News:

Educația pentru riscuri în trafic, lecțiile suedeze!

Main Menu

Discuții cu și despre CNIR

Started by rota, March 10, 2021, 01:28:35 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tom_sawyer


sillentium

Scrisoarea Comisiei Europene prin care guvernul a fost anunțat că România poate pierde sute de milioane de euro din PNRR din cauza numirii de șefi incompatibili - inlista apare si CNIR

QuoteNu au fost semnate acte adiționale care stabilesc indicatorii-cheie de performanță pentru CNIR.

sursa

mirceaeliade

Vad ca CNIR da drumul la licitatii executie pe banda rulanta, aparent cam fara o prioritizare pe criterii evidente/transparente.  Stie careva daca au in atributii **si** atragerea de fonduri?  Adica se vor ocupa si cu gasirea de imprumuturi ceva mai avantajoase decat face guvernul pentru platirea pensiilor?

naivu

Nu cred că CNIR se poate împrumuta în locul guvernului. Chiar dacă le-ar intra în atribuții și ar găsi o finanțare avantajoasă, cu ce garantează împrumutul? Cu salariile lui Urtoi și Budescu?

hermes

Nu stiu daca se incadreaza aici, dar are legatura cu A8.
Am vazut ca cei de la CNIR au lansat noul site https://www.cnir.ro/

QuoteCompania Națională de Investiții Rutiere anunță lansarea noului său website, www.cnir.ro, o 𝐩𝐥𝐚𝐭𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚̆ 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐢𝐧𝐭𝐮𝐢𝐭𝐢𝐯𝐚̆, care reflectă noua identitate vizuală a companiei.
Proiectat pentru a oferi o experiență de navigare optimizată, website-ul vine în sprijinul utilizatorilor cu informații actualizate și acces facil la date relevante despre activitatea CNIR. Noua arhitectură informațională a fost dezvoltată în conformitate cu normele privind transparența și guvernanța corporativă. Utilizatorii au acces rapid și ușor la secțiuni esențiale precum proiectele aflate în derulare, harta interactivă, posturile vacante și alte informații de interes public.

Designul website-ului este o extensie a noii identități vizuale a CNIR , are o interfață modernă, clară și ușor de utilizat. Navigarea intuitivă permite utilizatorilor să găsească rapid informațiile dorite, indiferent de dispozitivul folosit. Structura meniului principal al site-ului este organizată în 5 secțiuni principale și a fost concepută pentru a facilita accesul rapid și eficient la informații esențiale despre proiectele și activitatea Companiei, promovând transparența, creșterea accesibilității și comunicarea deschisă cu utilizatorii.

Pentru o scurtă perioadă, noul site va funcționa în paralel cu vechiul portal www.cnir-sa.ro, iar în cazul apariției unor eventuale disfuncționalități vă rugăm să ni le sesizați pentru a fi remediate.

Vă mulțumim și vă invităm să accesați noul SITE www.cnir.ro

În video : Directorul General CNIR, Gabriel Budescu și șeful Departamentului Administrativ, inginerul Cosmin Bigică.
The only time Success comes before Work is in the dictionary.

dargauda

Schimbare neașteptată la conducerea CNIR. Președintele Consiliului de Administrație, revocat din funcție, acuză "şmecherii de bulevard"

Astăzi s-a produs un abuz grav cu privire la modul de desfăşurare a unei şedinţe de CA, un simulacru pus la cale de patru membri pe care îi voi nominaliza: Bogdan Pascu, Ioniţă Ştefan, Lucian Simion şi Gabriel Budescu (director CNIR). Am constatat că sunt prezenţi toţi membrii CA şi în calitate de preşedinte am declarat şedinţa deschisă", a afirmat Cătălin Urtoi.

https://ziare.com/catalin-urtoi/cnir-revocare-functie-presedinte-ca-1931822

horatiu.cosma

Omul a crezut că s-a înscăunat președinte pe viață, că a luat ostatică compania după bunul plac și nimic nu i se poate întâmpla. Argumentele lui "doar eu pot convoca ședințe și doar eu, ca președinte, pot decide ce se discută în ședințele consiliului de administrație". Nu există niciunde în lumea civilizată așa ceva, nu poate un om să ia ostatică o companie, indiferent de câți oameni din acea companie îl contestă. O să aibă timp acum să își scrie elucubrațiile pe FB.

hermes

Nu a fost singur Urtoi, l-a păpușat Bota până l-a băgat cu capul în gard.
Meschinării și interese mărunte, văd că lumea a uitat de tentativa lor din ianuarie de a-și crește indemnizația lunară de la cat e acum la 27000 lei.
Întrebarea acum este oare cine plătește pentru întârzierea de peste 3 luni de zile a loturilor dintre Letcani și Ungheni din A8 sau pentru faptul ca nici astăzi nu s-a aprobat bugetul ăla de care este nevoie ca sa funcționeze CNIR?
The only time Success comes before Work is in the dictionary.

horatiu.cosma

Nici CNAIR nu are buget, nici CFR, nici Metrorex. În general toate bugetele companiilor se aprobă la 2-3 luni după aprobarea bugetului național. Deci urmează. Însă în tot acest timp pot funcționa fără probleme în baza bugetului de anul trecut, e o prevedere explicită în legea finanțelor publice. Deci toată "criza" întreținută public e doar o fumigenă.

