Autostrada A0 Centura București

Started by Ionut, September 14, 2011, 12:00:25 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Puffyk 1

Ei se fac că ne plătesc, noi ne facem că muncim.....

GAC

Ma uit pe google maps si vad ca stavilarul de la varsarea lacului cernica seamana cu cea de la herastrau.
Nu m-ar mira catusi de putin sa sece lacul Cernica ca sa faciliteze lucrarile la A, asa cum au secat si lacul de la Suplacu de Barcau ca sa faca viaductul.
Cred ca respectivul lac poate fi secat fara probleme in 2 saptamani in asa fel incat sa se apuce de coloanele forate cu vreo 10 foreze si pana la Craciun sa avem inclusiv radierele turnate.
Ar fi un semn bun daca am incepe sa vedem custile de armatura pentru coloanele forate, pentru radiere, piloni si rigle. Executarea in avans a custilor de armatura ar putea facilita finalizarea viaductului pana in aprilie, fara probleme.
Din moment ce au ajuns cu forezele la turbionul de la Pascani, sunt tentat sa cred ca lucrarile de coloane forate sunt in linii mari terminate pe A7. La nord de turbion, mai sunt 5 poduri de autostrada, dar mici. Intr-o luna nu au ce face atatea foreze cate sunt pe santier.

mdragos

Au mesterit acel acord de mediu o gramada de luni si crezi ca ii lasa sa goleasca lacul ? Ma indoiesc. Cred ca vor face peninsule din ambele directii care la final vor fi excavate.

Sorinus

Quote from: milo1981 on September 19, 2024, 02:13:32 PMOare pe unde se va ajunge (folosind A0) mai repede din Buftea la A2? Prin sud sau nord?

Nord, clar. Fie si fara DN2-A2, daca ai avea DN1A-DN2 si apoi pe judetene pana la Branesti, sigur iesi mai repede.

Asa pe sud, in situatia curenta, te blochezi la Dragomiresti cel putin. E si distanta mai mare, Buftea nu e chiar in Vestul Bucurestiului, ci in Nord-Vest.

BIGRED1984

^ cred ca se referea cand va fi complet A0 ... as zice nord

Telvanni

Gresesc daca zic ca aici au lasat loc pentru inca un fir de cale ferata?

TibiV

La toate autostrazile/drumurile expres, acolo unde traverseaza CF simpla, au lasat loc pentru dublare.
Si suficient spatiu pe verticala pentru electrificare, chiar daca linia respectiva nu este electrificata.

Conditii (de bun simt) impuse de CFR...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

miahi

De bun simt cand sunt pe banii altora. Cand sunt pe banii CFR, merge si linie simpla...

GAC

Lacul cernica e artificial, inclin sa cred ca restrictia de mediu se trage de la pasarile calatoare. dupa ce pleaca pasarelele, ar trebui sa fie ok sa sece lacul. in orice caz, orice lac artificial mai trebuie secat din cand in cand pentru decolmatare / mentenanta ecluze.
Eu cred ca pentru sectiunea de peste lac, se poate pune presiune ca macar sa termine pana in aprilie un sens. ar ajuta enorm HP pana la dn3. ideea este ca toate grinzile de 40 m sa le foloseasca pentru o cale de rulare, sa avem macar 1 banda pe sens intre dn3 si a2. se poate sa avem HP pana la vara si calea de rulare 2 in 2026.

micutzu

Aktor: "big happy family"

:grouphug:  :grouphug:  :grouphug:

dr4qul4

Nu vor seca de tot lacul Cernica, dar partial probabil ca da. Va ramane o fasie ingusta de max 100m.
Partea cu pasarile calatoare nu tine. In ultimele ierni au fost mereu pasari pe lac. Nu prea a mai inghetat, sau cand a facut-o, a fost pt cateva zile si mai mult doar pe margini.
Decolmatare nu va vedea. Sa speram ca il va curata bine UMB-ul in zona in care vor lucra.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

panda_no 5

Referitor la UMB Lot A0.
Filmare pe 16 si pe 18.
Doua zile de munca,se vad diferente cu ochiul liber mai ales la pasajul peste calea ferata.
E clar ca au kituri de lucru pentru fiecare operatiune.
Seturi de schele, cofraje, pt armare,pt turnare betoane.
Au totul la indemana in asa fel incat sa nu aiba timpi de asteptare pentru aprovizionare

BIGRED1984

^^(aceleasi discutii sterile) 
La DN3 nu e nod deci ce sens ar avea doar pana acolo ? 
Iar HP este foarte rar in RO, extraordinar, gen de 2-3 ori in 20 de ani si doar pentru ca nu s-a putut altfel, nu vad de ce s-ar schimba aceasta situatie pentru A0.
O sa termine tot lotul ... cand se termina.