Autostrada A0 Centura București

Started by Ionut, September 14, 2011, 12:00:25 PM

Previous topic - Next topic

9 Members and 31 Guests are viewing this topic.

TVlad

Quote from: cosminnus on January 23, 2025, 02:34:32 PMTocmai ca fix cu pila mediana s-a permis o astfel de solutie in S

Deci cu absolut toate dezavantajele...

Casa ar fi scapat neatinsa daca traseul ar fi ramas rectiliniu:

Powered by API/PUM imgur uploader

mdragos

Sa faci o solutie in S acolo imi pare absolut aiurea... Chiar nu putem proiecta pe aliniamentul original ? Stiu ca e mai scump putin , dar totusi raportat la costul total cread ca e o gluma. 
Dar daca standardele permit ... sunt convins ca numeni nu a facut un calcul de "costuri totale " .

pest1969

Standardele obliga, parca...

Hercule

Trebuiau sa-i puna sa aleaga: ori cu pila pe mijloc si pe aliniament ori fara pila cu drum serpuit. Nu amandoua in favoarea constructorului. Turcii cum pot face supratraversari in unghi?

Pe greci hai ca-i=ai intelege, mai fac si ei un ban in plus pe seama disconfortului localnicilor (in vecii vecilor). Dar cei ce aproba asa ceva ar trebui luati la bani marunti.
Deșteaptă-te române!

M_Z

@TVlad

Mergea și cu S. Erau vreo 30-40m in plus de drum.
Dar de ce sa nu castige constructorul 100k LEI când poate să cheltuie statul vreo 100k de EURO minim facand exproprieri.

@Hercule

Merge și S cu pila pe mijloc. Până la oblicitate de 75 grade a pasajului nu e nimic fantastic.

voicul

Pun pariu ca toti daca ar avea firma ar face fix ca Aktor, adica:
Decat sa dau eu 100k mai bine dau altii.
Si apropo este absolut corect sa gandesti asa.

Ce nu e normal - CNAIR statul sa zica: ce bine gandesti! si aprobe.

M_Z

Partea mai nașpa e că statul întârzie cu banii de exproprieri. Am doua contracte terminate la care știu că inca sunt persoane care nu și-au primit banii.
Pentru un fund de curte sau trei brazde de arabil nu-i bai dar sa te lase în strada fara niciun ban ecam nasol. Sau să îți dea 2 lei și aia cu 2 săptămâni înainte să te evacueze.
Vina e clar strict a cnair care înghite toate rahaturile fara sa clipească. Vorba aia prost e ăla care da nu ăla care cere. Multi din uip-uri nu au habar sau nu le pasă. Nu toți dar multi. CTE-ul dintr-o comisie serioasa și foarte exigenta a ajuns sa aprobe toate aberațiile.

M_Z

adix

carutasul

ieri am făcut un mic ocol pe la Țegeș și Ordoreanu. La Țegeș părea turnată și pila a treia (în sfârșit :) )  iar la Ordoreanu s-a mutat traficul pe sub autostradă. S-au apucat să umplă spațiul dintre cele două pasaje iar deasupra erau câțiva muncitori care lucrau la fier cred. Nu am făcut poze dar dacă găsesc timp și nu apare adix cu vreo filmare mai bună ( :) ) pot scoate de pe cameră un filmuleț...

survola

Se apucă de radiere și de ridicat grinzile, să o țină tot așa!

carutasul

Am pus unul din clipurile de pe cameră în care se văd lucrările la apeduct.

Puffyk 1

https://www.gandul.ro/actualitate/cristian-pistol-cnair-mobilizare-timida-a-constructorului-grec-pe-lotul-3-dupa-anul-nou-in-aprilie-vom-circula-pe-toata-a0-sud-20411343
Cristian Pistol (CNAIR): ,,Mobilizare timidă a constructorului grec, pe lotul 3, după Anul Nou. În aprilie vom circula pe toată A0 Sud"

carutasul

horatiu.cosma

Am urmărit și eu interviul cu Pistol. Subțire, foarte subțire. Mare director general pentru drumurile României de 3 ani și să nu fie în stare să dea un răspuns mai elaborat. E drept că și jurnalistul e slab, i-a înșirat principalele proiecte și a înghițit fără să comenteze orice răspuns. Dar ca director general care se respectă, trebuia să intre mai incisiv în niște subiecte care dor pe tot românul, cum e A0. E exasperantă fuga de răspundere, constructorul a promis, constructorul nu e mobilizat, constructorul nu s-a ținut de termene. Statul doar constată cum se tot mută termenele și cam atât. În 2022 ne spunea că se va circula în 2023, în 2023 promisiunea s-a mutat pe 2024, acum pe aprilie. După atâtea promisiuni, era de datoria lui să dezvolte subiectul și chiar să vină cu niște minime scuze. Iar legat de noul termen, îmi pun diploma de inginer în joc că nu se va întâmpla nici în aprilie. La stilul Aktor, o să ne țină și sezonul estival 2025 fără A0 Sud complet.