Autostrada A0 Centura București

Started by Ionut, September 14, 2011, 12:00:25 PM

Previous topic - Next topic

7 Members and 17 Guests are viewing this topic.

adix

panzer

Astia de la Aktor trebuie ca au dureri de cap cand aud cuvantul Apeduct. Cred ca le-au nimerit pe toate care alimenteaza Bucurestiul din Arges pe lot-ul lor.

Nu sunt expert structurist, dar formele acelea de beton in semicerc sunt suficiente fara fundatie sa tina toata greutatea autostrazii? Parca chinezii au turnat macar fundatie de beton langa DN2 unde astupa canalul de retentie ape? Nu vorbesc de fundatie pe piloni, doar una simpla de beton, cum e talpa la casa.

marius.dinita

Nu stiu daca va vine a crede, insa Aktor a inceput lucrul pe A0S3, lucreaza la terasamente in zona apeducte Ogrezeni.

M_Z

nu tin fara fundatie. incarcarea se distribuie catre punctele de nastere a boltii.
fundatiile sunt probabil sub apa colectata in sapatura.

danutzu_1069

Deocamdata vedem dor apa. Dar ce este sub apa?
Daca era pamant, nu cred ca rezista atât apa fără sa se infiltreze, asa ca trebuie sa fie ceva beton turnat, ca placa.

DragosC

Au revenit oamenii la lucru, in zona Teghes.
Nu spera si nu ai teama

adix

adix

dorum

Io inca mai sper ca Aktor a incheiat-o cu contractele in RO... si un detaliu care probabil mi-a scapat din discutiile anterioare. De ce lor li s-a acceptat pila mediana la supratraversari, cand in ultimii 10 ani nu s-a mai acceptat?

GIV

@dorum sunt pile mediane si la altii pe a0 chiar in filmare anterioara o sa vezi cel putin una :lol:

danutzu_1069

Pe ultima filmare de la lacul Cernica se poate observa ca pasările deja își cauta loc de cuibărit în stufiș. Probabil nu o sa fie prea plăcut cu zgomotul dar se vor adapta. Oricum, pe zona de sub viitorul pod nu cred ca o sa-și caute loc, în viitor.. asa ca zona respectiva o sa fie "moarta".

pasa_andrei

Din pacate observ ca nodul A1-A0 este cat se poate de simplu proiectat si construit. Pare ca nici macar niste benzi colectoare, ceea ce este foarte trist si dezamagitor.

carutasul

în apărarea lor mă gândesc că dacă va fi o destul de probabilă extindere la trei benzi pe A1 nodul va trebui modificat...
Dar puteau să procedeze invers, să îl facă deja cu trei benzi pe zona respectivă.

florin74

CNAIR a solicitat modificarea modului in faza de proiectare. Dupa care a urmat un ping pong cu Aktor de vreun an de zile...pe diverse motive, dupa care au renuntat din motive de xosturi suplimentare.

Asta e, asa se pierde cel putin 1 an aiurea...

26ld

Am trecut azi pe A0, direcția DN2- aeroport.

Baxcom era la muncă, dar timid cu doar vreo 10 oameni la structuri din ce am văzut eu.

Pe lotul umb se simt unele rosturi, unele nu. Asfaltul normal, nu am simțit cine știe ce denivelări. Refugiile sos sunt blocate de niste stâlpișori de cauciuc, nu cunosc motivul. Parcarea e deschisă și era și cineva de la pază acolo.

Extra: era cineva care făcea măsurători chiar la nodul cu otopeni pe terenul alăturat. Nu știu dacă e de la viitoarea nouă conexiune cu miticul terminal 2 sau avea alt scop.