Autostrada A0 Centura București

Started by Ionut, September 14, 2011, 12:00:25 PM

Previous topic - Next topic

1 Member and 15 Guests are viewing this topic.

Ionut

Puffyk 1

Tronsonul cu o lungime de 13 kilometri dintre Jilava (DN 5) și intersecția de la Popești -Leordeni (DN 4) va fi deschis la profil de autostradă ,,cel mai probabil la sfârșitul lunii ianurie 2024″, potrivit directorului general al CNAIR, Cristian Pistol. Încă de acum câteva săptămâni imposibilitatea de a deschide toți cei 23 de kilometri dintre Bragadiru și Popești-Leordeni la profil de Autostradă era destul de clară, însă oficialii de la Ministerul Transporturilor/CNAIR au sperat și încercat o deschidere parțială, la profil de Drum Național pentru segmentul de  7 kilometri dintre Vidra-Berceni (DJ 4101) și DN 4 intersecția de la Popești-Leordeni. În primele zile ale lunii decembrie Pistol se declara optimist că turcii de la Alsim Alarko vor termina lucrările complet pe lotul 2 (Bragadiru-Vidra) și parțial pe Lotul 1 (Vidra -DN 4) pentru a deschide 23 de kilometri din A 0 Sud după cum Economedia a relatat aici.

Într-un interviu la TVR, Cristian Pistol a recunoscut scenariul deschiderii la profil de Drum Național ,,half profile" o singură cale a autostrăzii între Vidra-Berceni și Popești-Leordeni cu menținea că a doua cale a acestui segment de 7 kilometri să fie deschisă până la sfârșitul lunii ianurie 2024 pentru a nu avea alți 6 kilometri de autostradă -muzeu și în sud (9 sunt pe semi-inelul de nord, Lotul UMB) : ,,Este posibil să se circule pe o singură cale, dar asta nu înseamnă că cealaltă cale nu va fi finalizată. Cel mai probabil, la sfârșitul lunii ianuarie (2024) vom circula pe autostradă și pe Calea II până la legătura cu DN 4." -Cristian Pistol.
https://economedia.ro/seful-cnair-despre-deschiderea-tronsonului-de-13-kilometri-jilava-dn-4-pe-autostrada-bucuresti-sud-la-profil-de-autostrada-pana-la-sfarsitul-lunii-ianuarie.html

carutasul

Cumva mai vine de acasă... cred că până la sfârșitul lui ianuarie, dacă vremea permite evident,  e timp.
Ar fi important să nu se oprească "cei de la tobe" nici după, adică să păstreze ritmul și să deschidă cât mai repede până la A2, așa ar minimiza încurcătura și în plus segmentul ăla e important pentru că acolo centura nu e dublată. O dublare a DN4 până la centură ar fi fost tare frumoasă, distanța e mică, 1 km, dar nu le poți avea pe toate...

Ionut

Hai că i-a liniștit Dumnezeu. Noroc cu API, mâna cea lungă a lui Dumnezeu. :lol:

Serios acum, dacă nici noi nu vrem deschideri parțiale și semi-profil și oricum... dar aici chiar era super periculos, ce naiba. Evident și termenul de ianuarie este destul de fantezist pentru că iarna nu-i ca vara și Alsim Alarko nu-i ca UMB/Strabag/Porr/WeBuild (și mai micuții Geiger-consacrat și Dimex-wannabe).

Imposibil nu este final de ianuarie dar dați-mi voie să mă îndoiesc. Partea pozitivă este că se promite că vor da până în DN4 (decizia corectă) și la vara A2. Unii de pe-aici ziceau să dea tot până în A2 deodată (incorect, traficul se împarte, dar trebuie soluție decentă în nod DN4, adică două bretele, nu mizeria aia de girație de acces în șantier).

Ionut

Într-o altă ordine de idei, sper să nu le cadă sarmalele prea greu, că au totuși de pus niște balize pe DN6-DN5, mai au câte ceva de bibilit să fie OK de trafic. Parcă și un indicator de tăiat (din ultima filmare parcă, dacă nu mă înșel). În fine, ideea e să revină pe șantier și ăștia din CNAIR ca să se deschidă.

