News:

.

Main Menu

Turismul in Romania

Started by Ionut, September 24, 2011, 03:41:10 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Marius Papadopol

Barajul BICAZ 2023


Barajul BICAZ 2023


Barajul BICAZ 2023


Barajul BICAZ 2023


Barajul BICAZ 2023


Barajul BICAZ 2023


Barajul BICAZ 2023



Powered by API/PUM imgur uploader
Fotografia  - arta de a fura timpului
O firimitura de clipă! 😇

Marius Papadopol

Noua atractie turistica de la LACU ROSU

Fotografia  - arta de a fura timpului
O firimitura de clipă! 😇

reed

Am facut practica in barajul Bicaz.Ne-am imbolnavit jumatate de grupa,erau in Iunie 4 grade inauntru.Arata bine acum fata de 11 ani in urma.Erau doar peturi si poliesteren care pluteau . Interesante instalatiile seismice care le au inauntru.Ca o paranteza,au o mare problema.Fundul de golire e complet colmatat.Deci daca vor sa goleasca barajul nu prea au cum sa o faca.Faine fotografii,felicitari.

Marius Papadopol

Fotografia  - arta de a fura timpului
O firimitura de clipă! 😇

elphax

Cu intarziere 8 luni -  surprinzator ca nu au luat Leitner sau Doppelmeyer ci Supersnow. Din cate stiu eu, Supersnow se ocupa cu instalatii de facut zapada artificiala, nu fac ei instalatii pe cablu, deci tot de la una din firmele mari vor lua. Inca ceva, din cate tin eu minte, instalatiile de facut zapada din zona Valiug, controlata de dl. Popa actualmente primar si beneficiar, sunt tot de la Supersnow luate - deci acestia cunosteau deja zona skiabila.

"Asocierea DIMEX-2000 Company, Supersnow și ArchiCO a câștigat licitația organizată de Municipiul Reșița pentru dezvoltarea stațiunii de schi Semenic cu o ofertă de 174 milioane lei. Consorțiul are la dispoziție 41 de luni pentru finalizarea proiectului, cu tot cu proiectare, asistență tehnică și execuție propriu-zisă a lucrărilor. Finanțarea este asigurată de la bugetul local.
Dimex 2000 Company este localizată în Bistrița-Năsăud și este o companie specializată în construcția si întreținerea de drumuri și poduri, construcții civile și instalații, producerea betoanelor industriale și rutiere, producerea mixturilor asfaltice, închirierea utilajelor de construcții și comercializarea materialelor de construcții. Are o cifră de afaceri de peste 200 de milioane de lei anual, fiind în top 10 constructori români. Este controlată de familia Scurtu.
Supersnow este o companie poloneză, unul dintre cei mai mari furnizori internaționali de echipamente aferente domeniilor schiabile, având o prezență în peste 30 de țări.
ArchiCO etse o companie de engineering din Azerbaijan care oferă servicii specifice pentru constructori din industrial și rezidențial."

https://economedia.ro/statiunea-de-schi-semenic-va-fi-dezvoltata-cu-o-investitie-de-174-milioane-de-lei.html?fbclid=IwAR1yan1PvyEEPhnABUn3QRQkHhCz2I-sZeW-dV33x944P8eOeaoDZvUJcw8

Marius Papadopol

Fotografia  - arta de a fura timpului
O firimitura de clipă! 😇

Marius Papadopol

Cetatea de Scaun a lui Ștefan cel Mare

Fotografia  - arta de a fura timpului
O firimitura de clipă! 😇

Marius Papadopol

#982
Rezervatia TINOVUL MARE
Fotografia  - arta de a fura timpului
O firimitura de clipă! 😇

Konter

#983
Guvernul va aproba astăzi 15 noi zone sau comune care se vor număra printre stațiunile turistice ale României. În acest mod, investitorii vor putea accesa fonduri europene nerambursabile pentru a realiza structuri de cazare în noile stațiuni turistice.
Solicitările și documentaţiile au fost depuse de către autorităţile administraţiei publice locale, iar Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a verificat ȋndeplinirea criteriilor legale, reprezentanții săi efectuȃnd inclusiv vizite la faţa locului.

