Drumul Expres DEx16 Oradea-Arad

Started by Ionut, March 19, 2018, 08:19:30 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

mirceaeliade

De la @marinul  cica sunt deja asfaltati primii vreo 8 km din DEx 11.  Progres frumos in numai 2.5 luni:

lucianluci96

Pe cand preconizati (in cel mai bun caz) ca ar incepe lucrarile? Avem sanse anul anul viitor?

Archi

Ultimul status e ca s-a depus solicitarea de obtinere a acordului de mediu. Nu ma astept sa fie blocaje pe partea de mediu asa ca totul depinde de cat de repede termina Consitrans cu SF + PT. Ma astept sa termine la anul candva si sa inceapa licitatiile, dar apoi mai depindem si de licitatii, cat de bine merg etc. Sansele sa vina UMB aici cu licitatie agresiva pe care nimeni sa nu o conteste fiindca nu merita sunt minuscule fiindca au deja mai mult decat pot duce asa ca presimt ca aici se vor bate constructori Turci, Strabag, Geiger, nea Beni si poate PORR. Cred ca vom avea contestatii si nu prea vad contracte semnate mai devreme de decembrie 2023.

Toate de mai sus sunt pur speculatii personale bazate pe ce am observat in ani de zile de prezenta pe forum. Cea mai buna metoda ca sa nu ne imbatam cu apa rece este sa urmarim foarte bine pasul la care suntem, in acest caz obtinere AM si finalizare SF + PT

Alexander

Cu riscul de a fi certat, inca nu imi e clar daca e DX11 sau A11, referintele in mediu public fiind relativ variate. Tind sa cred ca e DX11 (caz in care s-ar cere o mutare a topicului?)

alin2pas

Se vrea a fi o struțocămilă: autostradă pe unele porțiuni și DX pe altele. Vom vedea mai clar după apariția SF-ului.

mirceaeliade

cand a iesit SF-ul pe la mijloc tin minte ca s-a zis sa fie A vreo 1/2 din distanta, parca chiar cu 3 benzi pe alocuri

naivu

Sper doar să-i mențină aceeași denumire de la Arad A1 la Oradea A3; mi s-ar părea confuz să-i schimbe numele la fiecare 20km după cum se trece de la platformă de A la platformă de DX și invers!

Ionut

Oradea. Drumul legătură. Profil DEx pe 13 km (A3-DN1), restul DN.

Ionut

Și poziție API pe Facebook - atenție la roșu >:(

DEx11 lângă Oradea, șanse bune de inaugurare în 2023. Sâmbătă, 10.12.2022, am fost pe drumul de legătură dintre Autostrada A3 (Biharia) și Centura Oradea (Sântandrei): .... Hartă interactivă: https://bit.ly/3ziXdu5.

Cei de la Strabag își mențin determinarea de a da în folosință toți cei 18,96 kilometri (din care aproximativ 13 km de drum expres veritabil) dintre A3 și Centura Oradea la sfârșitul anului 2023, înainte de termenul contractual din martie 2024.

Estimăm că șantierul este în prezent la un stadiu fizic de ~40%, aproape toate structurile au elevații în faze finale și avem asfalt pe zone întinse. Dacă Strabag continuă în același ritm, în decembrie 2023 se va putea circula.

Dar stați, la noi nu e niciodată așa simplu, iar românul este expert în a se împușca singur în picior! În continuare autoritățile locale insistă cu solicitările inoportune, aberante, fără bază tehnică, ba chiar ilegale de eliminare a girațiilor de la km 3 și km 6.

Soluția corectă în cazul de față este construirea drumului conform ofertei, contractului, proiectului aprobat și autorizațiilor/avizelor emise deja, astfel încât șoferii să poată folosi din 2023 toți cei 19 kilometri, inclusiv conexiunile locale, și să evite complet traversarea orașului pe această rută. Iar ulterior, la km 6 și km 3, se pot licita separat soluțiile de denivelare a intersecțiilor (pasaje subterane sau supraterane și nodul cu DEx11/A11 spre Arad).

Fără a intra în detalii tehnice și juridice, pusul de-a curmezișul în acest moment nu ajută pe nimeni. Ne vom alege cu un blocaj complet, iar șoferii vor fi nevoiți în continuare să intre prin oraș, pierzând cel puțin 15-20 de minute, în loc să "piardă" câteva secunde în girațiile mult disputate de la km 6 și km 3. Bonus, orădenii din zonă vor inhala în continuare noxe degeaba.

mircea

O mică sugestie. În comunicatele oficiale ar trebui evitat cuvântul "determinare(a)" pentru că înseamnă fie o calculare/stabilire, fie o cauzalitate. Termenul corect e "hotărâre(a)" în cazul de față.

shift2rail

^ e un anglicism...ca si 'rezilienta', 'postura' samd, folosite impropriu in lb romana.

Dar limba e un organism viu, important d sa intelegem acelasi lucru cand folosim o vocabula neaosha sau de import.

lucianluci96

AU FOST APROBAȚI INDICATORII TEHNICO – ECONOMICI PENTRU DRUMUL EXPRES ARAD – ORADEA

https://www.oradea.ro/stiri-oradea/au-fost-aproba-539-i-indicatorii-tehnico-ndash-economici-pentru-drumul-expres-arad-ndash-oradea

https://www.facebook.com/PrimariaOradea/videos/830928291312356

De la 24:00 vorbesc despre A11.

PS: Mai trebuie aprobati de CJ Arad si CL Arad.

tom_sawyer

Viteză de proiectare 140 km/h? :o

min. 25:55

costash

^
Vitezele de proiectare sunt de obicei din 20 în 20km/h. La o secțiune unde limita legală e 130km/h, viteza de proiectare va fi 140km/h.

naivu

^Am inteles ca viteza de proiectare este viteza cu care ar putea merge un TIR pe drumul proiectat fara sa se rastoarne si, implicit, un autoturism ar putea fi capabil sa ruleze cu o viteza sensibil mai mare decat aceasta viteza de proiectare.
De ce n-ar putea avea autoturismele limita legala la 130km/h pe un drum proiectat la 120 pt camioane (care sunt oricum limitate la 100)?