Autostrada A0 Centura București

Started by Ionut, September 14, 2011, 12:00:25 PM

Previous topic - Next topic

4 Members and 19 Guests are viewing this topic.

mike_us

Sfârșit de 2024 la cum se mișca?

survola

Alsim a decofrat ultimele pile la podul peste Dâmbovița, pare un avans bun din filmarea de mai sus a lui Daniel Costache.

jalemare

𝗡𝗼𝘂𝗹 𝗻𝗼𝗱 𝗿𝘂𝘁𝗶𝗲𝗿 𝗱𝗶𝗻𝘁𝗿𝗲 𝗔𝟬 𝘀𝗶 𝗔𝟭 - 𝗮𝘂 𝘀𝗼𝘀𝗶𝘁 𝗶𝗻 𝘀𝗮𝗻𝘁𝗶𝗲𝗿 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗲𝗹𝗲 𝗲𝗹𝗲𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲 𝗮𝗹𝗲 𝘁𝗮𝗯𝗹𝗶𝗲𝗿𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗺𝗲𝘁𝗮𝗹𝗶𝗰
Am fost pe șantierul 𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝟯 𝗦𝘂𝗱 al 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝘇𝗶𝗶 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 #𝗔𝟬, pentru a menține presiunea și sprijinul față de antreprenorul grec, în așa fel încât ritmul mai bun din ultimele luni să fie cel puțin menținut.
Pe acest sector de autostradă, se execută lucrări atât la traseu, cât și la structuri, după cum urmează:
✅️ La pasajul pe autostradă peste A1 au fost finalizate infrastructurile și au fost aduse primele grinzi metalice, care vor fi asamblate la sol și ulterior, vor fi amplasate pe infrastructuri;
✅️ La pasajul pe autostradă peste CF Bucureşti - Craiova (sat Țegheş, comuna Domnești) se lucrează la armarea, cofrarea și betonarea riglelor;
✅️ La podul pe autostradă peste râul Sabar (sat Dârvari, comuna Ciorogârla), continuă lucrările de armare, cofrare și betonare a pilei Dârvari;
✅️ La pasajul pe DJ602 peste autostradă (Ciorogârla) continuă lucrările de armare a elevației Culeei 1;
✅️ La trei pasaje peste autostradă, pe DC128, pe DC158 (ambele în Dârvari) și unul în Domnești, au fost finalizate lucrările de armare, cofrare și betonare a elevațiilor, pilelor;
✅️ La pasajul pe autostradă peste DJ601 (Ciorogârla), continuă lucrările de armare și cofrare banchetă cuzineți;
✅️ La podul pe autostradă peste râul Ciorogârla, au fost finalizate toate structurile;
✅️ Se execută fundația de balast pe traseul autostrăzii din zona comunei Clinceni;
✅️ Se execută stratul final de umplutură pentru traseul autostrăzii din zona comunei Joița;
✅️ Se execută drenuri/umpluturi adiacente podețelor;
✅️ Se execută lucrări de terasamente și amenajare cu pământ vegetal în zona km 0;
✅️ Continuă lucrările de umpluturi la corpul de drum cu material necoeziv pentru traseul autostrăzii stânga/dreapta din zonele satelor Bâcu și Dârvari;
✅️ Continuă lucrările de scurgere a apelor și de cofrare și betonare a șanțurilor pereate, în zona localității Domnești;
✅️ Continuă lucrările de canalizare și dren median în zona satelor Bâcu și Joița;
✅️ Au fost executate săpături pentru 20 bazine de retenție;
✅️ Se execută lucrări de relocare a rețelelor de utilități publice.
📍 Lotul 3 al A0 Sud leagă DN6, în zona #Bragadiru – #Cornetu, până la A1, în zona localităților #Ciorogârla – #Dragomirești Vale (inclusiv nodul rutier dintre A0 și A1) și are o lungime de 18 km.
ℹ️ Pe acest lot de autostradă, vor fi construite 9 pasaje și 4 poduri, un nod rutier la intersecția cu A1, 46 podețe pe autostradă și bretele, două parcări de scurtă durată și două spații de servicii.
ℹ️ Având în vedere importanța semi-inelului sudic al A0 pentru traficul din zona regiunii București-Ilfov și nu numai, trebuie să depunem toate eforturile ca acest lot să fie dat trafic în cursul verii viitoare.

Ionel Scriosteanu - Facebook

GIV

nu a mai precizat progresul :lol:  :lol:  vine luna viitoare cu 60 65% :lol:

carutasul

progresul ăsta... mai depinde și cum e. Parcă au o porțiune unde pot asfalta (pot pune și panseluțe) , asta poate crește progresul mult, dar dacă au zone unde e teren nedefrișat sau viaductul CFR incipient ... tot degeaba. Acum na, să vedem ... O deschidere la începutul verii încă e posibilă, chiar și pe un sens ar fi aur curat, dar sunt unele condiții de îndeplinit. De fapt una singură, să se țină de treabă :)

dacibesti

La A0 cu A1 au mai adus un rand de grinzi metalice, sunt pozitionate in continuarea celorlalte si au tras un "coviltir" peste capete. Posibil sa fie corturi si sa le sudeze la sol. Fara poze.

oneLess

Câți piloți or mai fi de forat încă din total câți nu ne spune ^^^^.
După 4 ani ...
Mai bine închiriau ălea 3 foreze lu' UMB!

Puffyk 1

Am si eu o intrebare; nu reusesc sa imi dau seama si nici nu am gasit vreo plansa sa ma dumireasca....exista intentie pentru vreoo iesire in autostrada A1 dinspre Ciorogarla? Din DJ 602? Am vazut ca bretea de intrare exista....

Ionut

Ai harta API. E destul de clar acolo, zic eu.

Puffyk 1

M-am uitat dar nu prea ma prind..... dupa cate concluzii am tras eu, nu ar fi o iesire directa.....de aceea un raspuns direct ar fi fost mai edificator...Mersi mult, oricum!

danutzu_1069

@Puffyk 1,
Nu exista nicio bretea de intrare in DJ602, din A1
La A1 cu DJ602, este acel seminod facut de/pentru cei de la emag (sau care administreaza parcul respectiv), dar din cate stiu, va disparea, pentru ca se "incurca" cu banda de accelerare.
Adica zona va reveni la ... situatia initiala, doar pasaj pe DJ602, peste A1, fara vreo iesiere la A1 sau A0 (daca cineva stie altceva, sa spuna acum, altfel, sa taca pe vecie...  :lol:  :lol: )
In momentul de fata, DJ602 este deviat pe o bucata din breteaua de iesire din A1 si intrare in A0, asta pentru constructia pasajului peste A0

Puffyk 1

mike_us

Mi s-a părut interesant sa adaug prognoza API pentru pentru cele 3 loturi cu șanse de inaugurare anul asta. Cite din cele 3 loturi credeți ca încă mai au șanse de deschidere (chiar parțiala) anul asta?

Estimare API

aby28

Am doar o intrebare, dece nu sa facut progres la parcarea de langa DN1 pe N2? Nu stiu daca a mai intrebat cineva inaite

https://imgur.com/q3Zpvkx

rota

[06 AUG 2023] Autostrada A0 Nord intre DN1 si Dimieni.
sursa:Alberto Costea Infrastructura Romania