Zona turistică a municipiului Baia Mare, județul Maramureș
Datorită factorilor naturali de cură (aer, ape minerale, bioclimat etc.), localitatea s-a dezvoltat constant în ultimii ani din punct de vedere turistic, existând 2268 locuri de cazare, în unități clasificate de la 1 la 4 stele/margarete.

Comuna Lerești, județul Argeș
Comuna Lerești este situată în zona nordică a județului Argeș, la contactul dintre Depresiunea Câmpulung Muscel cu zona montană a Munților Iezer din Carpații Meridionali.
Comuna este formată din trei sate: Voinești, Lerești și Pojorâta.
Aceasta îndeplinește criteriile minime obligatorii pentru atestarea stațiunilor turistice de interes local și întrunește un punctaj de 140 puncte la criteriile suplimentare, față de minimul de 90 de puncte necesare pentru atestarea ca stațiune turistică de interes local.

Zona turistică Nucet – Vârtop, județul Bihor
Zona turistică Nucet – Vârtop este situată în sud-estul judeţului Bihor, la limita cu judeţul Alba, în partea de vest a României, la poalele Munţilor Bihor, pe Valea Băiţei, pe Drumul Naţional DN 75, care face legătura spre est cu judeţul Alba, iar spre vest cu DN 76, respectiv Oradea-Deva, la o distanță de 12 km faţă de oraşul Ştei, la 92 km faţă de Oradea şi la 63 km faţă de Câmpeni (judeţul Alba).

Comuna Sâncraiu, județul Cluj
Comuna Sâncraiu se află în relativa apropiere a două orașe importante din punct de vedere economic și socio-cultural, la 57,9 km de orașul Cluj-Napoca, și la 66,6 km de orașul Zalău.
Principalul drum județean care străbate comuna este DJ 103J.
Formele de turism practicate sunt: turismul rural, care include o gamă largă de modalități de cazare, evenimente, festivități, sporturi, alte distracții și activități de petrecere plăcută a timpului liber etc.

Comuna Sita Buzăului, județul Covasna
Comuna Sita Buzăului, este situată în depresiunea Întorsura Buzăului, în vecinătatea orașului Întorsura Buzăului, în valea râului Buzău, în județul Covasna, pe DN10, la altitudinea de 690-740m., vârfurile din jur având înălțimea în jur de 1000 de metri. Împreună cu comunele Barcani, Vama Buzăului și Orașul Întrosura Buzăului formează depresiunea Buzaelor.

Zona turistică a orașului Vlăhița, județul Harghita
Orașul Vlăhița este situat în zona sudică a județului Harghita, în sectorul sudic al Munților Harghitei.
Localitățile componente ale orașului sunt: Vlăhița (reședința orașului), Băile Homorod și Minele Lueta.

Zona turistică Cinciș-Cerna, comuna Teliucu Inferior, județul Hunedoara
Comuna Teliucu Inferior este situată în zona central-sudică a județului Hunedoara, pe malul drept al râului Cerna-Mureșana. Stațiunea se afla la 10 km de Municipiul Hunedoara, spre sud, pe DJ 687D.
Este învecinată la nord cu Municipiul Hunedoara, la sud cu Municipiul Hateg, la est cu orașul Calan, la sud-est cu comuna Bretea Mureșană, iar vecinii de la vest sunt comuna Ghelari și comuna Toplița.

Comuna Râu de Mori, județul Hunedoara
Comuna Râu de Mori este situată în zona sud -estică a județului Hunedoara, în sectorul Munților Retezat și la limita sudică a Depresiunii Hațegului.

Zona turistică a comunei Șisești, județul Maramureș
Comuna Șișești este așezată în partea centrală a județului Maramureș la distanța de 11 km de Baia Mare și la 2 km de orașul Baia Sprie. Are în componența sa localitățile: Șișești, Dănești, Bontăieni, Negreia, Șurdești, Cetățele și Plopiș.

Comuna Ieud, județul Maramureș
Accesul în comuna Ieud se realizează pe cale rutieră, pe traseul drumului județean DJ 186C care străbate comuna, Ieudul fiind așezat la sud de DJ186 Vadu Izei – Săcel, intersecția de la intrarea în Bogdan Vodă. Distanța față de drumul european E58 este de 30 km.

