[B] Infrastructura medicala

Started by Ionut, March 05, 2018, 09:13:22 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ionut

Deschid acest thread pentru ca au tot fost discutii aprinse cu spitalul regional si vad ca apare inca un spital (stire mai jos).

Ionut

Vad ca suntem tari la promisiuni pe toate planurile... spitale, scoli, drumuri, tot ce vrei! Iar faza aia cu statie de metrou in poarta spitalului mi se pare o tampenie. Cum sa faci statie de metrou pentru un spital? La 400 de metri de cea mai apropiata? Cum justifici economic asa ceva? In fine, primarii spun lucruri stupide ca doar nu-i doare gura si nu se pricep.




Noul spital de urgenta se va numi "Sfantul Vasile cel Mare". Va fi construit pe Soseaua Bucuresti-Targoviste si ar putea fi gata in 4-5 ani, potrivit primarului Sectorului 1

"In momentul de fata am terminat studiul de pre-fezabilitate. Am inceput demersurile pentru PUZ. Noi speram cu ajutorul consilierilor generali sa fie votat PUZ-ul undeva in luna mai. Am facut un grafic - cand va incepe efectiv. Acest spital care se va numi Sfantul Vasile cel Mare va avea 1015 paturi plus 100 de paturi pentru UPU. Vor fi relocate trei spitale: Spitalul Floreasca, Spitalul de Arsi, Institutul Mama si Copilul (n.r. sectia de pediatrie). Toata investitia va fi suportata de Primaria Sectorului 1, dupa calculele noastre va fi in jur de 300 milioane de euro. Poate sa depaseasca. Noi asa am stabilit - undeva la 300 milioane de euro. Va incepe in 2019 octombrie si noi speram ca in 4-5 ani sa se termine cu totul", a spus Tudorache, potrivit Agerpres.

"Toti sunt banii Primariei Sectorului 1 si cu aparatura medicala. Cand il predam, il predam la cheie Ministerului Sanatatii. Tot acest proiecte s-a facut impreuna cu Ministerul Sanatatii in baza protocolului din luna septembrie 2017. (...) Vot fi locuri de parcare suficiente. Avem 7,2 hectare. Este un spital de care Bucurestiul va avea nevoie. Vor fi relocati toti medicii si asistentii din cele trei locatii", a spus primarul. "Este o statie de metrou la circa 400 de metri de aceasta locatie si am vorbit sa ne faca o statie chiar in locul respectiv. Oricum, statia de metrou existenta este foarte aproape", a mai adaugat primarul Sectorului 1.

Spitalul va avea trei sectii de chirurgie generala, oncologie si boli infectioase, sectii de ortopedie, neurochirurgie, cardiologie, 165 de paturi pentru pediatrie. Totodata, in ambulator se vor gasi toate specialitatile necesare pentru un spital de categorie IA: oncologie, boli infectioase, ortopedie, ginecologie, dermatologie, ORL, oftalmologie. Proiectul mai prevede un heliport, parcare supraetajata, spatii tehnice, hotel si spatii rezidentiale.

Hotnews

Ionut

^ Si cateva schite cu promisiuni si gogosi.








TibiV

Quote from: Ionut on March 05, 2018, 09:18:14 PM
Vor fi relocate trei spitale: Spitalul Floreasca, Spitalul de Arsi, Institutul Mama si Copilul (n.r. sectia de pediatrie).

@Ionut,
ar trebui un topic de "glume proaste si ce am mai visat la beție" (o betie crunta...)

Ca sa intelegem exact ce si unde, preiau de la colegul sab de pe Metrou Usor...
(impreuna cu comentariul lui: "ori la bal, ori la spital!"....  La bal inseamna "Doi Cocosi".)


Pe buneeeee ?!...
Victimele unui accident pe Magheru nu vor mai fi duse la Spitalul de Urgenta Floreasca (nu mai pun harta...) ci la Spitalul de Urgenta "Doi Cocosi" ?!?!?!....
:o :o :o
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Harry

Daca nu face unu' si La Cocosatu degeaba :))

Ionut

Stie cineva despre ce proiect este vorba?




