Autostrada A0 Centura București

Started by Ionut, September 14, 2011, 12:00:25 PM

Previous topic - Next topic

7 Members and 13 Guests are viewing this topic.

Earthchild

Quote from: Costi on December 30, 2024, 07:02:30 PMDar nu cu finisoarele folosite la noi, care au nevoie de 50-80 cm, stanga/dreapta, peste portiunea de asfaltat, ca sa intinda senzorii
Cu ce tip de finisoare se așterne asfaltul în lucrările ulterioare de întreținere, când toate parapetele sunt instalate?

M_Z

Pe zona unde e parapete median sigur e pusă uzura. Pe celelalte zone nu neapărat.
De exemplu rigola de acostament se executa înainte de uzura și parapetele marginal poate fi instalat după realizarea rigolei.
Problema de spatiu pentru finisor este doar la stratul de baza care se așterne la bandelina. Binderul și uzura se pun la strat prin copiere. Pentru o planeitate mai buna poți folosi un sistem multiplex la binder și copiere doar la uzura.

Earthchild

Dacă au stratul de bază peste tot, pot monta parapetele înainte de binder și uzură.

StefanCelMare

Nu mai văzusem o filmare completă pe A0 Sud 3 (Aktor) de vreun an.

O să fiu eu ăla optimist (?) aici.
Presimt un iulie 2025 pentru deschidere, plus minus o lună (mai degrabă plus la Aktor).

Structurile rămase nu ar trebui să ia un an, mai dă-le încolo, că sunt cel puțin pe jumătate sau mai bine făcute.

UMB cred că în aprilie l-ar putea deschide fluierând (poate chiar martie), dar ce să faci.

Dacă ar termina structurile și asfaltul și nu ar fi gata cu parapetele și marcajele mai că ar merita o reziliere și să le facă drdp in regie proprie, că nu-s rocket science. Dar cumva parcă simt că Aktor vrea drama aia, vor procese, poate poate le mai pică ceva.

panzer

Acum la final de an: se mai plange cineva de lentoarea turcilor? Nu de alta dar grecii cu putin "noroc" o sa se bata la deschidere cu chinezii pe A0.

@pasa_andrei multumim frumos de filmare. Doar un mic comentariu din partea mea: lotul Aktor a devenit cel mai important lot nedeschis pe A0 sud. Altfel ar fi fost doar un lot oarecare. Daca un lot turcesc nu era deschis, acela ar fi fost cel mai important.

Altfel vad ca toata lumea e scandalizata de intarzieri. Eu unul sunt scandalizat de cum au reusit ei sa acopere un apeduct si nu ii aresteaza nimeni? Stiti ca oamenii rezista o zi fara apa, o saptamana fara mancare si jdemii de ani fara autostrazi?

MARIVS

∆ Despre ce apeduct este vorba?

Skynick

Eu simt ca pregatesc o surpriza de proportii si ii dau drumul, inca neterminat complet, in iunie. Ceva grandios, cu artificii.

carutasul

la cum se mișcă ei, nu le vin artificiile la timp :)

mirceaeliade

Eu nu prea vad nici o motivatie pt Aktor sa deschida inainte de ce le permite 'ritmul lor standard', parerea mea, cam prin septembrie.  Nu vad cum re-alegerile din primavara sa fie destul de motivante pt Grinda sa impinga Aktorul sa deschida in primavara.  Are careva vreun argument obiectiv pt deschidere 'curand' care sa nu fie motivat de "sperante"?

carutasul

e greu să ai "argumente" pentru decizia unei firme :)
Deocamdată noi vedem ce e în teren, putem evalua în cât timp se poate finaliza tehnic vorbind, 2-3 luni, mai departe e decizia lor cum lucrează. Nu există argumente nici într-un sens nici în altul, decât dacă am avea informații din interior.

carutasul

uite, dacă vrei, pe 13.10.2024 am pus eu o filmare din mașină în zona relocărilor. Am putut merge cu mașina pentru că la cele două relocări nu era terasamentul ridicat. Pe filmarea de acum, dar și pe filmări un pic mai vechi ale lui @adix se vede că acolo e asfalt. Deci în două luni au umplut "golurile". Asta ar însemna că tot cam în două luni ar putea umple și golurile de la cele două viaducte. Deci nu îmi fac prea multe griji la acest capitol. Îmi fac griji la partea de structuri unde nu prea avem cum să facem o evaluare, ce au făcut au făcut în timp, cu echipe mici; nu am nici o idee în cât timp pot să ridice acel pod de la Țegheș, mai ales că mai au câte ceva de meșterit și la DJ401A și la celelalte... Sigur că dacă ajung la suprabetonare pot da drumul la Țegheș, nu e acolo trafic să nu poți lucra și așa, pot asfalta pe o bandă și pune un semafor, nu ar fi mare deranj, problema e în cât timp pot ajunge la acel stadiu. Iar la DJ401A e trafic, acolo trebuie să finalizeze, altfel nu se poate da drumul...

carutasul

am scris viaducte în loc de apeducte dar înțelegeți voi :)

Puffyk 1

Dragilor, la mulți ani și multă sănătate! Să ne vedem cu bine la deschiderea A03!!!!

Xed

Doar un mic update cu ce mai e la intersectia dintre A0N L1 cu DN7: nu prea mare lucru dar daca am avut drum pe acolo am apucat sa fac doua poze.

adix