[Sud-Est] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Regiunea Sud-Est

Started by Budrick, April 24, 2014, 06:35:31 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Skynick

@harry Care e situatia reabilitarii bucatii aleia de la Bdul Navodari, din fata rafinariei Petromidia, patru benzi? S-a finalizat? S-a facut si podul ala dinspre Corbu?

b1

Propunere pentru reamenajarea giratoriul de bidoane de la intrarea în Gura Câlnăului, DN2:




Locație.

Powered by API/PUM imgur uploader
Gândirea de grup presupune că valorile grupului nu sunt doar indicate, ci și corecte și bune.

slai

Are cineva idee dacă drumul dintre Cernavodă și Dobromir a mai avansat cu asfaltarea? Ultima data când am fost, primii 5 kilometri m-am felicitat pentru alegere, următorii 50 am înjurat continuu.

tom_sawyer

[CN1055405] Execuţie lucrări pentru obiectivul de investiții "REABILITAREA ȘI MODERNIZAREA DRUMULUI INFRASTRUCTURII DE TRANSPORT REGIONAL PE TRONSONUL FUNCȚIONAL DE INTERES JUDEȚEAN DN 24D – DJ 251 B – DJ 251 A – DJ 251 H –DJ 251 – DJ 255 A – DN 25"

Data publicare: 20.05.2023
Autoritate contractanta: JUDETUL GALATI

Urmare a realizării documentației tehnice de proiectare pentru obiectivul de investiții "REABILITAREA ȘI MODERNIZAREA DRUMULUI INFRASTRUCTURII DE TRANSPORT REGIONAL PE TRONSONUL FUNCȚIONAL DE INTERES JUDEȚEAN DN 24D – DJ 251 B – DJ 251 A – DJ 251 H –DJ 251 – DJ 255 A – DN 25" este necesară contractarea lucrărilor de modernizare și reabilitare a acestor drumuri județene. Justificarea necesității intervenției: Îmbrăcămintea asfaltică existentă a drumului prezintă degradări specifice sub formă de:
- pelade, văluriri şi refulări, praguri sau dâmburi, rupturi de margine, fisuri, faianţări, făgaşe longitudinale, gropi, degradări provocate de îngheţ-dezgheţ, tasări locale,
- defecte si degradări constatate la poduri si podete.
Mai mult decat atat, s-au identificat segmente de drum judetean (DJ 251B și DJ 255A) care sunt drumuri de pamant sau drumuri pietruite care nu au facut niciodata obiectul unei lucrari de interventie. La toate acestea se adaugă faptul că în ultimii 5 ani nu s-au realizat interventii pe tronsoanele de drum județean vizate de intervenția proiectului, nu exista contracte de modernizare în curs de realizare, au fost doar lucrări de întreținere și reparații curente.

Lungime totală tronsoane de drum județean aferent obiectiv: 57,269 km
Poduri care se vor reabilita – 11 buc

Valoarea totală a achiziţiei este de 278.909.570,70 lei fara TVA

Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare: 03.07.2023

Durata de execuţie a lucrărilor va fi de 36 luni de la Ordinul de începere a lucrărilor.




RaduG

Pasaj nou la Slobozia peste intersecția DN2A-DN2C.

https://gorunescu.ro/nou-pasaj-rutier-la-slobozia/

QuoteSlobozia va beneficia de un nou pasaj rutier în zona Kaufland.

În sistemul de licitații electronice SEAP, CNAIR .S.A a publicat anunțul de participare CN1053949 – Elaborare Studiu de Fezabilitate si Proiect pentru Autorizarea Lucrarilor de Construire pentru realizarea obiectivelor de investitii: Lot 1, Lot 2, Lot 3, Lot 4.

Cele 4 obiective (loturi) sunt:

Lot 1: ,,Intersectie denivelata Centura Bucuresti cu localitatile Dragomiresti si Chiajna";

Lot 2: ,,Pasaj rutier denivelat la intersecția DN 1 km 61+900 cu DJ 129";

Lot 3: ,,Pasaj rutier denivelat la intersecția DN 2A km 62+700 cu DN 2C km 81+150 (Slobozia) ";

Lot 4: ,,Pasaj rutier denivelat la intersecția DN 12 km 26+650 cu trecere la nivel cu calea ferata M400 – Malnas"

Pe noi ne interesează în mod special lotul 3, este vorba de intersecția cu sens giratoriu ,,de la gară" sau ,,de la Kaufland", așa cum este cunoscută de localnici zona respectivă.

Am extras pentru cititorii blogului din documentația publicată în sistemul SEAP paragraful esențial:


Așadar, se intenționează denivelarea traficului principal de pe DN2A, ceea ce ar rezulta într-un traseu aproximativ ca cel marcat cu linie roșie mai jos:


Valoarea contractului pentru SF și PTAC (asta e bine fezabilitate + proiectare într-un singur pas – N.R.) este de 3.439.390,3 RON, din care 864.068,1 pentru ,,Lotul 3", în jur de 170.000 EUR. Fără să fiu de meserie mi se pare o sumă decentă, probabil mare parte din ea va fi consumată pe studiile geotehnice și lucrarea de proiectare de detaliu.

