News:

.

Main Menu

Elicoptere

Started by iuli, January 31, 2014, 12:27:54 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

iuli

Airbus Closes Eurocopter Chapter And A 'Difficult Year'

Quote

Airbus Helicopters says issues with its EC225 and EC135 helicopters have "strengthened its determination in the area of safety."

The grounding of the EC225 from October 2012 to July 2013, followed by the November crash of an EC135T2 in Glasgow, Scotland, had a broad effect on public perception, but also caused new aircraft programs to be delayed and sales early in the year to slump. That prompted CEO Guillaume Faury to implement an action plan which he says has helped to recover sales and deliveries.

"2013 was a very difficult year," Faury said, speaking at the company's annual press conference in Paris on Jan. 28. "The level of bookings was unusually slow in the first half of the year," Faury said, pointing out that the difficult market had prompted the company to "target single-digit growth in terms of revenue for the year."

Faury took over control of the company in May, after former CEO Lutz Bertling took on a new role at Bombardier.

Deliveries increased to 497 helicopters in 2013, up compared with 2012, when 475 were delivered. The market has still yet to return to the heady days of 2008, when the company reported 588 deliveries. Sales did drop, however, with 422 ordered compared to 469 in 2012. The main disappointments for the company were slow sales of the new EC175, which recorded just five orders.

Heavy aircraft production was strong, with orders for 33 Super Puma/EC225s and 34 military NH90s. Faury said he was satisfied with the sales performance of the long-struggling AS365 Dauphin/EC155 family, of which 17 were sold, and a new version of the AS365, the N3e, which will be certified by the end of 2014.

Faury claims the company has captured 46% of the civil market, but its share of the military market dropped again, from 18% in 2012 to 11% in 2013. The company would not reveal figures on turnover. These details will be announced when the Airbus Group reports at the end of February.

"Major programs are a priority," Faury said, pointing out that production ramp-ups for both the NH90 and the Tiger attack helicopter were planned for 2014.

The company says the certification process for its long-delayed EC175 medium-twin has been completed and the aircraft should be certified in the coming days. Deliveries to the three main launch customers – NHV, UTAir and Heli-Union – are due to take place in the second or third quarter of this year. The delayed EC145 T2 light twin will also be certified in 2014.

sursa
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

iuli

-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

iuli

-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

iuli

-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

iuli

Airbus Helicopters a inceput constructia fabricii de asamblare de la Ghimbav

QuoteAirbus Helicopters a inceput constructia fabricii de asamblare Super Puma MK 1 la Ghimbav, scrie cotidianul Buna Ziua Brasov care adauga ca investitia va fi de 40 milioane euro, iar primul elicopter civil va fi fabricat in 2017, un an mai tarziu urmand cele militare. Fabrica va fi construita pe un teren al IAR Ghimbav, companie care va fi principalul furnizor al noii fabrici.

Ziarul brasovean scrie ca a luna trecuta a inceput constructia fabricii, dar inca nu a fost facut un anunt oficial. Guillaume Faury, presedinte si CEO al Airbus Helicopters, a declarat la inceputul acestui an, la ceremonia de celebrare a unui an de la schimbarea denumirii concernului din Eurocopter in Airbus Helicopters, ca o parte din echipamentele de asamblare pentru Super Puma sunt deja mutate la subsidiara din Romania - Eurocopter Romania - dupa ce aceasta a finalizat anul trecut modernizarea 24 de elicoptere Puma pentru Royal Air Force, noteaza ESDPA ¬ European Security and Defence Press Association.

Fabrica ar urma sa fie construita pe un teren de 27.000 de metri patrati pus la dispozitie de compania IAR Ghimbav. Investitia se ridica la aproximativ 40 de milioane de euro, la care se vor adauga alte 11 milioane de euro pe care va trebui sa le investeasca IAR Ghimbav, companie care va fi principalul furnizor al fabricii.

Fabrica va fi operata de compania Vadstena SRL, o firma infiintata de cei de la Airbus Helicopters, iar hala industriala se va intinde in prima faza pe 8.550 de metri patrati.

Investitia se va derula in trei etape, scrie ziarul brasovean. In primele doua etape este avuta in vedere "varianta civila a elicopterului Super Puma MK1, caz in care autoritatea de proiectare si a asigurare a aeronavigabilitatii va fi in sarcina Airbus Helicopters, industrializarea elicopterului se va face in Romania, prin deschiderea unei linii de asamblare finala, care sa permita existenta pe flux a unor elicoptere in diverse faze pentru a permite livrarea de elicoptere la termene scurte", se arata intr-un document supus aprobarii actionarilor IAR Ghimbav anul trecut.

Vadstena SRL va fi responsabila cu contractarea directa a motoarelor, trenului de aterizare, structurii, cablajelor etc, direct de la furnizori. Sustinerea post-livrare si service-ul elicopterelor vor fi asigurate pentru flota existenta de catre Airbus Helicopters, iar pentru viitorii clienti de catre Vadstena SRL.

In etapa a doua se mai are in vedere si varianta militara a elicopterului, precum si o varianta alungita a modelului C1e, precum si cresterea numarului de componente ce vor fi cumparate din Romania.

Proiectul prevede ca in 2017 sa iasa de pe linia de fabricatie primul elicopter civil de tip C1e, urmata in 2018 de iesirea de pe linia de fabricatie a primului elicopter de tip militar, plus forma alungita a acestuia. Proiectul mai prevede ca in anii 2015 si 2016 sa fie vandute elicoptere Super Puma MK1 produse pe linia de fabricatie Airbus Helicopters, in perioada 2017 - 2018 sa fie vandute elicoptere produse atat de Airbus Helicopters, cat si pe linia dezvoltata in Romania, iar din 2019 sa fie vandute doar elicoptere de acest tip produse in Romania.

Pentru IAR Ghimbav deschiderea liniei de fabricatie a Airbus Helicopters la Brasov va reprezenta posibilitatea unei colaborari importante. Printre acestea se numara "fabricarea din prima zi a unor componente de structura (circa 2.000 de ore de manopera pe elicopter), cu conditia ca IAR sa isi execute, cu costuri proprii, pregatirea de fabricatie aferenta componentelor respective, fabricarea in termen mediu a fuselajului acestui tip de elicopter, cu conditia obtinerii de catre Airbus Helicopters a acordului TAI Turcia (aceasta detine in prezent drepturile exclusive de a fabrica fuselajul si alte cateva subansamble".

De asemenea, IAR ar putea produce si cablajele electrice, cu conditia reducerii cu cel putin 10% a costurilor nerecurente comparativ cu Labinal Maroc, furnizorul actual al gigantului.

Sursa: HotNews
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

Ionut

^ Cam despre ce numar de angajati vorbim? Suna bine investitia.

iuli

Quote
[...]

Airbus nu a anunțat la cât se va ridica investiția în noua fabrică din România și nu se știe nici câți oameni vor fi angajați acolo. Vor fi în mod clar mai mulți decât cei 300 de angajați pe care îi mai are IAR Brașov în prezent în atelierele din Ghimbav, care, în ciuda faptului ca nu au mai produs niciun elicopter, ci doar au reparat, au reușit să aibă un profit de aproape 400 de mii de euro anul trecut.

[...]

Sursa: Digi24
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

iuli

-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

iuli

-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog