Aeroportul International Brasov [GHV]

Started by radu24, July 27, 2012, 10:35:56 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pasadia

@vladioan_bv: dar pana la acest "nou drum de acces" nu tot pe DJ-urile vechi mergi? Asta e doar ultimul kilometru inainte de a ajunge la terminal si era normal sa apara caci celalalt drum da direct in parcarea IAR-ului si e din placi proaste de beton. Dar mno, poate inteleg eu gresit ce inseamna drum de acces...

vladioan_bv

nu am postat pentru a te contrazice sau sa spun ca nu ai dreptate,  ci eu pur si simplu nu stiu daca se face pe acolo sau se face conexiune cu acel drum care da in parcarea IAR ului. eu am pus poza pt ca am trecut prin zona si nu stiam cum o sa fie

Feri

Cand/daca se va realiza vreodata racordul feroviar, ar merge bine un tren spre statiunile de pe Valea Prahovei pana la Sinaia.  :D

voicul

Un nou aeroport se construiește în România. Marcel Boloș: Este pentru prima dată când Guvernul co-participă la finanţare

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, spune că proiectul noului aeroport va beneficia atât de susţinerea Guvernului, cât şi de finanţare din alte surse.

Prezent la Brașov, Boloș a fost întrebat în ce stadiu sunt procedurile pentru decontarea din fonduri UE a construcției aeroportului.

Ministrul Fondurilor Europene a menționat, toto dată, că nu are informaţii în privinţa avizului pe care Consiliul Concurenţei ar trebui să-l dea pentru ca pe acest proiect să poată fi accesate fonduri europene.

"Aeroportul este asumat ca obiectiv prioritar de Guvern şi este pentru prima dată când Guvernul coparticipă la finanţare şi cunoaşteţi demersurile făcute la CE pentru includerea în Masterplanul General de Transport, realizate în acest sens al asigurării finanţării lui. Este un proiect, cred eu, care va beneficia atât de susţinerea guvernului, cât şi de sprijin de finanţare din alte surse pe care România le accesează. (...) Nu cunosc să se fi pronunţat Consiliul Concurenţei asupra schemei de ajutor stat", a spus ministrul, răspunzând unei întrebări.

Boloș a precizat că este pentru prima dată când Guvernul co-participă la finanțarea proiectului Aeroportului Internațional de la Ghimbav.

https://www.digi24.ro/stiri/economie/transporturi/un-nou-aeroport-se-construieste-in-romania-marcel-bolos-este-pentru-prima-data-cand-guvernul-co-participa-la-finantare-1333007

tom_sawyer

Quote from: tom_sawyer on May 30, 2020, 10:51:47 PM
Anunt de participare: [CN1021434] Elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii:ˮRealizare conexiune feroviară cu Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav ˮ SRCF Brașov

Oferte:
1. BAICONS IMPEX S.R.L.
2. CONSIS PROIECT S.R.L.

S-a trecut deja la etapa de evaluare financiara a ofertelor.

RobertN

tom_sawyer

Anunt de participare: [CN1020964] - Studiu de fezabilitate privind asigurarea serviciilor de navigatie aeriană

Un singur ofertant: BUSINESS ANALYSIS & STRATEGY CONSULTING (subcontractanti: Cyrrus Projects Limited, AIRPORT GURUS, Regional Air Suport)

Anunt de participare: [CN1021176] - SF+PT CLADIRI SI INFRASTRUCTURA ANEXE LA AEROPORTUL INTERNATIONAL BRASOV
1. Ofertant unic : POPP & ASOCIATII
2. Ofertant unic : DANINA STAR S.R.L.
3. Asociere : PENCRAFT (Leader),MIHUL S.R.L.
4. Asociere : TPF INGINERIE SRL (Leader),K-BOX CONSTRUCTION DESIGN

vladioan_bv

Astea sigur vor ajunge sa se inceapa construirea lor  in pragul alegerilor de peste 4 ani....

Dominik

Structura primului etaj de la Terminalul de pasageri al Aeroportului Internațional Brașov este aproape gata.

You're in Steelers Country

ciachi

Imagini cu aeroportul din Brasov............ATENTIE!!!! filmare preluata de pe pagina de FB a unui politician local
https://www.facebook.com/AdrianVestea/videos/2803244809776697/

Dominik

Lucrările la Terminalul Aeroportului Internaţional Brașov se desfăşoară într-un ritm accelerat.

You're in Steelers Country

rt25

Ca sa sumarizez, riscul cel mai mare pentru finalizarea proiectului, a ramas turnul de control ?

Vad lucrari cam pe toate obiectivele, doar pe partea de turn de cotnrol e blocaj. Oare cat ar dura din momentul trecerii etapei de licitatie constructia si dotarea unui turn de control ? (ca licitatiile sunt imprevizible ca durata...)

cristi5

Se vorbea de turn de control virtual. Adica sa faca Romatsa controlul de trafic de la distanta. Se practica in aeroporturi mici/ trafic redus.

Dar cred ca mai sunt alte echipamente necesare pt operare.

pasadia

Mai e o chestiune complicată: regularizarea Ghimbaselului, cu bălțile lăsate în urmă balastierelor pe partea nord-vestică a pistei. Se vorbea încă din 2012 de ele, trebuia să.le facă ministerul mediului prin SGA, ăștia aștepta de la CJ sa le.puna la dispoziție niste terenuri necesare, CJ-ul nu vrea să facă expropieri... Ultimele zvonuri ar fi că nu mai considera necesare acele lucrări.

Plus că nu îmi e clar (nu îmi amintesc) dacă s-au apucat de balizaj. Era un zvon că le va face Romatsa, dar ...

oc7avian

Nu e contract câștigat de Asocierea Electrogrup – Electroprecizia AG? Văd că au ca subcontractori Viarom Construct, SC Tractebel Engineering SA și SC COL- AIR Trading SRL. Așa că mi-am adus aminte că am o poză care probabil confirmă lucrările în desfășurare ;)