Waze, Google Maps și navigație GPS

Started by sebba, September 04, 2012, 12:29:53 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

C0ndu

Pentru posesorii de aparate Garmin compatibile, a apărut noul RO.A.D.2023.20.
https://www.rqa.ro/produs.php?id=452&subcat_id=39&cat_id=19

ddfab

stie cineva oare?
google lucreaza la gmaps? au modificat culoarea drumurilor expres din galben in gri... asa va fi, sau e doar temporar? in trecut au schimbat si culoarea autostrazilor din portocaliu in galben si la consultarea hartii, se distinge greu infrastructura rapida de cea normala... acum cu galben si gri, nu mi se pare o alegere prea fericita.
multumesc.

BIGRED1984

Nu cred ca poate sa-ti spuna cineva cum ramane, se mai schimba din cand in cand.
Depinde ce configurare folosesti,daca vb. de desktop, iti recomand sa pui Layer-ul de Trafic peste tipul de harta Satellite si arata destul de frumos, zic eu.

Powered by API/PUM imgur uploader

C0ndu

Pentru posesorii de aparate Garmin compatibile, a apărut noul RO.A.D.2023.30.
https://www.rqa.ro/produs.php?id=452&subcat_id=39&cat_id=19

P3trut

Merry Xmas!

Fapt divers legat de A0Sud - pe Waza apar ambele loturi ale turcilor, A0S2 + A0S1 (complet). Sunt putin curios cum de? E cineva care lucreaza la Waze (poate de pe aici? :D ) si a anticipat cu prea mult entuziasm deschiderile astea si le-a pus deja pe harta?

AdrianRO

Ca fapt divers, nu e o mana invizibila de administratori super importanti care adauga singuri drumuri pe google maps sau waze.

Puteti si dumneavoastra sa le adaugati. Si pe waze si pe maps.

oldtimercraiova

@P3trut sunt relativ de mult timp acolo, pe Waze.

shift2rail

Imi pare putin iresponsabil din partea maps.google.com daca asa stau lucrurile.

voicul

Iresponsabil Google sau cei care au pus-o?
Inainte sa se raspunda: incearcati sa intrati pe sectiune sa vedem daca puteti. Vezi si cum arata la DN4 ca desi e acolo pe harta, e cam rupt traseul. Oricum practic e la fel de responsabil "ca carioca" de pe hartile Romaniei cu cei 3000 de km care sunt deja gata (pe hartie doar).

La fel poate sa fie facut iresponsabil Google si pentru ca nu a pus DX12 T3 pe Maps (desi probabil nimeni nu a pus-o. Nimeni adica noi de pe forum sau oricine altcineva).

danutzu_1069

@P3trut , ca sa intelegi "mecanismele" din spatele waze, trebuie sa faci editare...
Alfel, incearca o rutare pe segmetele respective...
O sa-ti dea... zero...

Pe scurt, sunt desenate, dar nu sunt racordate...., Cand se apropie darea in trafic, se fac si legaturile, dar nu se permite routarea (printr-o restrictie de acces)

De ce se face asta, pentru din momentul in care se termina editarea si se slaveaza pe server, dureaza cca 2 -3 zile pana modificarile se actualizeaza pe harta pe care o vezi pe telefon....
Iar o restrictie de circulatie scoasa, se actualizeaza aproape instant....

Ideea este ca in momentul inaugurarii, navigatia / routarea sa fie disponibila pe segmentul respectiv...
Waze este singurul produs de navigatie care poate face asta.... harta si routare din primele momente...

Sper ca nu gresesc, @pentium10 ...

Si, da, avem editori de harta waze, aici pe forum... si chiar din cei cu "greutate"... :)

Mai trebuie spus ca sunt editori care se ocupa si de OSM, pentru editare directa, numai ca aici, traseul apare, dar routatrea este disponibila dupa cateva zile...

P3trut

@danutzu_1069 ah, interesant. mersi de explicatie! are sens!

JohannDB

Tuturor celor ce se numesc ȘTEFAN, un La Mulți Ani cu sănătate de ziua numelui.......

În ordinea de idei a paginii, am o întrebare pentru "cei ce n-au taine cu Gogu".... Observ de cca. o lună că la ieșirea din țară prin PTF Nădlac 2 pe sensul de ieșire spre Ungaria, "Goguță" nu a mai desenat benzile de ieșire din corpul autostrăzii spre cântarul ACI-ieșire și nici "teritoriul" parcării existente până la linia de demarcația PTF-ului, la poliția de frontieră.
  Pe partea de sud, a rămas neschimbat, nu lipsește nimic, e așa cum a fost.
  Pe poza satelitară, e totul în forma veche, fără să lipsească nimic, fără să fie opacizat maxim/blurat la modul de nedistins nimic.....
  Captura de jos are întrebarea de mai sus...... Care este/ar fi motivul "modificării" ??