[SB] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Sibiu

Started by Ionut, March 09, 2018, 07:15:03 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ionut


Ionut

Sibiul investeşte 1,3 milioane de euro în amenajarea a peste 600 de locuri de parcare

Primăria Sibiu a demarat un proiect de investiţii de 6,3 mil. lei (aproximativ 1,3 mil. euro) pentru reamenajarea a 10 parcări din cartierele de blocuri. În cadrul acestui proiect de investiţii urmează să fie amenajate peste 600 de locuri de parcare, suprafaţa totală măsurând aproximativ 32.000 de metri pătraţi.

ZF

Bine ca se poate la Sibiu si la Bucuresti nu (prea).

pasadia

32000 / 600 = 53 mp / loc de parcare? Ce masina e aia?

Puii mei, daca stirea anunta ca construiesc parcari etajate sub si supra terane, astfel incat sa ai reduca suprafata ocupata de masinile parcate, atunci da! Altfel..

TibiV

Quote from: pasadia on March 09, 2018, 01:12:21 PM
53 mp / loc de parcare? Ce masina e aia?
Evident, TIR cu remorca si rulota atasata, sa doarma soferii comod... ;)

(Poate au scapat jurnalistii un "0", si de fapt sunt 6.000 de locuri de parcare. Pentru Smart... )
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

SB76UFO

Majoritatea locurilor de parcare exista si acum, sunt intre blocuri, doar vor fi regandite astfel incat sa fie mai multe.

Lista zonelor în care vor fi amenajate parcări
Sursa: comunicat Primăria Sibiu
– sub viaductul Gara Mică ;
– pe Aleea Streiu nr. 4 – 6,
– în zona str. Lomonosov nr.1 – Calea Dumbrăvii nr.22,
– pe str. Constituției nr.1,
– pe str. Regele Ferdinand nr.3,
– lângă Casa de Cultură a Sindicatelor,
– pe str. Siretului nr. 3-7 și 13;
– pe Intrarea Siretului nr. 2 și 1-3;
– pe Aleea Șteaza;
– pe str. Rusciorului bl. 52-54
"Prostia este eternă și invincibilă"

SB76UFO

Primăria Municipiului Sibiu dă startul programului de bugetare participativă, invitând cetățenii să propună și să voteze proiecte pentru cartierul în care locuiesc sau pentru oraș, municipalitatea urmând să implementeze proiectele cele mai votate.

Începând din data de 26 iunie 2018 platforma de bugetare participativă pentru municipiul Sibiu este disponibilă pe:
https://bugetareparticipativa.sibiu.ro/
Până în 1 iulie puteți accesa platforma pentru a vă informa despre program, aici regăsindu-se regulamentul, categoriile la care se pot depune proiecte și alte informații utile. Din 1 iulie până în 30 august 2018 sibienii sunt invitați să își creeze conturi pe platformă și să depună propuneri de proiecte pentru oraș.

De ce să vă implicați?

"Aceasta este șansa sibienilor de a se implica direct în administrarea orașului. Până acum am primit din partea cetățenilor sesizări privind problemele din oraș. Prin platforma de bugetare participativă sibienii au posibilitatea să propună și soluții pentru aceste probleme, sub forma unor proiecte pentru dezvoltarea orașului. Așteptăm proiecte care pot îmbunătăți condițiile de viață pentru locuitori și pot genera o dezvoltare durabilă a Sibiului, în acord cu ce își doresc cetățenii săi. Prin bugetarea participativă sibienii primesc putere directă de decizie asupra unei părți a bugetului local. Îi invit să se implice pentru că ei cunosc îndeaproape prioritățile cartierului în care locuiesc" (Astrid Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Categoriile pe care se pot depune proiecte:

Alei, trotuare și zone pietonale
Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației.
Spații verzi și locuri de joacă.
Amenajare spații publice (mobilier urban, etc.).
Educație
Smart City.
Aveți o propunere de proiect? Iată cum îl depuneți:

PASUL 1: Creați un cont, introducând datele solicitate.

PASUL 2: Depuneți proiectul completând rubricile: descrierea și beneficiile proiectului propus, bugetul estimat (maxim 150.000 Euro), precum și localizarea acestuia pe o hartă.

Proiectele se pot depune și offline, în scris, la Centrul de Informații pentru Cetățeni sau prin poștă, pe adresa: Primăria Municipiului Sibiu, str. Samuel Brukenthal, nr. 2, 550178 Sibiu. Formularele care trebuie completate se pot procura de la Centrul de Informații pentru Cetățeni, din Centrul de Informare Turistică și de la ghișeele Direcției Fiscale din sediul Primăriei Sibiu din Piața Mare, precum și de la intrarea în sediul instituției de pe bulevardul Victoriei, nr. 1-3.

