News:

.

Main Menu

Airport lounge

Started by TibiV, March 18, 2018, 12:00:18 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tom_sawyer

20 de persoane au fost arestate preventiv în dosarul produselor de lux furate din avioanele de pe Otopeni

Cei 20 de oameni arestați sunt civili, în schimb printre cele 38 de persoane puse sub control judiciar există și militari de la MAPN și ISU.

Zeci de percheziții au avut loc, joi dimineața, în București și în județele Ilfov și Prahova, într-un dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului Militar, la persoane acuzate că au furat produse de lux, cosmetice și băuturi din containerele încărcate la bordul avioanelor de pe Aeroportul Otopeni. Prejudiciul se ridică la peste 800.000 de euro.

hotnews.ro

Io

Un incident bizar. Un avion neasigurat (adica fara cale la roti) o ia la vale si se opreste intr-un altul.

In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

oc7avian

Tocmai m-a pălit Tarom. Aveam un concediu amânat pentru perioada 17 și 20 August în Barcelona. Credeam că nu o să mai pot merge din cauza creșterii cazurilor la noi, dar mi-au mutat ei zborurile cu 24h înainte și după concediu. Nu mai au zboruri decât duminică și vineri... Iar banii înapoi nu știu când îi mai văd. Alt zbor din martie, aprobat ca rambursare pentru că a fost anulat, încă așteaptă...

Oricum, atunci au fost mai domni ca cei de la KLM pe care nu i-am mai putut contacta și mi-au băgat pe gât voucher (la orice e-mail răspundeau ca la o petiție către CNAIR)

ciprebbe

Inca e prematur sa vorbesti de august.
Mai e o luna pana atunci ai sanse sa se anuleze orice zbor mai ales ca si in zona Barcelonei situatia nu e roza.
La Tarom poti schimba biletul 12 luni de la data emiterii.
Banii inapoi se pot cere de la banca printr-o solicitare de refuz la plata. Cardurile sunt asigurate si ai sanse sa recuperezi suma.
In cazul meu (zbor anulat) United a refuzat returnarea si mi-au servit voucher. Am platit cu Revolut si am deschis caz de chargeback pe cardul VISA. In ziua 31 am primit toti banii inapoi in cont. Am si cu tarom bilete "agatate", de data aceasta ei au operat zborul dar eu am fost oprit de DSP, am sunat si au zis ca le pot folosi 12 luni si vedem in momentul re-rezervarii daca sunt diferente de clasa tarifara.
E cam jale in ziua de azi pe la toate companiile aeriene dar vom vedea ce ne rezerva viitorul.
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

Harry

Harry

In 1939 simbolul aerogarii Baneasa era pisicul Pusi. In dreapta e Pusi alaturi de o stewardesa LARES , doamna Virginia Thomas (e prima data cand poza cu o uniforma a unei stewardese LARES vede lumina internetului). In 1940 devine pilot de avion sanitar activand pana la finele razboiului. Pe 27 septembrie 1941 primeste Ordinul ,,Virtutea Aeronautică" de război cu spade, clasa Crucea de aur.

1939. La o cafea pe terasa aeroportului Baneasa

1939 Baneasa

Tot in 1939 pe ruta catre Istanbul sotiile aveau bilet gratuit  :lol:

Lista aeroporturilor din Romania 1939:

Baneasa era principal urmat de Arad, Balcic, Bazargic,Calarasi, Cernauti, Cetatea Alba, Chisinau, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Ismail, Satu Mare, Turnu Magurele, Targu Mures, Turnu Severin si Timisoara.

In total LARES avea peste 200 de angajati dintre care 41 erau piloti.

TibiV

https://economie.hotnews.ro/stiri-companii-24240977-cinci-aeroporturi-din-romania-vor-primi-ajutoare-stat.htm

Cinci aeroporturi din România vor primi ajutoare de stat

Guvernul României a aprobat, în ședința de miercuri, un Memorandum pentru acordarea unor ajutoare de stat aeroporturilor regionale cu un trafic situat între 200.000 – 3.000.000 pasageri/an, aflate în subordinea unor județe, pentru pierderile înregistrate ca urmare a pandemiei COVID-19 și cauzate direct de această pandemie, în perioada martie-iunie 2020.

Este vorba despre 5 aeroporturi organizate ca regii autonome (Aeroportul Internațional "Avram Iancu" Cluj, Aeroportul Internațional Iași, Aeroportul Internațional Sibiu, Aeroportul Internațional Craiova, Aeroportul Internațional "George Enescu" Bacău), valoarea totală estimată a ajutorului de stat care va fi acordat fiind de 22,284 de milioane de lei.

Finanțarea schemei de ajutor se va realiza sub formă de subvenție/grant, numai în condițiile notificării și autorizării de către Comisia Europeană, iar mecanismul de finanțare va fi stabilit prin ordonanță de urgență a Guvernului.

