News:

API te vrea în echipa din București!

Main Menu

API versus Autoritati

Started by Ionut, June 05, 2018, 11:20:02 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Cuneo

Felicitări! Succes pe mai departe, împotriva sistemului corupt!

bogdan10

Felicitari! Bafta in continuare!

GDPR

#47
Quote from: Ionut on January 07, 2019, 10:43:16 PM
Document confidențial. :) Câștigat de API în instanță. Definitiv.

Bun, au trecut 30 de zile de cand ai trimis ultima notificare catre CNAIR pe acest subiect. Ai primit vreun raspuns?

Ionut

^ Nu, solicitarea (pentru a ne trimite actul de reziliere cu Salini dupa ce am castigat definitiv in instanta) a fost din 6 decembrie si nu am primit raspuns. Vom vedea ce trebuie facut. E posibil sa ajungem la executare silita sau ceva de genul, eu nu ma pricep, trebuie sa vorbim cu specialisti.

gruiarew

Executare silită pentru un PDF? Sau cum? Că nu pricep....
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

Ionut

Nici eu nu ma pricep. Ideea e ca trebuie sa-i obligi cumva sa puna in aplicare decizia instantei.

GDPR

Ionut, ai la dispozitie prevederile Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, actualizata prin Legea 212/2018:

QuoteArticolul 24: Obligatia executarii

(1) Daca in urma admiterii actiunii autoritatea publica este obligata sa incheie, sa inlocuiasca sau sa modifice actul administrativ, sa elibereze un alt inscris sau sa efectueze anumite operatiuni administrative, executarea hotararii definitive se face de bunavoie in termenul prevazut in cuprinsul acesteia, iar in lipsa unui astfel de termen, in termen de cel mult 30 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii.

(2) In cazul in care debitorul nu executa de bunavoie obligatia sa, aceasta se duce la indeplinire prin executare silita, parcurgandu-se procedura prevazuta de prezenta lege.

(3) La cererea creditorului, in termenul de prescriptie a dreptului de a obtine executarea silita, care curge de la expirarea termenelor prevazute la alin. (1) si care nu au fost respectate in mod culpabil, instanta de executare, prin hotarare data cu citarea partilor, aplica conducatorului autoritatii publice sau, dupa caz, persoanei obligate o amenda de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de intarziere, care se face venit la bugetul de stat, iar reclamantului ii acorda penalitati, in conditiile art. 906 din Codul de procedura civila.

(4) Daca in termen de 3 luni de la data comunicarii hotararii de aplicare a amenzii si de acordare a penalitatilor debitorul, in mod culpabil, nu executa obligatia prevazuta in titlul executoriu, instanta de executare, la cererea creditorului, va fixa suma ce se va datora statului si suma ce i se va datora lui cu titlu de penalitati, prin hotarare data cu citarea partilor. Totodata, prin aceeasi hotarare, instanta va stabili, in conditiile art. 892 din Codul de procedura civila, despagubirile pe care debitorul le datoreaza creditorului pentru neexecutarea in natura a obligatiei.

(5) In lipsa cererii creditorului, dupa implinirea termenului prevazut la alin. (4) , compartimentul executari civile al instantei de executare va solicita autoritatii publice relatii referitoare la executarea obligatiei cuprinse in titlul executoriu si, in cazul in care obligatia nu a fost integral executata, instanta de executare va fixa suma definitiva ce se va datora statului prin hotarare data cu citarea partilor.

I-ai banii lui Neaga, daca altfel nu se poate.  :)

yetiman

Cred ca Neaga nu cunoaste alin. 3 din art. 24.  :lol:

Poate citeste acum pe forum.  O:-)
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

tudor

Care este "termenul de prescriptie a dreptului de a obtine executarea silita"?
Banuiesc ca banditii domnii executati silit se bazeaza pe faptul ca termenul la care pot fi exectuati siliti se prescrie.

perfidus

Deci se pare ca am obtinut indirect documentul. Se poate descarca din postul lui Cutter:

Quote from: cutter on January 08, 2019, 11:07:07 PM
Păi e parte din documentația de pe SICAP din ce văd. Nu e asta atașată?
Unde au scris că e confidențială?