Primăria Sectorului 4 din Bucureşti vrea să cheltuiască aproape 4 milioane de euro pentru amenajarea unui centru medical multifunctional

Primăria Sectorului 4 din Bucureşti este gata să cheltuiască 18,27 milioane de lei (3,91 milioane de euro), fără TVA, pentru amenajarea unui centru medical multifunctional, potrivit unui anunţ publicat pe platforma de achiziţii publice SICAP. Contractul vizează efecturea de "lucrări de construcţii de clădiri pentru servicii medicale specializate", potrivit anunţului. Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut, iar fondurile provin de la bugetul Primăriei Sectorului 4. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 4 februarie, aceasta fiind şi data de deschidere a ofertelor, potrivit anunţului.

News.ro

Ionut

STB are încă un an la dispoziţie să facă loc terenului pentru Spitalul Metroplolitan

Primăria Capitalei a prelungit cu un an termenul de relocare a Autobazei STB Pipera, pe terenul căreia ar trebui construit Spitalul Metropolitan. Primăria spune că până acum, STB nu a găsit o locaţie potrivită, mai ales că între timp s-au achiziţionat şi autobuzele Otokar. ,,Prin Hotărârea CGMB din 22.02.2018 s-a aprobat preluarea imobilului, situat în Şoseaua Pipera nr.55, sector 2, din administaţia Regiei Autonome de Transport Bucureşti – actuala societate de Transport Bucureşti, în vederea realizării obiectivului de tip investişii ,,Spitalul metropolitan". Prin aliniatul 3 din Hotărârea mai sus menţionată, s-a aprobat relocarea activităţii desfăşurate, în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a hotărârii, la alte amplasamente care vor fi identificate ulterior", se arată în expunerea de motive a proiectului votat joi.

Mediafax

dr4qul4

#7
La Municipal se monteaza liftul pentru heliportul de pe acoperis.











Powered by API/PUM imgur uploader
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

dr4qul4

Si 2 simulari realizate de catre cei de la ABC Aviation (proiectanul):



Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

razvan96

Astazi s-au gandit sa ne faca o surpriza de ziua numelui viitorului spital :lol: si au inceput licitatia la Noul Spital de Urgenta Bucuresti, cel pentru care a deschis @Ionut threadul.

[CN1018028]-Lucrari pentru obiectivul de investitii ,,SPITAL DE URGENȚĂ CATEGORIA IA,situat în Șoseaua București-Târgoviște, Nr. 10, Sector 1 București"

Valoarea totala estimata:2.405.353.306 RON

Termen de depunere a ofertelor:19.02.2020

Durata contract:maximum 8 luni proiectare+28 de luni executie=36 de luni.Se puncteaza suplimentar oricine ofera o perioada mai scurta, pana la un minimum de 4 luni proiectare+14 luni executie.

QuoteElaborarea fazei de proiectare (Avize+Proiect Tehnic+Detalii de execuţie) şi a fazei de execuţie a lucrarilor, inclusiv asistenta tehnica din partea proiectantului pe toata durata executiei lucrarilor, conform HOTĂRÂRE nr. 907 din 29 noiembrie 2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico – economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice, pentru obiectivul de investitii: "SPITAL DE URGENȚĂ CATEGORIA IA, situat în Șoseaua București-Târgoviște, Nr. 10, Sector 1, București".

Sorinus


razvan96

Adica pe Soseaua Bucuresti-Targoviste.A evidentiat TibiV mai sus zona.La 500 de metri de statia de metrou Straulesti.