Furnizorul ajutorului de stat este Ministerul Finanțelor Publice, iar administratorul schemei este Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Vlad94

De ceva timp mă gândesc la posibilitatea conectării aeriene a orașului Sulina. Inițial, știu că se dorea realizarea unui aerodrom, dar s-a renunțat pentru că ar fi pus în pericol parcul natural Delta Dunării. Am găsit aeroportul acesta, care s-ar preta orașului. https://en.wikipedia.org/wiki/Barra_Airport sau s-ar putea achiziționa două hidroavioane de acest tip https://en.wikipedia.org/wiki/De_Havilland_Canada_DHC-6_Twin_Otter, care pot ateriza în zona plajei Sulina și să facă legătura cu aeroportul Otopeni sau Băneasa.

AndreiB

Cred ca cel mai bun lucru pentru Delta Dunarii ar fi sa se mentina izolarea actuala. Avem atat de putin spatiu alocat naturii in general si nu cred ca reducerea lui prin e.g. turism de masa este ideal. O consecinta a izolarii este depopularea zonelor respective, insa cred ca e un sacrificiu care merita facut.

tom_sawyer

E un rai al pasarilor Delta Dunarii. De ce sa le deranjam cu avioane?

Todd is Back

Bine de stiut pentru toti pasagerii care doresc sa acceseze Saloanele Business Class oferite in Romania doar de aeroporturile Bucuresti Henri Coanda, Cluj, Timisoara. Conditii, drepturi, obligatii

https://playtech.ro/stiri/camera-exclusivista-de-care-sigur-nu-stiai-ca-exista-in-aeroportul-otopeni-doar-vedetele-si-milionarii-ajung-acolo-insa-in-anumite-conditii-317408

dragos76

Știre de cancan, no offence....

bogdymol

E reclama la cardurile visa. Au buget de marketing si nu au ce face cu el, asa ca platesc articole din astea. E un pic neinspirat momentul, pentru ca in perioada asta nu ajungi chiar la fel de des la aeroport, cum ajungeai in 2019 sau inainte.

Dar limbajul e deranjant, ala chiar e de cancan. Cica doar "milionarii si vedetele" ajung acolo. LOL!
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

stangabriel

https://www.jurnaluldi.ro/2020/09/aeroportul-alexeni-mai-asteapta-petitori.html

https://obiectiv.net/ialomita-fostul-aerodrom-alexeni-scos-la-licitatie-valoarea-investitiei-intr-un-aeroport-regional-estimata-la-aproximativ-150-de-milioane-de-euro-60779.html/

https://adevarul.ro/locale/slobozia/aeroportul-fost-prezentat-supersonic-romanesc-scos-licitatie-bani-cer-autoritatile-1_5f2800975163ec42719fe89e/index.html

Data de 14 septembrie a trecut fără ca vreun investitor strategic să depună la Consiliul Judeţean Ialomiţa ofertă de participare la licitaţia în urma căreia ar fi trebuit stabilit numele celui care va concesiona fosta bază militară aeriană din apropierea comunei Alexeni.

Conform documentaţiei aprobate în şedinţa de Consiliu Judeţean de la sfârşitul lunii iulie, Aeroportul Alexeni va fi concesionat pentru o perioadă de 49 de ani, la o valoare minimă a redevenţei anuale de puţin peste 4.100.000 de lei fără TVA. Asta, în condiţiile în care valoarea de piaţă estimată a terenului şi bunurilor care compun încă fosta bază militară a fost stabilită la 102.706.912,85 lei. Adică de aproximativ trei ori şi jumătate mai puţin decât în momentul preluării obiectivului de la Ministerul Dezvoltării.

CJI anunţase că, în calitate de concedent, va oferi câştigătorului licitaţiei o facilitate fiscală. Aceasta constă în valoarea anuală a redevenţei plătită, care va fi de 10% din valoarea redevenţei anuale ofertată de câştigător până la finalizarea lucrărilor de execuţie, dar nu mai mult de şase ani pentru investiţia în ceea ce se doreşte a fi viitorul aeroport de importanţă regională. Specialiştii administraţiei judeţene stabiliseră că, dacă la finalul celor şase ani câştigătorul licitaţiei nu va finaliza obiectivul ar urma să achite CJI întreaga valoare a redevenţei pentru respectivul interval.

Pista beton  2500 ml , latime 80 m , 1000 ml drumuri adiacente, suprafata 350 ha, din care arabil 210 ha.

Stiu ca s-a mai vorbit de acest aeroport. Eu nu vad viitor. Ce mai stiti de el ?

TibiV

https://adevarul.ro/locale/slobozia/aeroportul-fost-prezentat-supersonic-romanesc-scos-licitatie-bani-cer-autoritatile-1_5f2800975163ec42719fe89e/index.html

Multa aviatie mai stiu si astia de la Adevarul...

Titlul articolului: "Aeroportul unde a fost prezentat primul supersonic românesc, scos la licitaţie."

Fac ochii cat cepele si citesc articolul. De fapt este vorba despre faptul ca: "Fostul aeroport militar din Bărăgan a devenit celebru în vara anului 1975, după ce aici i-a fost prezentat dictatorului Nicolae Ceauşescu primul avion cu reacţie românesc, IAR 93."

Da, IAR-93 a fost primul avion cu reactie romanesc, dar NU a fost supersonic.
Romania nu a produs niciodata vreun avion supersonic....
Mama proștilor este mereu gravidă... :)