Cât despre Lețcani - Ungheni, bănuiala mea e că problema e altundeva, nu la CNIR. Cred că s-a cam atins plafonul de supracontractare pe fonduri europene.

dargauda

CONFIRMARE Cătălin Urtoi, revocat din funcția de președinte al Companiei Naționale de Investiții Rutiere. Surse: Ștefan Ioniță îi ia locul

Cătălin Urtoi a fost revocat din funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Investiții Rutiere. Anunțul a fost făcut de Ovidiu Barbier, fost director CNAIR. Conform surselor Economedia, acesta va fi înlocuit de Stefan Ioniță.

UPDATE Compania Națională de Investiții Rutiere a
confirmat că Consiliul de Administrație l-a numit, astăzi, 26 martie, în funcția de Președinte pe domnul Ștefan Ioniță.

Cu o experiență de peste 20 de ani în zona infrastructurii rutiere, absolvent al Universității Tehnice de Construcții București, Facultatea de Căi Ferate, Drumuri și Poduri și al Școlii doctorale din cadrul Facultății de Inginerie Industrială și Robotică-Universitatea ,,Politehnică" din București, inginerul Ștefan Ioniță este membru în Consiliul de Administrație al CNIR din februarie 2023.

CNIR transmite că numirea Președintelui Consiliului de Administrație al CNIR s-a făcut prin votul majorității membrilor Consiliului de Administrație, cu respectarea legislației specifice Guvernanței Corporative.

,,Subliniem faptul că de la începutul anului, fostul președinte al Consiliului de Administrație nu a reușit să convoace nicio ședință legală care să rezolve problemele Companiei.

Demersul din această ședință a avut la bază analiza rezultatelor activității fostului președinte al Consiliului de Administrație, care s-a concretizat mai ales în declarații beligerante, incompatibile cu funcția pe care a deținut-o. Menționăm că aceste declarații au fost fără acoperire în realitate, mai ales în condițiile în care Consiliul de Administrație nu și-a îndeplinit în 2 ani de la numire atribuțiile definite în Statut, la art.19 Alin (1), lit c.



De asemenea, pentru opinia publică, aducem la cunoștință situația tronsoanelor invocate de fostul președinte al C.A. și menționăm că în momentul de față se lucrează la documentația de atribuire, iar Notele către Consiliul de Administrație vor fi înaintate după ce aceasta va fi finalizată. Am decis să procedam așa, deoarece în cazul loturilor de munte, promovate în regim de urgență, au apărut anumite discrepanțe și ne dorim să evitam astfel de situații în viitor", mai arată CNIR.

,,În momentul de față CNIR a semnat primul contract în valoare de 6,14 miliarde lei, iar în perioada imediat următoare va fi semnat un al 2-lea contract al aceleiași autostrăzi -A8. Concomitent se află în evaluare alte 13 proceduri de licitație, la fiecare dintre ele fiind nominalizate comisii formate din 3-5 colegi.

În acest context este imperios ca activitatea Consiliului de Administrație sa fie una focusata pe asigurarea tuturor condițiilor necesare promovării și implementării obiectivelor de infrastructura rutieră la standarde ridicate de calitate", a declarat Președintele Consiliului de Administrație al CNIR, Ștefan Ioniță.

Știrea inițială

Revocarea a fost făcută cu 4 voturi din șapte, la solicitarea lui Bogdan Pascu, fără a fi pe ordinea de zi.

Cătălin Urtoi a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook și spune că a fost vorba despre ,,un abuz grav cu privire la modul de desfășurare a unei ședințe de CA, un simulacru pus la cale de cei patru membri". Acesta povestește pe larg desfășurarea ședinței și spune că noul președinte de CA a fost numit printr-o acțiune ilegală și fără să se țină cont de o procedură conform legii în astfel de situații.

Urtoi mai menționeză că bugetul de venituri și cheltuieli al companiei pe 2025, prezentat CA-ului de către DG, nu are semnătura Directorului Economic Financiar așa cum prevede legea.

,,Mai menționez că de ieri este la companie corpul de control al ministrului, iar la momentul întâlnirii cu aceștia, am solicitat în calitate de președinte CA să fiu informat despre tema controlului și am fost refuzat cu eleganță. Voi solicita astăzi acționarului prin intermediul AGA să stopeze abuzurile membrilor CA și să ia deciziile legale care se impun", a mai spus Urtoi.

https://economedia.ro/breaking-catalin-urtoi-revocat-din-functia-de-presedinte-al-companiei-nationale-de-investitii-rutiere.html

colonelu81

La Urtoi e caz scoala: partidul a dat, partidul a luat.
A fost tinut in brate atat timp cat partidul care detine ministerul de resort era interesat sa-l curteze din motive electorale discutabile (o relatie buna cu societatea civila sau mai bine zis cu o asociatie care pretinde ca o reprezinta). S-au terminat alegerile parlamentare in decembrie, problemele lui Urtoi au aparut cum a trecut Revelionul, ca nu a incasat nici macar salariul anul acesta. Coincidenta? Da, sigur  :lol:

tom_sawyer

#101
Urtoi ce funcție avea când au lansat în licitație Focșani-Brăila și Bacău-Piatra Neamț? Astea le-au lansat doar ca să-și justifice existența, depășesc supracontractarea de 300% și nici nu sunt pe coridor european. El ar fi trebuit să fie primul care să atragă atenția.

bogdan.dragos

Eu am ramas perplex cand am citit aceste cuvinte

Bună dimineața!
Doar despre Autostrada UNIRII-A8, restul nu mai contează pentru mine! -Facebook dl Urtoi Catalin

Cum e posibil sa ajunga cineva intr-o pozitie de importanta nationala si sa-l doara in dos doar de un singur obiectiv?