Autostrada A0 Centura București

Started by Ionut, September 14, 2011, 12:00:25 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

ncb

AUTOSTRADA A0 Nord lot 4 DN3 - A2 | Stadiu lucrari 14.12.2024

Raducu P Drum

dr4qul4

Eu nu-i amintesc vreun santier pe care sa se fi lucrat intre Craciun si Revelion.
Stiu ce inseamna sa lucrezi de sarabatori (lucrez intr-un domeniu deschis 24/7, 365 zile/an, si la inceput chiar am facut un revelion la munca), dar in constructii iarna activitatea se reduce.
Pe langa faptul ca sarbatorile se platesc dublu si provoaca nemultumiri si obligatia de a limita numarul de ore suplimentare, in perioada asta mai este si frig, asadar ai 4 motive sa iei o saptamana pauza.

Sa speram ca nu vor lua pauza pana pe 8 Ianuarie, pentru ca in 2025 e zi libera si sfantul Ion, si sfintii astia mai mereu au fost liberi la UMB.

Asta e stilul UMB de lucru: 4 saptamani lucru cu ore suplimentare, dar liber mai lung de sarbatori, astfel incat muncitorii sa aiba timp sa ajunga acasa sa stea cu familia.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

GIV

@dr4qul4 nu te contrazici singur? sa nu ia pauza pana pe 8 dar muncitorii sa aiba timp sa stea cu familia...

hvm

@kitsune una este sa lucrezi intr-un domeniu in care sa nu poti sa iei pauza de revelion si alta este sa lucrezi 12ore pe zi/6 zile pe saptamana timp de 4 saptamani cu una libera. De fapt stai ca subcontractorii UMB lucreaza pe alt program....

Irelevant dpmdv. O spun eu care anul acesta am reusit pentru prima data din 2019 sa iau o saptamana full de vacanta in care sa nu lucrez deloc. Am 3 ani consecutiv in care in ziua de paste am lucrat 16 ore din 24. Lucrez in IT unde teoretic nu e domeniu critic, dar s-a intamplat sa avem intrare in productie de Pastele nostru si a trebuit sa lucrez. Chiar daca e sarbatoare legala.. Am si prieteni la fel ca tine care lucreaza pe vapor sau pe platforma petroliera care fac 12 cu 12 timp de 9 saptamani cu 9 saptamani acasa. Sau am cunostinte care stateau 3-6-9 luni pe petrolier si 3-6-9 luni acasa (in functie de contract).

Daca nu ma insel ai mentionat o data cat stai intr-un voiaj, dar nu mai retin insa e vorba de domenii diferite cu cerinte si remuneratii diferite. Dpmdv, atunci cand esti intr-un domeniu noncritic care nu necesita permanenta prin natura lui eu cred ca meriti o vacanta de Craciun-Anul nou...

Nu vad logica de a merge la lucru luni si marti poate la 10 sau 400km distanta, ca apoi miercuri si joi sa ai sarbatoare legala(25-26), lucrezi vineri si sambata ca apoi sa stai duminica, lucrezi iar luni-marti si iar sarbatoare legala(1-2) lucrezi vineri-sambata ca apoi sa ai 3 zile libere si vii inapoi la lucru miercuri (asta presupunand ca ai program de lucru de 6 zile ca altfel sigur n-are sens sa nu ai vacanta in perioada asta. Parerea mea...

PS Din fericire iarna asta s-ar putea sa am penyru prima data 2 saptamani consecutive de vacanta de craciun si revelion si lucrez de 20 de ani...
Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

dumbravaandrei

Quote from: dr4qul4 on December 15, 2024, 01:14:58 PMEu nu-i amintesc vreun santier pe care sa se fi lucrat intre Craciun si Revelion.
Anul trecut n-a lucrat Alarko și de Crăciun și pe 31.12-06.01? Și între sărbători?
Mai scriu pe electromobilitate.com. Și pe blogul meu.

Hercule

Cativa ar pica cu brio testele PISA.
Deșteaptă-te române!

