Autostrada A0 Centura București

Started by Ionut, September 14, 2011, 12:00:25 PM

Previous topic - Next topic

3 Members and 12 Guests are viewing this topic.

Earthchild

Quote from: survola on March 01, 2024, 11:16:22 AMPuteau pune panouri transparente.
Mai degrabă ar putea muta panourile existente pe bretea, nu știu de ce nu gândit așa la proiectare.

mike_us

E bine ca UMB lucrează la organizarea de șantier a lotului 4 nord. Speram in curând sa vedem si chinezi de pe 3 sa înceapă ceva.

liviu09

Un exemplu de panouri transparente gasit la intamplare pe centura Budapestei



Powered by API/PUM imgur uploader


george99

in filmul lui pasa_andrei la minutul 0:59 pe lacul Cernica am observat ca au parut niste insulite de pamant; sigur nu existau acum o luna, deci UMB a carat cumva pamant acolo, probabil ca se pregateste sa foreze pentru lucrarea peste lac;
ma insel eu oare?

elion

Insulița cred că este un plaur, pe Copernicus Browser apare în mai multe locuri pe lac.

voicul

#9201
Nici eu nu cred ca e facuta de UMB, ca ... nu vad utilaje de facut insule.
Ce e la mal, pare mana lor.

misiekwas


adix


voicul

Termenul contractual a inceput la Aktor?
Vad la 8.48 si pe la 13.40 (si ceva) niste stalpi fix pe amplasament.

horatiu.cosma

Nu o început, o să înceapă în 2035. E o luptă cu morile de vânt asta cu înțelegerea funcționării termenului contractual, cauză complet pierdută.

Puffyk 1

@Horatiu
Omul a fost sarcastic, mai știți și voi de glumă!!!

GAC

Atata vreme cat nu avem modificarile de solutii tehnice aprobate, notiunea "inceputului termenului contractual" devine relativa. Chiar daca Aktor ar tura motoarele si ar termina lotul (zona unde exista AC si PT), tot nu ne-am putea da pe lotul 3 fara cele 2 zone unde nu avem solutiile tehnice aprobate. Intrucat cele 2 zone cu probleme vizeaza pasaje / poduri, unde exista o serie de timpi tehnologici ce nu pot fi diminuati, este de la sine inteles ca mai devreme de 12 luni (de la aprobarea solutiilor tehnice "modificate") nu prea avem cum sa circulam pe lotul 3.

Ceea ce trebuie remarcata este abilitatea Aktor de a "suci" mintile celor din institutiile ce reprezinta beneficiarul in asa fel incat sa accepte modificari de solutii tehnice, in contextul in care timpii de decizie ai celor din aceste institutii sunt foarte mari (ca urmare a nivelului de competenta si integritate). Astfel, Aktor reuseste o extensie de facto a termenului contractual, fara sa existe riscuri semnificative de penalitati. Cu alte cuvinte, Aktor reuseste sa monetizeze "calitatea" oamenilor din institutii si astfel sa optimizeze mai bine executia proiectului in defavoarea platitorilor de taxe.

Ca tot mai sunt pe acest forum niste persoane cu anumite aspiratii de cariera, poate ca ar trebui efectuate o serie de reforme legislative in ceea ce priveste licitatiile publice, in urmatoarele directii:
1. Cei clasati pe locul 2,3, etc. intr-o licitatie sa aibe dreptul de a prelua lucrarea inceputa de castigatorul initial, daca lucrarea este in faza incipienta si daca castigatorul nu se tine de termenele contractuale si / sau daca inventeaza probleme cu scopul de a propune solutii tehnice mai scumpe.
2. Elaborarea unor proceduri clare in ceea ce priveste modificarile de solutii tehnice. In cazul Aktor, acele modificari sunt pur si simplu fara temei. Modificarile de solutii tehnice sa poate fi aprobate doar cand se ivesc situatii insurmontabile, iar decizia finala sa privind modificarile sa fie aprobata intr-un termen rezonabil.

Daca ar fi existat aceste mecanisme contractuale, cel mai probabil contractul cu Aktor ar fi fost reziliat demult, poate dupa 6 luni de la semnare, pe masura ce devenea evident ca proiectarea nu se va incadra in termen; astfel, cel clasat pe locul 2 ar fi avut optiunea sa inceapa lucrarea si sa se si tina de treaba, realizand ca nu merg "manevrele". Daca ar exista aceste mecanisme contractuale, toti antreprenorii neseriosi ar disparea din peisaj, realizand ca nu exista variante de "optimizare" a termenelor contractuale.

hefaistos

Nu se poate asa ceva, contractul e o instituție a economiei de piata foarte serioasa. Gandeste-te ca în baza unui astfel de contract poți lua linii de credit, poți achiziționa utilaje etc. Nu poți sa fii șicanat și la cea mai mica abatere sa te trezești cu rezilierea.
Ca unii abuzează de posibilitatea de a întârzia și a solicita claim-uri, e altceva.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu suplimentar 200 lei: Se deschide traficul pe Lot 4 - Centura Focsani înainte de 15 iunie 2024.

raulbogdan23

#9209
Quote from: GAC on March 02, 2024, 11:53:10 PMChiar daca Aktor ar tura motoarele si ar termina lotul (zona unde exista AC si PT)

Sa tureze motoarele si sa dea la cheie zonele unde au AC si PT (inclusiv ultimul surub de parapet sau de palete antiorbire sa fie pus). Dupa daca se rezilieaza sa nu stam numa dupa gaurile unde nu a fost AC si PT aprobat.