Autostrada A0 Centura București

Started by Ionut, September 14, 2011, 12:00:25 PM

Previous topic - Next topic

1 Member and 3 Guests are viewing this topic.

alexd4u2

alext

cotele "apelor Dunarii" de la acel depozit de balast (din dreapta supratraversarii principale) cand cresc, cand scad...
Mai nou constat ca sunt "stationare". Cred ca au inceput sa aduca balast direct pe corpul autostrazii.

minisoferul

https://www.rador.ro/2022/06/06/capital-gr-compania-aktor-anunta-o-solutie-pentru-nodul-gordian-reprezentat-de-un-proiect-in-valoare-de-150-de-milioane-de-euro-din-romania/

Compania elenă AKTOR, membră a grupului Ellaktor, a preluat construcția în întregime a unui tronson din Centura Bucureștiului, inel, axa rutieră Centura A0 din România.

Potrivit informațiilor, AKTOR, care a participat printr-un joint venture cu EUROCONSTRUCT TRADING'98 SRL (cu procente de 51%, respectiv 49%) la construcția proiectului, a decis să preia procentul de la partenerul său local, ceea ce presupune realizarea întregului obiect de construcție de către Grupul grecesc, după revizuirea prețului la 150 de milioane de euro.

Comentând raportul Ministerului Infrastructurii din România, președintele AKTOR, Christos Panagiotopoulos a declarat pentru ziarul nostru că ,,proiectele din România se desfășoară normal. Încet-încet scăpăm de problemele din trecut. Iar acest lucru se vede și din raportul oficial care reflectă progresul proiectelor aflate în execuție în România".

Ceva vesti mai recente despre Aktor gasite pe net.

TibiV

R@adu a uitat sa ne delecteze cu primele grinzi de pe podul peste Sabar (01.10), A0 Sud Lot 2:

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

GIV

putin realism:

chiar daca dpdv tehnic se poate deschide lotul de A intre dn5 si dn6 se pare ca nu s toate expropierile gata. cel putin asa reiese din imaginile de la minutul 0:38

carutasul

pare că asfaltările încep să se apropie de DC20. Am trecut azi cu mașina - când e coadă foarte mare la rondul din Bragadiru scurtez pe acolo, pe lângă pădure - și se vedea ceva ce semăna cu stabilizat destul de aproape. Din păcate ploaia bruscă de pe la șapte mi-a zădărnicit intenția de a merge mai aproape cu bicicleta, week-endul ăsta plec dar vedem mai încolo. Presupun că nici ei nu pot înainta cum își doresc dacă plouă din două în două zile...

TibiV

Pun si eu doua filmari recente, publicate astazi, 11 iunie 2022.

Like-urile trebuie sa mearga la autorii lor, nu la mine.

Prima este a lui @R@du (te-ai suparat pe noi?...), cu nodul A0-A2 (inclusiv podul peste Dambovita, relocarea spectaculoasa a 3 LEA (minim 220 kV, probabil 400 kV) si doi munti de balast langa Dambovita si langa A2):

Deci like lui R@adu...

A doua filmare este a lui Ionut Ivasca cu nodul A0-DN5 pana la CF Port 1 Decembrie (frumoasa trecerea cu drona pe sub grinzile nodului):
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Europiu

La fel ca la Sebeș A10->A1 est, și joncțiunea A0->A2 spre Constanța este mult prea din scurt.
The problem with the world is that the intelligent people are full of
doubts, while the stupid ones are full of confidence (Charles Bukowski).

hefaistos

Da.
Si efectul va fi chiar mai grav, avand in vedere ca A0 Sud va prelua tot traficul A1 -A2 pentru 2-3 ani, pana o sa fie gata A0 Nord.
Dar proiectul a fost acceptat de beneficiar si e in executie asa ca sa mergem mai departe.   
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

Siciltir

Contrar așteptărilor,  azi la A0xDJ601 se lucra!!! Se spărgeau capetele piloților,  dar ceva in genul Stan si Bran. Greu la deal cu boii mici!

carutasul

Am reușit să ajung în zona dintre DC20 și Dumitrana ( nu am stat prea mult pentru că se arăta un nor, dar se pare că a aterizat în altă parte, în ciuda Ro-Alert, cel puțin deocamdată)
Din ce mi-am dat seama, avem balast stabilizat pe unul din sensuri pe o porțiune destul de lungă ( pare să ajungă până la Dumitrana, nu mi-am putut da seama) . De asemenea au pregătit terasamentul până aproape de DC20 pe respectiva bandă - cea către Măgurele - și aparent au început să se întoarcă pe cealaltă .
Câteva poze mai jos.