Orașul Broșteni, Județul Suceava
Orașul Broșteni este poziționat în sud-vestul județului Suceava, la granița cu județele Neamț și Harghita, în partea de sud-est a bazinului Dornelor, pe cursul mijlociu al râului Bistrița, împrejmuit de munții Bistriței și munții Stânișoara.

Comuna Fârdea, județul Timiș
Comuna Fârdea este situată în extremitatea estică a judeţului Timiş, la poalele munţilor Poiana Ruscă, la o distanță de 114 km de municipiul Timişoara, 32 km de municipiul Lugoj și la aproximativ 15 km de vârful Padeș, cel mai înalt vârf al Munților Poiana Ruscă (1374 m).

Comuna Murighiol, Județul Tulcea
Comuna Murighiol este situată în partea estică a județului Tulcea, la 45 km de municipiul Tulcea pe șosea și 53 km pe apă și este alcătuită din 7 sate: Murighiol reședință de comună, Plopu, Sarinasuf, Colina, Dunavățul de Sus, Dunavățul de Jos și Uzlina, sate componente.

Zona turistică a comunei Costești, Județul Vâlcea
Comuna Costești este situată în Nord-Vestul județului Vâlcea, într-o zonă depresionară, mărginită de râul Bistrița și râul Costești, la poalele Munţilor Căpăţânii. Comuna este compusă din patru sate: Costești, Văratici, Bistrița și Pietreni.

Comuna Urechești, județul Vrancea
Comuna Urechești se află în partea de sud a județului Vrancea, într-o zonă de câmpie, pe malul stâng al râului Oreavu, în partea de sud a județului Vrancea, la 18 km. de municipiul Focșani. Are în componență un singur sat – localitatea Urechești (sat reședință de comună).

https://arenaconstruct.ro/vom-avea-inca-15-noi-statiuni-turistice/

Cetatean

Cum vi s-a parut sezonul asta de ski? O iarna putina zapada.
Preturile la instalatii mi s-au parut destul de mari.
Nu cred ca avem partii nou deschise.

Pe viitor stiu doar de extinderea de la Semenic. La alte statiuni,din pacate doar la stadiul de planuri au ramas,de 10 ani.

Consider ca Romania are nevoie de 5-6 domenii skiabile cu 30-50 km de partii si infrastructura aferenta. Instalatii de urcat pe munte,parcari si horeca. Numarul practicantilor a crescut foarte mult si cu infrastructura suntem mult in spate.


TVlad

Cu clima asta cred ca va puteti lua adio de la ski in Romania. Chiar daca mai ninge uneori, e putin probabil ca un investitor serios sa isi asume riscul.

elphax

#986
Da, e tot mai putina zapada in fiecare an.
La Borsa arata bine partiile, dar in rest e iarba uscata. Am pus cateva poze, e ultima investitie serioasa.





La Satu Mare au facut o partie pe un deal, a fost deschisa 4 zile. :)

La Straja sunt deschise doar partiile cu tunuri de zapada - la fel la Transalpina, cred ca la fel si la Poiana Brasov. La Transaplina ca si deobicei, zona inferioara este plina de gheata.

La Arieseni - Vartop (din nou) au mers tunurile si e zapada.

La Muntele Mic a nins bine si sunt toate partiile deschise, pe Semenic doar sus la teleskiuri.

Marius Papadopol

Fotografia  - arta de a fura timpului
O firimitura de clipă! 😇

Konter

Una dintre cele mai îmbucurătoare noutăți este prelungirea traseului mocăniței Moldovița cu 5 kilometri până la mănăstirea omonimă, noutate anunțată de administratorii proiectului zilele trecute. Deschiderea traseului va avea loc pe data de 26 aprilie, dimineața, in prezența unor oficiali ai Consiliului Județean Suceava, primăriilor Moldovița și Vatra Moldovița. Administratorii proiectului spun că prelungirea traseului s-a făcut și cu sprijinul Sucursalei Regionale CF Iași.

Nu este însă singura noutate. Cu o săptămână mai devreme, pe 19 aprilie, la Sovata Mureș va porni și mocănița care circulă pe traseul Câmpu Cetății-Sovata. Organizatorii acesteia așteaptă turiștii cu o gară renovată.

https://clubferoviar.ro/cu-mocanita-pana-la-manastirea-moldovita/