Waze, Google Maps și navigație GPS

Started by sebba, September 04, 2012, 12:29:53 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Buraddo

La noi în țară se consideră că are toată lumea vinietă, că nu poți merge aproape nicăieri fără. Dar în alte țări unde numai pe autostradă îți cere, sunt destui oameni care aleg să meargă doar pe drumuri naționale.
Când am avut de făcut un drum la aeroportul din Budapesta am ales sa merg pe drumul 4, fiind mult mai scurt decât pe autostradă și nici nu a fost nevoie să plătesc Matrica.
Acuma, poate ar trebui regândită opțiunea default la Waze, dar știu locuitorii țării mai bine specificul țării lor...

alexandru_m

Alte tipuri de navigatii au mai multe setari de genul: Per use toll (ca in Croatia, Italia, Franta, tunelurile din Austria, etc), Toll (Vigneta pe an), bacuri, tuneluri, daca ai voie cu ADR sau nu (aici mai mult pentru transportatori). Nu mai spun de setarile de gabarit. Atat de fericit as fi daca ar aparea setari pentru gabarit si pe GMaps / Waze...

Intr-adevar, pe un utilizator "normal" cu un simplu autoturism de obicei nu-l pasioneaza setarile acestea (isi face vigneta pe an si ii da sa mearga), dar pentru cei care folosesc rar rutele  / au vigneta doar pt autostrazi cum zicea colegul de mai sus, etc... setarile de genul sunt bune

raulbogdan23

Au aparut pe google maps deja bucatile deschise recent din M4 si A3.
Inca nu ruteaza pe acolo

Powered by API/PUM imgur uploader

pentium10

Da, s-au miscat super rapid. Azi la 3:29 mi a venit confirmare ca au pus. In cateva zile si rutarea va merge, iar apoi in cateva saptamani si informatii live traffic vor fi disponibile.
O chestie nu inteleg, le am trimis si VO Bacau dar acolo nu vad nici o miscare.
Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

Dominik

You're in Steelers Country

reed

Este ceea ce e utilizabil.Restul e muzeu pana la deschiderea lotului urmator
* ca exeplu uita-te la Nadaselu pe A3

raulbogdan23

A inceput google maps sa ruteze si pe A3 + M4.

DN+A3+M4+M35 - 1h41'
DN+M4+M35 - 1h26'

Powered by API/PUM imgur uploader

voicul

Vad ca venind de pe DN1, tot pe la vama Bors 1 te duce. Nici pe M3 nu ii place sa te duca la Budapesta, desi e mai scurt cu 2 min, dar mai lung cu 68km.

Poate odata cu conexiunea A3 - centura Oradea sa te bage pe noile sectiuni.

Oricum s-a miscat repede Maps cu sectiunea asta.  :cheers:

raulbogdan23

Ca si timp chiar daca e mai mult decat pe national + autostrada, nu putem compara la nivel de siguranta in trafic

Asa cum zice @voicul cel mai probabil dupa ce va exista conexiunea A3 - centura Oradea v-a mai scadea timpul pe A3 + M4 + M35, dar asta se va intampla doar peste cativa ani

yetiman

Nu stiu daca e chiar on-topic aici, dar Google inca nu calculeaza pe M4 cum ar trebui:
mai jos detalierea din Google maps de la intrarea pe A3 pana la iesirea la Debrecen (adica M4 + M35)

60 km in 1h pe autostrada... NO WAY...

Take M35 to E573 in Debrecen, Magyarország. Exit from M35
1 h 1 min (60.7 km)

Continue onto A3
Entering Hungary
9.6 km Slight right
20.7 km Continue onto A3
1.6 km Continue onto E79
3.9 km Continue onto E79/M35
24.6 km Take the exit toward E573

PS: In detaliere nici nu apare ca si M4...
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

raulbogdan23

^

@Ionut daca consideri ca discutiei ii sade mai bine in topicul "Drumurile vecinilor nostrii" se poate muta acolo.

Tot ce e posibil ca inca datele oferite de Google Maps sa fie incorecte inca. Vedem peste cateva saptamani.

yetiman

Se potriveste mai bine aici decat pe A3.

Asa arata pe Google (acum) exact parcurgerea A3+M4+M35:

Dupa ce se va corecta, timpul calculat va scadea la jumatate.
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

TibiV

Presupun ca durata asta lunga include timpul de stationare in Vama Bors 2.

Dar in acest caz, un timp similar ar trebui sa fie inclus si la traseul pe DN1, prin Bors 1...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

pentium10

Am facut mai multe estimari cu zone similare, si timpul prin Bors 2 pe relatia Cluj->M3 va fi eventual doar cu 5 minute mai avantajos, si asta doar daca poti iesi destul de repede spre Biharia.
O data ce ai trecut granita in Ungaria circuli pe DN cu 90-100 la ora, si doar o localitate mica ai cu 53km/h.
Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

voicul