Drumul Expres DEx16 Oradea-Arad

Started by Ionut, March 19, 2018, 08:19:30 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

naivu

Quotepoate ar trebui redenumit topicul in Drumul Expres 11 si mutat de la grupul de autostrazi la cel de DX?
Separarea topicelor de autostrada de cele de DX mi se pare artificială; darea în circulație a fiecărui nou segment de drum rapid crează un salt calitativ pt circulația din zonă indiferent dacă este A sau DX. (E.g. dacă ST2 era inaugurat la standard de DX nu de A, se perpetuau ambuteiajele de pe AlbaIulia-Aiud?  :))
Poate, dimpotrivă, ar trebui reunite toate A și DX intr-un grup comun.

RobertH

@TibiV Is dezamagit. Chiar crezi ca va fi atat de simplu si logic. In naivitatea ta, crezi ca ultima bucata langa Oradea e A/DX. Gresit, e centura/drum de legatura deci DN.

Vlad94

O întrebare. De ce nu rămâne indicator A11 pe toată distanța. Chiar dorim să bulversăm șoferii doar pentru că pe anumite porțiuni nu există bandă de urgență? Poate pe unele secțiuni se va face doar HP.

ghrt

Pentru că autostrăzile au alt regim juridic în OUG 195/2002?
Cont (aproape) inactiv.

handrei

Se pare ca o varianta finala a traseului a fost decisa deja. Consiliul local al comunei Santandrei tocmai ce a aprobat investiția ,,DRUM EXPRES ARAD-ORADEA"(S.F.+P.A.C.+P.O.E.+P.T.E.), sectorul ce traversează Comuna Sântandrei, conform planșei anexă la Certificatul de urbanism nr. 1310 din 14.12.2021 eliberat de Consiliul Județean Bihor, realizată de Consitrans S.R.L. Din pacate nu am am acces la acea planșă, sunt curios daca este vreun membru al forumului care ne poate ajuta  :)

mirceaeliade

pe harta CESTRIN a fost desenata o varianta de DX/A11. deocamdata e inclusa (eronat) la Craiova-TgJiu

lucianluci96

Cateva update-uri de la Bolojan din sedinta de azi :

Studiile geologice finalizate in judetul Arad, se lucreaza in Bihor.

Studile topografice aproape finalizate

S-a stabilit traseul

Se propune ca pana la sfarsitul acestei luni sa se depuna documentatia pentru avizele de mediu (avizarea ar putea tine cam 6 luni)

Tinta e ca la sfarsitul anului sa avem un proiect tehnic cu toate avizele luate

Obiectivul e ca in vara anului viitor sa se inceapa lucrarile.

Skynick

Asteptarea mea ca aceasta autostrada se se finalizeze inaintea oricarui segment din Autostrada Moldovei, ramane.

dr4qul4

daca le va servi pe tava documentatia de exproprieri, identificarea (corecta) utilitatilor si avizele de la primarii, atunci este si normal sa prinda viteza.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

horatiu.cosma

Cu birocrația se vor mișca rapid, fiind gestionată local de Bolojan care are se pricepe. Mai teama îmi e de calitatea documentației tehnice, erorile mai mult sau mai puțin voite ale proiectantului, CJ Bihor neavând experiență cu metehnele Consitrans.

cristi767

La ce probleme/erori ne-am putea aștepta în documentație, având în vedere specificul zonei de câmpie? Erori care să țină de teren sau de ce spunea dr4qul4 mai sus: expropieri, utilități, etc.?

lucianluci96

Din conferinta de presa de azi a lui Ilie Bolojan :

Traseul:

Se propune ca la sfarsitul lui august sa fie gata SF-ul iar la finalul anului (in luna decembrie) sa se predea PT.
Avem 4 conxiuni suplimentare:
1. Parc Industrial Arad
2. Chisineu-Cris
3. Salonta
4. Oradea

+ poza cu legatura dintre DX si M44:

Imi pare rau ca se vede prost traseul (am facut printscreen la video), cand gasesc o poza mai buna o sa fac update la post.

Hercule

M44 va ajunge in acel punct? Nu am gasit nicaieri un plan actualizat al M44 care sa ajunga pana la granita, doar pana la Bekescsaba.

PS ideea e foarte buna, nodul prevazut pt Salonta e intr-o pozitie defavorabila pentru a ajunge in Ungaria.
Deșteaptă-te române!

Skynick

Urmeaza licitatie pana in aprilie 2023, semnare in august 2023 si finalizare in 2026.

b1

Eu aș muta drumul de legătură ceva mai jos:

M47 este o autostradă paralelă cu A11 care se află în stadiul de SF. Există 2 variante de traseu: una la E de Bekescsaba (cea desenată de mine cu aproximație) si alta la V (sursa).