Konter

Asocierea de constructori din Turcia CCN Altyapi Yatirimlari ve Insaat AS (lider) - CCN Hastane Hizmetleri ve Isletme AS a inceput lucrarile de constructie a noului sediu pentru Spitalul de Urgenta al MAI "Prof. Dr. Dimitrie Gerota", care urmeaza sa fie ridicat in zona de nord a Capitalei, in urma unei investitii de 250 de milioane de euro. Startul lucrarilor a fost marcat printr-un eveniment la care a participat ministrul de Interne, Catalin Predoiu.
"E un proiect mare, 490 de locuri, 400 de spitalizare continua, 50 am inteles la terapie intensiva si 40 in internare de zi, un proiect care va insemna o organizare complexa si in interior, in functionalitatea spitalului, din cate mi s-a explicat, aproape revolutionar la momentul la care vorbim, se va trece la un sistem de organizare pe echipe si nu rigid, pe sectii, asa cum se intampla acum in sistemul medical romanesc, deci si un proiect avangardist.
Conform indicatorilor tehnico-economici ai proiectului, avizati de Executiv in iulie 2022, vor fi construite 3 corpuri de cladire cu regim diferit de inaltime, la care se adauga un imobil independent, pentru spatii tehnice. Corpul C3 dinspre Soseaua Bucuresti Ploiesti, are regim de inaltime S+Ds+P+3E, iar corpul C2, opus fata de axul principal de circulatie, are regim de inaltime S+Ds+P+6E+Eth+heliport. Un al treilea corp C1, cu regim de inaltime S+P+3E etaj este destinat departamentelor de diagnostic si tratament. Un al patrulea corp, Corpul C4, cu regim de inaltime S+P+1E va fi destinat spatiilor tehnice si functiuni conexe.
Finantarea proiectului este asigurata din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), contractul fiind semnat la finalul anului 2023.
"La inceputul lunii februarie, imediat dupa semnare, am inceput activitatile de proiectare si acum suntem incantati sa vedem ca au inceput si lucrarile de constructii. In urmatoarea perioada, vom mobiliza personalul si resursele, astfel incat un mare numar de circa 800 de persoane vor lucra in fiecare zi la acest spital.

La data de 20 august 2024 a fost atribuit si contractul de supraveghere a lucrarilor de constructii, asocierii Amfora Construct Promanagement (lider) - Koltek Musavirlik -Techno Vision Consulting - Darcom Energy Solutions.
Studiul de fezabilitate al noului spital a fost elaborat de Popp & Asociatii (proiectant general), alaturi de specialistii de la Square Birou Arhitectura Urbanism (proiectant arhitectura), Addict Invest (proiectant instalatii) si Margaritescu Anca PFA (proiectant peisagistica).

La licitatie au mai participat alte trei asocieri de companii, respectiv:
  • Strabag (lider) - Ed. Zublin AG - Strabag Poland - Bog'Art, avand ca subcontractanti si terti companiile Kral Medical Solution, Minimed Solutions, Ducos Trading, SB Instal Serv Consult, DZ Medicale, Schindler Romania, Dacorum Grup, Popp & Asociatii Consulting Engineers, Popp & Asociatii, Secunet Project, Elmarom Grup, MC General Construct Alfa, Eckon CEI, Coneco Romania si Reinvent Energy;
  • YDA Insaat Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi (lider) - Synergy Construct, avand ca subcontractanti si terti companiile Blue Fire Solutions, Hidro Salt B 92, Terratest Geotehnic, Secunet Project, X-Lab Solutions, Cortech Med,
Transgex, Keydata Bilgi Islem Teknoloji Sistemleri AS, Popp & Asociatii, Square Bau, Master Gaz, Schindler Romania, Addict Engineering, Electrotest, GB Indco, Industrial Cruman si Geosond;
  • Constructii Erbasu (lider) - Ness Proiect Europe - Concelex - Terra Gaz Construct, avand ca subcontractanti si terti companiile Selfconsulting, Sectron Guard, Erbasu Edil Construct SA, Hospital Technical Solutions, North Star Industrial Serv, Schindler Romania, Mars Elektromekanik ve Insaat AS, Medicare Engineering SA, ABC Development Aviation, Innova Integration si Professional Tech Construct Design.
sursa

GIV

stiu ca e alocat subiectul infrastructurii medicale la nivel local, in functie de zona geografica, dar @Ionut  nu ar merita un topic general infrastructura medicala?  :-[ 

GIV

Guvernul va susține construcția unei noi clădiri la spitalul Marie Curie și crearea primului campus medical pediatric din România, împreună cu Asociația "Dăruiește Viață"

https://www.g4media.ro/guvernul-va-sustine-constructia-unei-noi-cladiri-la-spitalul-marie-curie-si-crearea-primului-campus-medical-pediatric-din-romania-impreuna-cu-asociatia-daruieste-viata.html