Lectura placuta 8)
Autostrada Pitesti - Craiova (A12) e ingropata. Se prefigureaza Drumul Expres CrPit (DEx12).; Contract semnat Tr.1 12.2018 - Tirrena Scavi ; Tr.2/L1&L2 finalizat - Spedition UMB ; Semnare contract Tr.3 si Tr.4 16.09.2020  - Spedition UMB ; Licitația pentru ,,Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56- DN 55- DN 6" - contract semnat 14.01.2022 - Rizzani de Eccher; "Constructia Variantei de Ocolire Targu Jiu – Finalizare Lucrari" - contract semnat 22.09.2020 - S.E.C.O.L. - stadiu lucrari 60%; "Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare" - contract semnat in 08.03.2022 - Ozaltin Inșaat

Vice33


perfidus

#56
Daca cumva nu se vede la toata lumea atasamentul din postarea lui Cutter, puteti descarca documentul timp de 7 zile de aici.

Concluziile, pe care le citez mai jos, sunt importante pentru ce va urma si pentru discutii privind legalitatea actului:




Autostrada Pitesti - Craiova (A12) e ingropata. Se prefigureaza Drumul Expres CrPit (DEx12).; Contract semnat Tr.1 12.2018 - Tirrena Scavi ; Tr.2/L1&L2 finalizat - Spedition UMB ; Semnare contract Tr.3 si Tr.4 16.09.2020  - Spedition UMB ; Licitația pentru ,,Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56- DN 55- DN 6" - contract semnat 14.01.2022 - Rizzani de Eccher; "Constructia Variantei de Ocolire Targu Jiu – Finalizare Lucrari" - contract semnat 22.09.2020 - S.E.C.O.L. - stadiu lucrari 60%; "Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare" - contract semnat in 08.03.2022 - Ozaltin Inșaat

NGC

Quote from: perfidus on January 09, 2019, 04:05:44 PM
Deci se pare ca am obtinut indirect documentul.

Asta nu inseamna ca CNAIR nu trebuie sa puna in aplicare decizia CAB si sa trimita si ei documentul. Este o obligatie pentru ei conform deciziei CAB si nu conteaza daca API a obtinut sau nu documentul pe alte cai.

Eu zic ca API sa continue demersul pentru obtinerea documentului prin executor judecatoresc. In felul asta se impusca doi iepuri, adica pe de o parte se demonstreaza ca se merge pana la capat cu demersul legal, iar pe de alta parte se obtine experienta despre procedura care trebuie urmata. Precis va mai fi nevoie de apelarea la executorul judecatoresc si in viitor. ;)

Carry on!

tudor

^
Si eu sustin ideea ca trebuie continuat demersul. Astia or sa fie in stare sa spuna ca docuentul pe care API il are deja e un fals iar adevaratul document contine alceva care e in contunare secret si nu (mai) poate fi facut public.

tudor

#59

Pentru referinta: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/202848#id_artA5215_ttl
Quote
Aplicarea de penalități
(1) Dacă în termen de 10 zile de la comunicarea încheierii de încuviințare a executării debitorul nu execută obligația de a face sau de a nu face, care nu poate fi îndeplinită prin altă persoană, acesta poate fi constrâns la îndeplinirea ei, prin aplicarea unor penalități, de către instanța de executare.
(2) Când obligația nu este evaluabilă în bani, instanța sesizată de creditor îl poate obliga pe debitor, prin încheiere definitivă dată cu citarea părților, să plătească în favoarea creditorului o penalitate de la 100 lei la 1.000 lei, stabilită pe zi de întârziere, până la executarea obligației prevăzute în titlul executoriu.
(3) Atunci când obligația are un obiect evaluabil în bani, penalitatea prevăzută la alin. (2) poate fi stabilită de instanță între 0,1% și 1% pe zi de întârziere, procentaj calculat din valoarea obiectului obligației.
(4) Dacă în termen de 3 luni de la data comunicării încheierii de aplicare a penalității debitorul nu execută obligația prevăzută în titlul executoriu, instanța de executare, la cererea creditorului, va fixa suma definitivă ce i se datorează cu acest titlu, prin încheiere definitivă, dată cu citarea părților.
(5) Penalitatea va putea fi înlăturată ori redusă, pe calea contestației la executare, dacă debitorul execută obligația prevăzută în titlul executoriu și dovedește existența unor motive temeinice care au justificat întârzierea executării.
(6) Încheierea dată în condițiile alin. (4) este executorie.
(7) Acordarea de penalități în condițiile alin. (1)-(4) nu exclude obligarea debitorului la plata de despăgubiri, la cererea creditorului, în condițiile art. 892 sau ale dreptului comun.

Mi se pare o buna buna metoda de sponsorizare a API: 100 pana la 1000lei pe zi.