stea bariera 5 minute.  :lol:

GML

^^

Calea ferata SM-Baia Mare nu trece prin Livada. Acolo trece linia SM-Bixad, dar pe linia respectiva poate marfare de la Tarr Beton mai avem.

RobertH

Sincer eu prefer sa astept 5 minute la bariera ca apoi sa merg lejer pe centura decat sa intru in oras si sa stau 20 de minute numai pe pod .

avumit

No hou.. Eu am avut drum la Livada. Bariera e la Botiz. Si pe acolo circula trenuri. Sa nu ma intelegeti gresit, dar abordarea bine ca merge si se face oricum nu sunt deacord. Centura trebuia sa treaca de calea ferata la Botiz. Se gasea sigur solutia. Eu o vad ca o greseala.

RobertH

Chiar nu ai dreptate aici. E centura Satu-Mare dar partea din nord de care zici ca nu e bine, face parte din viitorul drum express. 
Adica daca ar face cum vrei tu sa ocoleasca Botiz, toti care vin din directia Baia-Mare, Oradea sau Zalau si vor sa se duca in partea de nord a orasului Satu Mare ar trebuii sa se dea jos de pe DX , sa treaca prin comuna Botiz, sa stea la trecerea de cale ferata si sa mai mearga 2 km numai ca sa fie cam pe unde se va iesii/intra acuma de pe centura. 
Doar traficul din directia Livada - Negresti Oas ar profita de asa schimbare dar iti garantez ca mai mult de jumate din acel trafic vrea sa intre in Satu-Mare , nu sa-l ocoleasca.

Asta sa zicem ca e pe viitor daca si cand se va face DX. Acum traficul din directia Baia-Mare o ia pe DN19F de cand a fost reabilitat drumul pentru ca e mai scurt si ajungi chiar langa gara SM deci tot nu prin Botiz . Iar daca ar face si un pasaj peste CF langa satu Apa (unde au si loc calumea nu ca la Botiz unde trebuie demolate niste case ) ar fi excelent.