Până la urmă și muncitorii și oamenii din CNAIR sunt tot oameni și au și ei familii și nevoie de odihnă.

carutasul

Cum zicea Preafericitul, Dumnezeu lucrează pe neștiute căi, deci poate fi și API una dintre ele :)
În general ianuarie e o lună mai liniștită din punct de vedere al traficului și până la urmă e mai bine să dai în trafic tronsonul finalizat, că dacă stă "muzeu" sunt mai multe șanse să aibă parte și de "amatori de artă", așa dacă se circulă îi mai văd ceilalți șoferi dacă nu paza autostrăzii :) Așa că sfârșit de decembrie faza 1 + sfârșit de ianuarie faza 2 + sfârșit de mai, iunie faza trei... ar fi foarte frumos. Dacă iese fac un drum până la mare, am 1km pe DN6 restul autostradă :) 

Ionut

Îmi iau misiune personală pe 2024 și îi f* pe turci și pe greci la fiecare ocazie pe care o am.

DN4 - martie
A2 - iunie
A1 - noiembrie

Nu mai târziu de lunile astea. Perfect fezabil, dar trebuie os la treabă.

Puffyk 1

Personal sunt sceptic la A1....
In rest, perfect fezabil!

danutzu_1069

Ca sumar de lucrari pentru A2, din ce s-a vazut pe ultima filamre (este una ...calda de pe 22 dec):
- Nod A2:
    - bordurile exterioare parca sunt toate puse dar nu sunt betonate
    - hidroizolatie la tot ce inseamna pasaje (si sunt multe...)
    - placi de racordare (sunt toate)
    - marea asfaltare, pe pasaje si la ... nivelul zero, inclusiv racordurile cu A2
    - sistemul de iluminat (si la asta e mult de lucru)
    - portaluri pentru indicatoare (si astea multe... si pe A0 si pe A2
    - aparatele pentru rosturile de dilatatie, parapeti, garduri...
    - mai sunt zone fara balast stabilizat....
- pod Dambovita: betonat, borduri, hidroizolatie, placi de racordare, asfaltare, aparate ptr rost dilatatie, parapeti, iluminat

- 2 pasaje peste A0... in faze destul de ... in urma....

concluzia, este destul de lucru, astfel ca iunie imi pare cam ... aproape... poate iulie

Ionut

Ia la socoteală că termină lotul 2. Își mai bagă ceva oameni la bibilit pe 1.

danutzu_1069

Corect, si sper sa fie asa....

Dar termina Lotul 2 acum? sau mai raman cu bibileala??

Ionut

Păi lotul 2 e aproape gata. Avem 6.3 km de muzeu. Mai sunt niște bibileli (ce se vede din dronă) dar e gata practic.

Iar lotul 1 până în DN4 va mai elibera niște oameni. Se eliberează treptat.

ultras_30

Turci erau la munca azi la nodul cu dn4 , am trecut spre bucuresti pe la ora 12 si se pregateau sa toarne astfalt , la ora 16:30 inca turnau astfalt spre berceni.

shift2rail

Explicatiile lui @pistol sunt confuze, nu e deloc evident daca se deschide, sau nu, pe un singur fir pana la dn4 anul asta (clock is ticking).

danutzu_1069

Cu permisiunea lui @adix , o sa pun ultima filmare de la A0 cu A2.
[22 DEC 2023] Nod rutier A0-A2. Alsim Alarko.

Ca fapt divers, mai este o filmare "calda" de la A0 cu DN4...
Si legat de asta, giratoriul ala faimos si provizoriu, nu este chiar asa mic, si acum, n-as zice ca este doar pentru intrare/iesire din santier.... Daca ne uitam cu atentie si la marcajele cu galben, se pare ca se va circula pe ambele sensuri, deoarece intrarea si iesirea din giratoriu este desenata separat, pe fiecare sens....