Aeroportul International Brasov [GHV]

Started by radu24, July 27, 2012, 10:35:56 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

pasadia

Nu știu dacă au fost vazuti cei de la Construcții SA. Dar efectiv nu urmăresc atent subiectul, atât de puțin mi-l doresc.

Și da, pe de altă parte nu știu de ce are lumea impresia că un aeroport ar avea nevoie de drum nou dedicat. Nici un aeroport nu generează cine știe ce trafic: la SB, CJ sau TGM aeroportul e chiar langa un DN, dar aeroportul în sine nu crează nici un impediment pe acele DN-uri. La TM sau IS aeroportul e deservit de niste drumuri locale, mici, care se încurcă doar când se parchează pe lateralul lor (dar nici acolo nu e vreo problemă, traficul e chiar mic inclusiv la TM).

Mai degrabă ar avea nevoie de o parcare bune gândită, și din câte știu asta de la Brașov păcătuiește din start (un singur nivel, destul de mica, etc...).

RobertN

Salutare!

Pentru cei interesați, las aici un link cu video de astăzi de pe șantierul acestui obiectiv:

link

Și câteva poze, tot de aici :

Mulțumesc.

cristi5

^.

Lansată la începutul lunii martie, licitația pentru elaborrea studiului de fezabilitate necesar demarării proiectului de amenajarea a căii ferate spre aeroport a fost anulată. În conformitate cu detaliile anunțului de pe platforma de licitații publice, CFR a anulat procedura, după ce au fost depuse doar oferte inacceptabile și/sau neconforme. ,,Sunt întrunite condițiile prevăzute de legislația în domeniul achizițiilor sectoriale în ceea ce privește întrunirea condițiilor necesare pentru anularea procedurii de atribuire, întrucât nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă, astfel comisia de evaluare stabileste ANULAREA procedurii de licitatie deschisa având ca obiect Elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii: «Realizare conexiune feroviară cu Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav » SRCF Brașov", au motivat oficialii companiei feroviare decizia. Practic, CFR primise o singură ofertă de la un proiectant, însă acesta nu a respectat cerințele solicitate.

Valoarea estimată pentru realizarea acestui studiu era de 1.428.000 de lei, cu tot cu TVA, și cel mai probabil procedura ar urma să fie reluată. Durata de realizare a documentației era estimată la 12 luni.

ionut_16

Aeroportul Brașov avansează. Am fost în terminal - CASEBUNE.RO

MamaMia

partea buna este ca se lucreaza la toate obiectivele.Ce ma sperie este votarea de la sfarsitul anului unde se pot schimba datele si "noua" conducere a CJ sa nu termine acest proiect major.

pasadia

Nu, nu se lucrează la toate obiectivele! Ce naiba preluați toate prostiile lui Vestea așa ușor?

Acum o săptămână a lansat încă o licitație: cică SF+ PT pentru clădiri și infrastructura anexe: https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100095817
Deci abia suntem la faza SF+ PT. Execuția când?

La fel, turnul de control unde e? Da, stiu, el tot zice de soluția cu turn virtual. Soluție care însă nu e aplicata nicăieri în RO și pentru care, oricum, are nevoie de o justificare, adică de finalizarea contractului pentru servicii de navigație (alt contract pe care l-am licitat de vreo 3 ori).

Să mai pomenesc de regularizarea Bârsei? Aia care trebuia să o facă ministerul mediului din 2012, de care nu se apucă SGA Brașov pentru că Cancescu se angajase pe vremuri că le face rost de terenul necesar și pentru care acum Vestea nu mai vrea să facă expropierile suplimentare?

Pe bune, aeroportul asta nu se va termina în întregime înainte de 2023 nici în cel mai bun caz. Dar deh, văd că sunt mulți consăteni de-ai mei in limba după PNL.

tom_sawyer

Anunt de participare: [CN1021456] - Consultanță pentru concesionarea Aeroportului Internațional Brașov
Data publicare: 30.05.2020
Valoarea totala estimata: 5.882.352 lei

Anunt de participare: [CN1021434] Elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii:ˮRealizare conexiune feroviară cu Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav ˮ SRCF Brașov
Data publicare: 26.05.2020

TibiV

Pentru SF ˮRealizare conexiune feroviară cu Aeroportul Internațional Brașov Ghimbavˮ:
"II.1.5) Valoarea totala estimata:
Valoarea totala estimata:1.200.000 Moneda: RON"

Adica SF pentru CF mult mai "subtire" decat consultanta pentru concesionarea aeroportului.
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

cristi5

Asta cu SF CF e o re-licitare, care-i diferenta fata de prima licitare, care o fost anulata?

tom_sawyer

Cred ca nu e nicio diferenta, valoarea estimata e aceeasi.

RobertN

Salutare!

Câteva imagini de pe șantierul acestui obiectiv, de aici:

Mulțumesc.

TibiV

PM Ludovic Orban la Aeroportul Brasov (santierul aeroportului...)

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/766575200548114

LE
Are nasul cam mare (sau cam mic?...) ca ii tot aluneca masca....  ;)
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

vladioan_bv

Quote from: pasadia on May 04, 2020, 02:56:56 PM
Nu se face nici un acces special pentru aeroport. Vei folosi aceleasi drumuri existente: DJ103C, DJ101A. Sincer vorbind insa suntem departe de a avea nevoie de vreo investitie speciala strict pentru aeroport. Ai fi avut nevoie de o investitie, dar asta ca centura a Ghimbavului si Codlei, ca acces pentru zonle industriale. Daca alea nu conteaza, aeroportul chiar nu va avea impact...