Autostrada A0 Centura București

Started by Ionut, September 14, 2011, 12:00:25 PM

Previous topic - Next topic

2 Members and 16 Guests are viewing this topic.

Ionutcatalin

Multe vorbe și nimic concret, mai bine ne dădea ceva detalii despre cum stam cu proiectul tehnic pe fiecare lot în parte, care-i treaba cu exproprierile, dacă exista blocaje, ce se face pentru a se rezolva? Placa cu "în câteva saptamani", "suntem avansati",  "antreprenorul a promis" am mai auzit-o și o vom mai auzi în contextul A0.

razvan96

Mi-e greu sa cred ca nu au finalizat PT-ul pana acum, probabil insa ca nu a fost inca aprobat ca ne-ar fi anuntat.Cu exproprierile stam foarte bine, atata doar ca ne lipseste proiectul de HG.Nu cred in posibilitatea de a iesi AC cel putin pana in vara.Desigur, sunt doar cateva saptamani pana atunci :D.

Ionutcatalin

Dacă AC iese în vara, cel puțin pe lotul Aktorilor nu vom vedea mare lucru anul asta, pe turci urmează sa vedem ce le poate capul.

NGC

"Proiectare si Executie Autostrada de Centura Bucuresti km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000-km 52+770, Lot 3: km 39+000-km 47+600"

Avem acum si a doua clarificare. Sunt 72 de raspunsuri intinse pe 36 de pagini.

Noul termen pentru depunerea ofertelor este 18.02.2020, dar am auzit ca avem si o contestatie de la o asociere cu niste turci.

alecu26

Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

razvan96

alecu26

NGC? Vrabiute? sau pana la publicare PV nu prea stim nimic?

Banuiesc ca turcii vor fi din nou omniprezenti.

PS: pe A0 sud, doar vesti nu foarte bune aud despre organizarea turcilor. Destul de mult haos, cum era de asteptat la o firma nou creata pe o piata ciudata si neobisnuita.
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

FRS

La ora 15.00 e depunerea ofertelor. Cel mai probabil lista cu ofertanti si subcontractori va fi publicata maine.

NGC

@alecu26: Pentru oferte nu prea mai apelam la vrabiute pentru ca nu are rost. Sunt obligati oricum sa publice ofertantii. Din ce am auzit un ofertant ar fi SINOHYDRO si am avea si o surpriza.

danutzu_1069

Chinezi vor neaparat sa intre pe "piata" noastra de constructii...
Intrebarea este, isi aduc oamenii lor sa lucreze?
Sau sunt doar plimbatori de hartii si "exportatori" de bani?

alecu26

tocmai ca aduc totul de afara. Probabil cu exceptia pamantului si pietrei.

Oare atunci vor fi fericiti toti cei care se dau cu fundul de pamant ca firmele straine nu lucreaza nimic si sunt doar firme de laptop care subcontracteaza? Las ca vin chinezii si nici motorina si nici macar 200 de euro pt chirie nu vor plati ca vor sta ca sardelele in containere. Singurii europeni care sunt angajati pe asemenea santiere sunt cei de la Contract Management....ca mai greu cu FIDIC ul.

danutzu_1069

Ar fi de studiat in Muntenegru, parca acolo este o autostrada facuta de chinezi... care este procentul de muncitori / utilaje chinezesti....

alecu26

Tot. Sunt filme pe net cum aduc cu vaporul excvatoare si buldozere si echipamente. Plus ca solutiile tehnice sunt cel putin dubioase unele dintre ele.
PS: de acolo aveam exemplu de contract manageri europeni. Senior e un britanic, si mana lui dreapta un roman. Sau cel putin asa era acu 4 ani.
PS2: avem lista de ofertanti?

Morosanu

Pai nu putem compara cu Muntenegru. Acolo au adus tot, inclusiv finantarea. Aici finantarea este exclusa.
Politica distruge tot ce atinge.

alecu26

In fine...tot nu stim cine a depus oferta?