GAC

la coloane forate trebuie sa lucrezi, ca acele echipamente sunt specializate si au chirie mare, de asemenea, poti lucra pana la 31 martie, asa ca ar fi bine ca in uanuarie sa fie gata coloanele in februarie sa fie fata pilonii si in martie sa vina si randul tabluerului.

danutzu_1069

Ăăăă, dar ce are daca se depășește termenul din AM? Se supară brotăceii?
As pune pariu ca lacul o sa rămână așa încă un an de zile, pana e gata tot podul..
Curge apa?
Curge. Asta e cel mai important.

kitsune

In altă ordine de idei, azi am reușit să ajung și eu pe A0 sud, intrând pe la DN6 (m-a dus GPS-ul din A1 in A0 prin niște sate, nici nu m-am întrebat pe unde merg, m-am luat strict după el).
Imediat după DN6, vălurit, am zis că mi-au sărit plumbii de la roți și nu mai sunt echilibrate. A remarcat și soția, care de obicei nu se prinde nici măcar când merge pe jantă. Dar după aceea a fost ok.
Cu tot mersul prin sate am scutit ceva timp, am ajuns la Constanța mult mai repede decât mă așteptam, venind din Topoloveni. Când se va deschide complet A0 sud, drumul ăsta va fi parfum (bine, cu excepția sinucigașilor de pe A1, fraților, vă așteaptă familia acasă!).
Iar A0 nord îmi va face drumul de la / spre Aeroport o plăcere. Nu uit vremurile când (3000 years ago) plecam cu 7-8 ore înainte și uneori tot nu era de ajuns, că prindeai câte o placă de beton de de pe DNCB deplasată de rămâneai fără osie, sau la întoarcere popasurile de la Drajna, că na, ți se făcea foame după atâtea ore de mers.
Iar dacă în secolul ăsta se va deschide și lotul 1 din A0N o să vin o zi și dau ture Bucureștiului până mi se termină benzina, de bucurie că nu mai trebuie să intru în traficul din capitală. Dar nu cred că mai am zile să o văd și pe asta.
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

DanStanciu

Eu sper sa faca o scurta pauza de sarbatori si UMB si subcontractorii, sa mearga fiecare acasa, sa se bucure de sarbatori si sa revina dupa Sfantul Ion cu forte proaspete, chef de munca, sa avem bani la buget si facturi platite la constructori si pana la finalul lui 2025 sa inauguram si acest lot.  O:-)

adix

dr4qul4

Ma uit la giratoriul asta si mi se pare printre cele mai bine facute. Sunt curios ce parere au cei care trec prin el. Oare e doar o impresie ca nu se formeaza blocaje acolo?
Si nu pare nici cine stie ce investitie suplimentara pentru o descarcare provizorie, au folosit in mare parte aceeasi infrastructura ca si pt nodul final si devierile necesare pt DN2.
La DN5 au facut o gramada de devieri, iar la sfarsit devierea DN5, pe 4 benzi, a fost complet dezafectata, nu a devenit breteaua Giurgiu-Constanta.
Cineva chiar a gandit giratoriul asta, nu a dat copy-paste de prin alte parti. Felicitari Proiectantului si celui care a avizat!
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

danutzu_1069

gruia88

In ultima filmare de la Raducu deja cara ceva grinzi metalice pentru pilele deja existente , probabil pana de Craciun le asambleaza si ridica cateva .

La cate foreze au cred ca dupa Sf Ion o sa bage grupa mare la pile , fier , betonat echipe multiple ambele capete , cred ca o sa progres de la zi la zi.

Earthchild

Quote from: kitsune on December 15, 2024, 07:37:12 PMIar dacă în secolul ăsta se va deschide și lotul 1 din A0N o să vin o zi și dau ture Bucureștiului până mi se termină benzina, de bucurie că nu mai trebuie să intru în traficul din capitală. Dar nu cred că mai am zile să o văd și pe asta.
Puțintică răbdare. În 2026 este posibil să fie gata tot A0.