Toți sibienii sunt invitați să voteze proiectele pe care le consideră cele mai benefice pentru cartier sau oraș. Cei care doresc să se implice în acest fel în programul de bugetare participativă trebuie să-și creeze un cont pe platformă (fie direct, fie cu sprijinul angajaților din punctul suport amenajat în sediul Primăriei Sibiu din Piața Mare) și apoi vor putea vota proiectele încărcate aici. 

Calendarul programului:

Depunerea proiectelor: 1 iulie – 30 august
Analizarea proiectelor de o echipă din Primăria Sibiu: 1 septembrie – 14 octombrie
Prima etapă de vot: 15-28 octombrie. Fiecare cetățean va putea vota câte un proiect la fiecare dintre cele 6 categorii. De la fiecare categorie vor intra în a doua etapă de vot primele trei proiecte clasate în funcție de numărul de voturi. De asemenea, vor intra în a doua etapă de vot proiectele considerate oportune pentru oraș, chiar dacă nu s-au clasat pe primele trei locuri în categoria din care fac parte.
A doua etapă de vot: 1-15 noiembrie. Fiecare cetățean poate vota un singur proiect, urmând să fie selectate pentru finanțare maxim primele 10 proiecte clasate.
Afișarea rezultatelor finale – 30 noiembrie. Proiectele selectate vor fi implementate din 2019.
Primăria Sibiu va înființa un punct suport pentru accesarea online a platformei de bugetare participativă, disponibil din 1 iulie. Pentru că nu toți sibienii dețin un computer și nu toți au competențe de operare a acestuia, Primăria Sibiu va crea un punct suport. Acesta va fi amenajat în Centrul de Informații pentru Cetățeni din sediul Primăriei Sibiu din Piața Mare. Un angajat al Primăriei va asigura îndrumare cetățeanului pentru ca acesta să poată depune sau vota proiectele din cadrul programului. Punctul suport va fi deschis de luni până joi între orele 8 și 16, iar vinerea între orele 8 și 13.30.

Pentru întrebări suplimentare și pentru suport în depunerea sau votarea proiectelor depuse pe platforma de bugetare participativă, vă așteptăm să ne contactați la: bugetare.participativă@sibiu.ro sau prin telefon, la numărul 0269506526.

Primăria Municipiului Sibiu
"Prostia este eternă și invincibilă"

tom_sawyer

Guvernul cheltuie zece milioane de lei pentru montarea de camere video în Sibiu

Guvernul urmează să aloce 10.000.000 lei din Fondul de rezervă pentru realizarea unui sistem de supraveghere video în municipiul Sibiu, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern aflat în consultare publică pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

În nota de fundamentare a actului normativ se precizează că investiţia este "esenţială pentru cunoaşterea, prevenirea şi contracararea unor incidente de securitate sau de altă natură în zonele de desfăşurare a activităţilor oficiale ale Summitului Uniunii Europene, care va avea loc în data de 9 mai 2019 în municipiul Sibiu".

capital.ro

Ionut

Primăria Sibiu investeşte 12,5 mil. lei în construcţia unei parcări subterane cu 400 de locuri

Primăria Sibiu a demarat o investiţie de 12,5 mil. lei (2,7 mil. euro), susţinută din fonduri de la bugetul local, pentru realizarea unei parcări subterane cu 400 de locuri în zona Pieţei 1 Decembrie (Piaţa Gării). Parcarea subterană va fi construită pe două nivele şi va oferi aproximativ 200 de locuri, plus încă 10 pentru motociclete. Acestea vor fi completate de alte 150-200 de locuri care se vor amenaja suprateran, la nivelul solului, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Sibiu.

Lucrările includ crearea drumurilor şi rampelor de acces, precum şi a trotuarelor, instalarea sistemului de preluare şi evacuare a apelor pluviale, amenajarea instalaţiilor electrice, de iluminat interior şi exterior şi a sistemului de supraveghere video, amplasarea unor staţii de încărcare a maşinilor electrice, amenajarea de zone verzi la intrările în parcare. Pentru persoanele cu dizabilităţi se vor monta două ascensoare cu ajutorul cărora să ajungă la locurile de parcare rezervate. În următoarea perioadă va urma realizarea proiectului tehnic şi contractarea lucrările propriu-zise, conform municipalităţii din Sibiu.

ZF

Redox

Primăria Sibiu a lansat miercuri licitația pentru parcarea subterană din Piața Gării.

