Industria IT&C in Romania

Started by Ionut, November 24, 2016, 09:22:31 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

alecu26

Dap, deja limiteaza Netflix. E breaking acum.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

rota

las asta aci pentru Grindeanu, poate se trezeste:

"Making aerial fiber deployment faster and more efficient

This system combines innovations in the fields of robotics and fiber-optic cable design to dramatically lower the cost of deploying fiber by utilizing electrical infrastructure. While there have been tremendous improvements in the strength and size of a fiber strand, as well as the amount of data a strand can carry, there has not yet been a widely applicable solution for reducing the cost of fiber construction. Since the cost of deploying fiber comes almost entirely from construction, this was the area we wanted to address. If successful, we believe this technology will allow fiber to effectively and sustainably be deployed within a few hundred meters of much of the world's population. We expect to see technology trials of this fiber deployment system next year."
Sursa


tom_sawyer

EXCLUSIV Ministrul Lucian Bode, despre achiziția Telekom de către Orange: Negocierile au avansat foarte mult și într-o direcție pozitivă pentru statul român. Vom avea un cuvânt foarte important de spus în viitoarea entitate

Statul român deține 45,99% din acțiunile Telekom România Communications (fostul Romtelecom), pachetul majoritar de acțiuni fiind deținut de grupul elen OTE. Acționarul principal al OTE este grupul german Deutsche Telekom, care detine 40% din actiunile grupului elen.

Grecii au agreat vânzarea operațiunilor fixe din România către grupul francez Orange, doar că un cuvânt important de spus în tranzacție îl are și statul român.

Statul român a semnat un acord de principiu cu Orange pentru preluarea operațiunilor fixe ale Telekom și va deține 20% din acțiunile viitoarei entități - surse

Acordul de principiu semnat în vara acestui an între Orange și Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor vizează strict acțiunile deținute de grupul elen OTE la fostul Romtelecom, nu și participația statului la fostul Cosmote.

Potrivit surselor HotNews.ro, operațiunile mobile din Telekom România (n.a fosta Cosmote) ar putea fi cumpărate ulterior de către DIGI/RCS&RDS.

hotnews.ro

tom_sawyer

#94
Compania ClusterPower, înființată și controlată de trei antreprenori români, va construi lângă Craiova cel mai mare centru de date din România și unul dintre cele mai mari din Europa.

ClusterPower va crea o infrastructură de Inteligență Artificială one-stop-shop, în urma unei investiții inițiale de 172 milioane lei (36 milioane euro), din care suma 82 milioane de lei este asigurată printr-un ajutor de stat acordat anul trecut de Ministerul de Finanțe. Diferența este acoperită din fondurile proprii ale companiei și alte surse de finanțare, a anunțat compania.

Proiectul va fi construit în etape în localitatea Mischii, în județul Dolj pe un teren de 25.427 mp. Lucrările la parcul tehnologic vor începe luna aceasta, iar finalziarea este preconizată pentru 2025. ClusterPower va fi cel mai mare furnizor de Cloud și Compute din Europa de Est și al șaselea din Europa și va avea o prezență globală, asigurată prin conectarea la 750 de centre de date din întreaga lume.

În total, campusul de lângă Craiova va găzdui cinci centre de date și va fi alimentat cu electricitatea produsă de o centrală pe gaz natural pe care ClusterPower o va construi pe același amplasament. Centrala va avea o putere instalată de până la 200 MW și va transforma centrul de date într-unul dintre cele mai eficiente din punct de vedere energetic la nivel global, datorită sistemului de trigenerare care presupune producerea de electricitate, agent termic și agent de răcire.

economica.net

mirceaeliade

QuoteAtos România a semnat un contract de 1,2 milioane de euro cu Agenția NATO de Comunicații și Informații (Agenția NCI) pentru a instala și configura capabilități și sisteme de securitate cibernetică esențiale în 22 de site-uri NATO.
https://www.economica.net/atos-romania-incheie-un-contract-de-12-milioane-de-euro-cu-nato_598561.html