Waze, Google Maps și navigație GPS

Started by sebba, September 04, 2012, 12:29:53 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

pentium10

Sunt blocaje mari pe M0 pentru ca un pod se circula doar pe o parte
Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

JohannDB

@Neufunk......  M0 Budapesta este "în halul" ăsta de cel puțin 3 ani..... Anul ăsta, în drum spre Koblenz (normal că și la retur) șantierul budapestan era pe la km16-23 cuprinzând și zona podului peste Dunăre....
    Sfatul meu... : Organizează-ți programul de-așa natură, ca să treci Budapesta (M0) noaptea, în jurul orei 02:00-03:00... Ai  cele mai bune șanse de-a nu te încurca......... Asta dacă nu ții morțiș să traversezi prin oraș (apropo, când am trecut prin oraș, la ora 00:00 s-a stins lumina pe clădirea Parlamentului și de pe pod nu am mai văzut nimic din jocul de lumină pe clădire; nu știu dacă azi mai fac treaba asta ungurii)

alin2pas

Eu prefer să verific traseul pe internet pentru drumurile lungi, altfel de multe ori riscam să iau țeapă. De exemplu, pe drumul spre Grecia, toate programele de navigație (Waze, Google Maps, Sygic) mă dirijează pe traseul Calafat - Montana - Bercovița - Sofia - Kulata. Pe E79 după Mezdra spre Botevgrad se lucrează între Rebărkovo și Liutidiol. Începând din 10 iunie și până în noiembrie, mașinile sub 4,5 tone fac un ocol de circa 19 km prin drumurile municipale, iar cele mai mari sunt deviate de la Montana spre Sofia pe drumul 81 prin pasul Petrohan, iar de la Sofia spre Rebărkovo - Mezdra pe drumul 16. Deci cel mai bine e de mers pe E79 Montana - Vratsa - Botevgrad - Sofia, pe celelalte trasee fiind plin de camioane pe traseu montan, fără posibilități de depășire și e un trafic infernal.
http://www.api.bg/index.php/en/prescentar/novini/traffic-section-e-79-between-rebarkovo-and-lyutidol-closed-construction-mezdra-botevgrad-road-traffic-will-be-diverted-through-p/

JohannDB

Gogu....pământ.....,. se pare că a rămas rău de tot "de căruță"... Privesc acum pe G. Earth și văd că "Nodul Margina" adică DN68A și A1 km 426 NICI ACUM, 15.07.2020 nu este actualizat..... Apare pe imagine data de 3.1.2014, dacă pun săgeata mous-ului pe scris și 10.5.2018 dacă țin săgeata pe bara albastră de jos..... Oricum nu apare în imagine racordul ce funcționează, bine mersi, de ceva ani, la Margina... !!
  Și am observat ceva, acum vreo 6 nopți, când, de probă, am cerut rută de la Urziceni la Giurgiu, nu m-a dus pe DN2 la Afumați, DNCB, apoi DN5 la Jilava, ci m-a scos aiurea mai la est din Șindrilița prin Piteasca - Pasărea - Brănești - Fundeni - Tânganu - Cernica - Bălăceanca - Glina - DNCB..........  I-am "dat flit", cu toate urările de sănătate și altele, celor ce gestionează treaba......
   Am rămas "siderat" pentru că era 02:30 noaptea și la ora aia DNCB este "goală".... Am avut "multe..multe" urări celor de la "Gogu", dar o așa aberație nu am mai văzut...... Ferească-l "sfântul" pe unul care nu are intuiție/orientare-n spațiu și se ia "ad-literam" de sistemele de navigație când acestea "fac pană"....... Când ești cu turismul, nu prea-i bai, dar când ești mai "bine dezvoltat" , mai lat, mai lunguleț, mai înăltuț....., nu-i mai de șagă !!!!! Îi mare bai !!!

danutzu_1069

^ da, pe Bucuresti - Giurgiu era o problema de routa in zona podului provizoriu. Ceva nu este "legat" si te "duce" aiurea.... pe cai ocolite...
Acum, vad ca ruteaza pe podul mare... care inca nu este gata...

dr4qul4

Eu am impresia ca de la o vreme Waze-ul nu mai ruteaza in functie de trafic. Tine cont de el doar atunci cand te apropii. Cauta solutii doar in ultimul moment, cand esti aproape de blocaj si practic nu mai ai alternative.
La drum lung asta devine o problema majora. cam asa s-ar explica de ce de la Bucuresti la Sofia ruta pe la Calafat. incerca sa ocoleasca blocajele de la podul peste Arges si din vama, dar nu lua in calcul bacul.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

dacianova

Waze scanează o dată la 2 minute ruta și dacă găsește un blocaj îți caută rută alternativă. Blocajul poate fi și la sute de kilometri. Bineînțeles ruta alternativă va fi aproape de blocaj.
E posibil să ai bifat să evite drumurile cu taxă și de aceea sa nu-ți ia în calcul bacul.

voicul

Vad ca Waze nu a mai avut rabdare: este desenat si M4 si A3.
Nu poti circula inca pe ele, nici macar virtual  :D

pentium10

conform politicii waze, se pot pune pe harta sectiuni de drumuri asfaltate, chiar daca nu este deschis traficului
Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

dacianova

@voicul spre deosebire de alte aplicații cu Waze vei putea circula pe acele segmente imediat ce vor fi date în folosință.

voicul

Poate se ocupa cineva si de problema asta: Waze nu include in traseu A3 si M4.