Autostrada A0 Centura București

Started by Ionut, September 14, 2011, 12:00:25 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

alexd4u2

Salut! A0 Sud, Lot 1, Tronson DJ301A - Nod rutier A2:

survola

Hai că s-au apucat și de podul peste Dâmbovița.
Ultima redută.

oneLess

Primii kilometri din Autostrada Bucureștiului vor fi inaugurați în august, din lotul UMB – CNAIR

QuotePrimii kilometri inaugurați din Autostrada Bucureștiului (A0) vor fi din secțiunea nordică, deși pe secțiunea sudică lucrările au început mult mai devreme. Constructorul român UMB promite darea în trafic a aproape 10 km din lotul 2 al A0 Nord în august, urmând ca lotul 2 din A0 Sud, construit de turcii de la Alarko, să fie deschis circulației în octombrie, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanții CNAIR.

Deși a început lucrările pe lotul 2 din A0 Nord în 2022, cu cel puțin un an mai târziu decât constructorii turci și greci de pe A0 Sud, UMB ar putea ,,fura" startul cu prima inaugurare pe A0.

,,Primul lot din A0 care va fi inaugurat este lotul 2 din A0 Nord, în august. Deschiderea va fi parțială, pe aproape 10 km", a spus pentru ECONOMICA.NET Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit lui, încă se discută dacă descărcarea se va face în DN2 sau un drum județean.

Apoi urmează ca lotul 2 al A0 Sud să fie inaugurat în octombrie, posibil cu o descărcare provizorie, până va fi deschis circulației și lotul 1 al A0 Sud, în decembrie 2023, a mai spus reprezentantul CNAIR.

Luna trecută, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, vorbea despre mobilizarea foarte bună a UMB pe lotul 2 al A0 Nord. ,,În acest ritm, graficul asumat prin contract (iunie 2024), va putea fi devansat. Dacă se menține mobilizarea, este foarte posibilă deschiderea circulației în acest an (august 2023) pe aproximativ 10 km ai Lotului 2 al A0 Nord (între Corbeanca și A3 – n.r.)", sublinia șeful CNAIR.
Restul articolului pe economica,net.

carutasul

asta explică de ce au redus ritmul la supratraversări, dacă au primit extensie până în octombrie....
Partea bună e că văd că și lotul 1 e în mare parte gata de asfaltare, poate totuși nu ne dau emoții în decembrie și sunt gata înainte de venirea iernii, că nu e o garanție că iarna viitoare o să fie ca asta...
Ideea e că zic că lotul 2 în octombrie posibil cu descărcare provizorie, deci aș înțelege că DN6-DN5 (unde s-ar putea deschide prin august sau chiar mai devreme) nu e pe agendă.

gicu

Oi fi eu mai pesimist, dar nu văd nicicum deschidere aici în octombrie. Mai sunt 5 luni, din care 2 plouă. Cu mare noroc zic că se deschide în decembrie.

oneLess

Eu personal nu înțeleg, poate cineva să-mi explice poate însemna descărcare provizorie la Lotul 2 ? Ar da drumul de la limita Lot 1 cu Lot 2 până la DN4 neterminat, doar HP sau ce ? Mai au încă 2 supratraversări acolo care merg și ele când se duce parcă vine! Plus 6 supratraversări pe Lot 2.

rt25

Singura astfel de descarcare poate fi un giratoriu din balize in Berceni la pachet cu pasajul suprateran.
Complicat, dar se poate.

elphax

pana la urma, cei 10 km ajuta mult si pe constructor, nu doar traficul din zona

Skynick

Cea mai importanta "informatie" din comunicat e ca in decembrie se inaugureaza lotul 1. Decembrie 2023.

Ionut

Gata, m-am liniștit, dacă a zis Șerbănescu că deschid A0S1 în decembrie 2023, sigur așa va fi.
NOT!

mike_us

Cred ca ar trebui sa fim mai îngrijorați de ce face AKTOR. Cele 3 loturi (UMB si ALSIM ALARKO) o sa se deschidă toate daca nu anul asta pina in vara următoare.

carutasul

evident că nu luăm de bun ce zice, doar partea "negativă": e clar că au primit o extensie pe lotul doi și că nu sunt interesați de deschiderea DN6-DN5 (că altfel nu vorbeam de descărcare tempoară) . Presupun că există un angajament referitor la decembrie, dar evident că nu e nimic sigur. Și de acord, presiunea trebuie să fie pe Aktor, mai ales că sunt semne că au început lărgirea la centură cu A1 și o să se producă deranj...

mirceaeliade

eu personal sunt sceptic ca are vreo sansa sa speram la mai mult de Berceni-DN6 sa se deschida pe 2023. Poate DN4-DN6, dar in nici un caz mai mult. 

oneway

A0-A1 pe partea cu A0N1, aktorii lucreaza la terasament si a aparut un mic depozit de balast