Perioada de depunere a ofertelor s-a încheiat pe 25 mai 2023, sunt doi ofertanți în evaluare, ce are termen de finalizare 22.08.2023 ora 18:00.


Monitorizăm cu interes și acest nou proiect care cu siguranță va fluidifica traficul din zona de vest a Sloboziei, destul de aglomerat și poluant în ultimii ani.

tom_sawyer

^^
[CN1055405] Execuţie lucrări pentru obiectivul de investiții "REABILITAREA ȘI MODERNIZAREA DRUMULUI INFRASTRUCTURII DE TRANSPORT REGIONAL PE TRONSONUL FUNCȚIONAL DE INTERES JUDEȚEAN DN 24D – DJ 251 B – DJ 251 A – DJ 251 H –DJ 251 – DJ 255 A – DN 25"

O singură ofertă:


1. Asociere : TANCRAD (Leader), OLDROAD CONSTRUCT, LEMACONS, CITADINA 98

http://e-licitatie.ro/pub/procedure/statement/view/100200452

tom_sawyer

^ Evaluarea s-a încheiat, urmează semnarea contractului.

Printre altele, se va asfalta DJ 255A, marcat cu galben; actualmente drum de pământ/pietruit:





Powered by API/PUM imgur uploader

Konter

Consiliul Județean (CJ) Galați a semnat joi, 11 ianuarie, contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru construirea unui nou spital la Tecuci, investiție în valoare - cu tot cu echipamentele medicale - de aproximativ 35 de milioane de euro! În noul spital, de serviciile căruia vor beneficia peste 120.000 de gălățeni, vor fi relocate o parte dintre secțiile care funcționează în prezent în Spitalul Municipal "Anton Cincu", o clădire care nu mai corespunde standardelor actuale nici din punct de vedere tehnic, nici medical.

Proiectul de la Tecuci demarat de Consiliul Județean (CJ) Galați face parte dintr-un plan mai amplu de investiții, în valoare de aproape 65 de milioane de euro, ce vizează, la propriu, refacerea din temelii a Spitalului Municipal "Anton Cincu".

După cum v-am informat în paginile ziarului "Viața liberă", CJ Galați a preluat, în cursul anului 2022, administrarea acestui spital. Pasul a fost făcut pentru a veni în ajutorul administrației locale din Tecuci, care nu avea capacitatea de a asigura finanțarea necesară modernizării unității sanitare, ajunsă într-o stare ce nu mai corespundea necesităților și standardelor medicale actuale.

Proiectul noului spital de la Tecuci, în valoare de 35 de milioane de euro, va fi finanțat din fondurile proprii ale CJ Galați și va fi format din două componente: 22 de milioane de euro sunt alocate pentru construirea efectivă a spitalului, iar 13 milioane de euro pentru dotarea cu echipamente medicale de ultimă generație. La acestea se vor mai adăuga investiții de 30 de milioane de euro, din fonduri europene, prin proiecte de modernizare și a altor corpuri medicale ale spitalului, aflate în curs de realizare.

Va fi o clădire cu o suprafață desfășurată de 10.000 mp, dublă față de cea folosită în prezent, iar în noul imobil vor funcționa, printre altele, blocul operator, terapia intensivă, chirurgia, ortopedia, medicina internă, radiologia și laboratorul de analize medicale", a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

În urma licitației publice privind proiectarea și construirea noului spital de la Tecuci, câștigătoare a fost desemnată asocierea formată din firmele COOP Galați Societatea Cooperativă, SC Tancrad SRL și Atelier Unbuild SRL București. Odată cu semnarea, joi, 11 ianuarie, a contractului de proiectare și execuție, constructorii vor avea la dispoziție 18 luni (două luni proiectarea, 16 luni execuția) pentru finalizarea lucrărilor. Asta înseamnă că, încă din această primăvară, undeva în perioada martie - aprilie, vor demara lucrările.

Conform proiectului tehnic, imobilul care va găzdui noul spital din Tecuci va avea șase paliere, după următoarea structură: Demisol - Laborator Roentgendiagnostic, Laborator Imagistică Generală, Laborator Analize Medicale, Laborator Anatomie patologică, Sterilizare Centrală; Parter - Serviciul internare - externare, Farmacia cu circuit închis, Secția spitalizare de zi, Secția Ortopedie - Traumatologie; Etajul 1 - Secția ATI, Blocul operator cu patru săli de operație; Etajul 2 - Unitatea de transfuzii sanguine, Secția Endoscopie cu două săli de intervenție, Secția de Chirurgie Generală; Etajul 3 - Secția Medicină Internă; Etajul 4 (etaj tehnic) - Heliport și spații tehnice.

https://www.viata-libera.ro/politica-administratie/217886-cj-galati-va-investi-35-de-milioane-de-euro-intr-un-nou-spital-la-tecuci