"Aria utilă totală a parcării (cele două subsoluri și partea de la suprafață) este calculată a avea 10.411 mp, în care vor fi amenajate între 350 și 400 de locuri de parcare: câte 100 de locuri la fiecare nivel subteran și restul – la suprafață. De altfel, la suprafață urmează a fi proiectată o stație pentru mijloace de transport în comun electrice (pentru viitorul nou traseu în jurul centrului istoric al Sibiului, deservit de autobuze electrice, de mici dimensiuni). În apropierea stației este solicitată și amplasarea a două puncte de încărcare a autobuzelor electrice." Turnul Sfatului





Mai multe detalii găsiți în articolul celor de la Turnul Sfatului

gruiarew

'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

florin74

Pentru modernizarea străzilor și infrastructurii rutiere, Primăria Municipiul Sibiu a semnat două contracte de finanțare, fondurile europene nerambursabile solicitate fiind alocate Regiunii Centru din bugetul Axei Prioritare 4 POR 2014-2020

Proiectul ,,Traseu pietonal și pentru bicicliști de-a lungul râului Cibin" are următoarele componente:
Proiectul presupune realizarea de piste pentru bicicliști cu dublu sens (lățimea benzii de circulație pentru biciclete /sens fiind de 1,00 m) de-a lungul râului Cibin cu refacerea pe un metru  lățime stratul de uzură al carosabilului, unde este cazul. Traseul este alcătuit din 6 tronsoane distincte în lungime totală de 3.674 m:

Proiectul ,,Coridor de deplasare cu bicicleta pentru conectarea cartierului Ștrand cu zona centrală și parcul Sub Arini" presupune realizarea unui coridor de deplasare cu bicicleta care să conecteze zona centrală a municipiului Sibiu cu cartierul Ștrand și Parcul Sub – Arini, prin introducerea infrastructurii specifice acestui mod de deplasare și creșterea atractivității și siguranței deplasărilor cu bicicleta. Lungimea totală a coridorului de deplasare cu bicicleta (traseu format din: piste de biciclete, zone shared-space și zone de tranzit) este de 2.320 m.

https://www.fonduri-structurale.ro/stiri/23682/contracte-de-finantare-de-peste-58-milioane-de-lei-pentru-trasee-pietonale-si-piste-de-biciclete-in-sibiu

SB76UFO

Încep lucrările de reconfigurare a carosabilului pe Calea Cisnădiei. Modificări importante în circulație
Lucrările vor începe cu tronsonul Căii Cisnădiei dintre străzile Gh. Dima și Siretului. Circulația se va închide pe acest tronson de luni, 4 mai pentru aproximativ 4 luni.
Sursa
"Prostia este eternă și invincibilă"

SB76UFO

După patru licitații, Primăria a reușit să angajeze un proiectant pentru parcarea subterană de la gară
În dimineața zilei de luni, 27 aprilie 2020, Primăria Sibiu a făcut public, prin intermediul Sistemului electronic al achizițiilor publice, anunțul referitor la faptul că a atribuit contractul de întocmire a proiectului tehnic, a detaliilor de execuție și de asistență tehnică pentru parcarea prevăzută a fi realizată sub piața 1 Decembrie (Piața Gării).
Sursa
"Prostia este eternă și invincibilă"

gruiarew

http://www.turnulsfatului.ro/2020/05/11/au-inceput-lucrarile-de-amenajare-primului-coridor-de-deplasare-cu-bicicleta-din-sibiu/

Quote

La cinci luni de la semnarea contractului, muncitorii firmei sibiene Comtram au demarat lucrările de amenajare a primului "coridor de deplasare cu bicicleta" din Sibiu. Cu o lungime de 2,3 km, acesta va face legătura între cartierul Ștrand și parcul Sub Arini.


Eu tot nu pricep de ce nu se dorește separarea completă a mașinilor de biciclete. Urcă-te be biță / dă-te jos de pe biță.
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

SB76UFO

Sibiul va avea peste 40 de centre de închiriere pentru biciclete, unde vor fi disponibile 540 de biciclete inteligente mecanice, opt triciclete pentru seniori și patru triciclete adaptate pentru persoane cu dizabilități, printr-un sistem inteligent, ce va permite plata cu cardul și aplicații mobile.
Proiectul include următoarele componente:
-Achiziția a 540 de biciclete inteligente mecanice, cu computer de bord și modul inteligent de acces, prevăzute cu sisteme de siguranță și monitorizare permanentă prin GPS
-Amenajarea a 44 de stații inteligente de preluare și predare a bicicletelor în tot orașul, din care 10 sunt prevăzute cu stații de depanare pentru reparații de urgență a bicicletelor. Aceste centre de închiriere vor fi situate în apropierea stațiilor de transport public Tursib pentru a oferi astfel cetățenilor posibilitatea combinării acestor două tipuri de transport. De altfel, se are în vedere crearea unui sistem de ticketing integrat pentru autobuzele Tursib și aceste biciclete.
-Achiziția unor terminale inteligente de închiriere și plată.
-Achiziția unui sistem care să asigure operarea, mentenanța și comunicarea cu bicicletele din teren, incluzând și o aplicație mobilă pentru închiriere.
Sursa
"Prostia este eternă și invincibilă"