Autostrada A0 Centura București

Started by Ionut, September 14, 2011, 12:00:25 PM

Previous topic - Next topic

3 Members and 16 Guests are viewing this topic.

mirceaeliade

Despre lotul Cernica, unde parca e estimat OIL executie pe luna viitoare:
QuoteAlin Șerbănescu - purtător de cuvânt al CNAIR: Estimăm că până la sfârșitul lunii avem și revizuirea acordului de mediu. Dacă vor mai apărea modificări, acestea vor putea fi doar minime. Anumite treceri, în special pentru reptile sau insecte.

https://www.digi24.ro/stiri/economie/transporturi/video-in-ce-stadiu-sunt-lucrarile-pe-autostrada-a0-nord-si-cand-ar-putea-fi-deschisa-2275711

mike_us

Daca le dau OIL la UMB in primăvara si semnează si lotul 3 începe si pe Nord sa se miște lucrurile.

dtabacaru

UMB  a intrat astazi oficial la vest de dn1, in zona Corbeanca, zona neatacata pana acum. foarte multe basculante si excavatoare erau deja in zona.

TibiV

O filmare si de la BabaDog: Autostrada A0 Sud, Lot 2, Darasti - Jilava - Sintesti. Status Lucrari 05.03.2023

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

P3trut

@mike_us indraznesc sa zic ca poate in 2024 chiar putem circula de la Ploiesti pana la Constanta doar pe autostrada.

liviu09

@P3trut, exista proiect tehnic pe lotul 3?

P3trut

Nu dar sunt doar 10km. Maxim 3 luni de proiectare, chiar daca in contract sigur sunt vreo 6, probabil si mai mult. Chinezii, daca sunt seriosi si vor sa le dovedeasca celor de la CNAIR ca le-au pus bete-n roate degeaba, il termina si pana la sfarsitul anului. Pe de alta parte, pot sa se razbune si sa tina lucrarile pe loc tot atatia ani cat i-au blocat si CNAIR pe ei.

Ideea mea e ca daca UMB intra pe lotul 4 in primavara si se apuca si chinezii pe lotul 3 si toata lumea isi face treaba ca lumea, e o sansa ca in vara lui 2024, undeva prin iulie, sa se lege A2 de A3 prin A0. Evident, e o probabilitate mica.

panzer

Vise taica! Au 1 an de proiectare de la OIL pentru Proiectare.
In plus amenda este de 1 mil lei daca intarzie 1 an. Aktor a preferat sa o plateasca.

Daca avem proiect aprobat pana la final de 2024 suntem fericiti. Asta pe lotul chinezilor.
Pe lotul posibil al lui Pizzaboy... nici macar proiect nu vom avea pana atunci.

Sa nu spuneti mai tarziu ca am fost optimist va rog.

P3trut

Nu vorbeam deloc de lotul celor de la Pizza. Deci un an au. Asta nu inseamna ca nu pot sa il termine mai repede, avand in vedere ce usor si scurt e lotul. Desigur, tine mult de ce vor sa faca chinezii, avand in vedere cate blocaje au avut din partea CNAIR. Asa cum am mai spus, sansa e foarte mica.

Pe lotul celor de la Pizza, nici semnat nu e inca. Poate vara asta avem constructor macar si acolo... Orice constructor, sincer, numai sa se termine odata sarada asta a contestatiilor.

Alexander

Daca e o firma nou intrata in Europa, si in special cu hatisul birocratic din Romania, nu ma astept sa vad o mobilizare wow din prima, cu atat mai putin atingerea obiectivelor inainte termenelor. M-as bucura sa fie macar gata la termen, cu o calitate buna. Sa nu fie "din china"..

horatiu.cosma

Stați că nu înțeleg: vorbiți despre un proiect cu termen de proiectare 12 luni și execuție 18, necontractat încă (și nu e clar dacă se va semna contractul, că de 2 luni nu e în stare compania chineză să vină cu hârtiile aferente) cu o companie complet nouă în piață, care să termine lucrarea în următoarele 9 luni  :D ? Aveam impresia că astfel de "discuții" se întâmplau iarna, când era plictiseala mare, dar văd că se schimbă vremurile  :lol: .

CapitanulPtk

Suspectez ca unii au baut apa din greseala dupa mister Grindeanu si isi imagineaza termene de finalizare ireale (apropo inca se mai rostogoleste termenul de anul 2023 pe finalizarea completa a A0 Sud prin presa - atat putem).

jalemare

Horatiu, e plin netul de exemple cu chinezi care fac 1 km de autostrada in 12h, ma gandesc ca la proiectare nu le trebuie mai mult 15-20 min.
Deci e perfect fezabil 2024, intr-o vineri, poate chiar pe 13.

dr4qul4

Ploiesti-Pitesti nu va fi gata in 2024 nici pe nord nici pe sud. Ca nu are nici UMB cum sa termine viaductul ala imens, in zona protejata, in mai putin de 1,5 ani.
Ma astept sa nu aiba voie sa lucreze noaptea sa nu deranjeze. Lotul UMB este jumatate peste lac si jumatate printre case.
Sunt curios cine tipa mai tare: ong-urile sau localnicii?
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Sorinus

Lotul e scurt, dar nu complet banal. Nod cu DN2, viaduct peste balta Pasarea (cred), peste M800, pasaje la 1-2 DJ-uri, si cred ca pasaj si la DN3 (nu stiu daca asta e pe lotul UMB sau aici). Daca s-ar semna maine, realist ar fi gata in 2 ani + .