Autostrada A0 Centura București

Started by Ionut, September 14, 2011, 12:00:25 PM

Previous topic - Next topic

3 Members and 14 Guests are viewing this topic.

alexd4u2

A0 Sud, Lot 1, Glina - Pod Dambovita:

Ionut

API pe Facebook

Premieră absolută: #AutostradaA0 Nord, lotul 2, din aer. Sectorul dintre A3 și DN1 prinde contur cu greu, trebuind să așteptăm soluționarea blocajelor birocratice. Filmare* din dronă: .... Hartă interactivă: https://bit.ly/3xfFoLn.

Momentan încă sunt în derulare procedurile de mediu, dar și probleme în justiție cu hotărârea de guvern necesară exproprierilor. Așadar, până când va fi emisă autorizația de construire, antreprenorul UMB face... ce poate: depozite de materiale și grinzi, urmând să accelereze când birocrația va fi complet rezolvată.

Dacă autoritățile își vor face treaba la timp și dacă oficialii CNAIR vor face demersurile contractuale, iar constructorul va fi de acord să-și concentreze eforturile în acest sens, la finalul lui 2023 ar fi posibilă o deschidere parțială, între DN1 și Autostrada A3, mai ales că segmentul A3-DN2 nu poate fi folosit fără nodul A0-DN2, parte din A0 Nord lotul 3, aflat în faza contestațiilor. Dar cu lozinca "timpul trece, leafa merge", probabil că inaugurarea va fi împinsă în 2024.

Contractul pe cei 19 km dintre DN1 (Corbeanca) și DN2 (Afumați) aferenți lotului 2 din A0 Nord a fost semnat în 17.05.2021 cu UMB pe suma de aproape 832 milioane lei fără TVA, prevăzând 12 luni de proiectare, 22 de execuție și 10 ani garanție. Ordinul de începere a fost emis pe 16.08.2021.

carutasul

La pasajul peste DN6 au pus grinzile pe o deschidere și astă-seară erau trei pe cea de-a doua. Desigur, problema e pe partea cealaltă, unde lucrează în continuare la pile.

TibiV

Nodul A0-A2 de la Ionut Ivasca:

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

mirceaeliade

pare sa elimine banda de urgenta de pe un sens? nici macar nu ramane optiunea sa se largeasca la 3 benzi?

pasa_andrei

A0 Sud - Lot 2 - De la DN5 la DN6

Probabil prima portiune gata din A0 in decembrie 2022 sau in aprilie-mai 2023.

Turcii au accelerat si se vede mobilizarea din teren, mult peste ce am vazut pana acum.

Punctele critice raman cele 4 pasaje peste autostrada + Pasaj CF Port Bucuresti.

Enjoy!

Sorinus

Zicea cineva mai demult, ca turcii au etapele foarte bine gandite. Din ce vad, pasajele peste autostrada sunt toate in acelasi stadiu, si fierar betonistii ii muta pe masura ce termina intr-o parte (acum cred ca sunt la DN6 si A2). Daca avem asfalt la sfarsitul verii, structurile sunt gata pana-n iarna.

danutzu_1069

Quote from: mirceaeliade on May 20, 2022, 11:21:43 AMpare sa elimine banda de urgenta de pe un sens? nici macar nu ramane optiunea sa se largeasca la 3 benzi?
S-a mai discuta "problema" ... cauta mai in urma...

In alta ordine de idei, au ridicat tot tablierul peste A2.

mike_us

Citi km are porțiunea DN5-DN6? In jur de 10?

Ionut

^ Da, aproximativ 10 km.

mike_us

Mulțumesc Ionuț.
Deci anul asta speram la ăștia 10km, 13km a lotului 1 pe A1. Si evident 40km pe DEx12. 63km daca suntem norocoși.

oneLess

@DEx12.

Plus 7km muzeu pe DEx6.

carutasul

Câteva poze de pe segmentul DC20 - DN6. Terasamentul a mai crescut, a cam ajuns la nivelul podețelor, și la bicicletă se simte mai bine, compactat... Inclusiv bretelele s-au conturat binișor, progresul e bun, nu văd problemă să termine vara asta cu întinsul balastului pe porțiunea asta ( și de fapt până la Dumitrana ) Mai departe e în afara ariei mele de acoperire :)