[CJ] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Cluj-Napoca

Started by Ionut, November 27, 2012, 05:04:30 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

ijwtsh

Cand am fost acum vreo 2 saptamani in Cluj inca erau dezgropate ruinele. Le-au astupat la loc?

qionescu1

Quote from: trifrazvan1977 on November 21, 2024, 02:19:22 PM

E coada mare pt ca se circula pe o singura banda iar intersectia, desi cu prioritate, te face sa incetinesti pt a vira. De multe ori trebuie sa te opresti ca sa treaca si ceilalti de pe strazile fara prioritate care nu au de ales decat sa forteze trecerea altfel la ore de varf raman acolo. Trafic mare e si pentru ca e legatura cu centura orasului, deci acolo nu e numai traficul din cartiere ci si mult trafic de tranzit.

Oare se construieste toata giratia sau doar banda albastra din plan? Dupa presa locala si anuntul primariei doar asta e bugetata. Dar banda albastra din plan (cu sau fara giratie) are un dezavantaj. Cei care ocolesc giratia la intrarea inapoi pe Brancusi pierd prioritatea. La ore de varf e mai avantajos sa folosesti drumul cu prioritate si nu banda albastra unde se vor bloca cei care o folosesc pt ca pierd prioritatea. Este exact situatia de la sensul giratoriu de la intrarea in Apahida dinspre Jucu. Turbogiratia e folosita doar de soferii disciplinati restul intra pe centura prin sensul giratoriu pt ca au prioritate asa si il traverseaza mai repede obligandu-i pe cei ce folosesc turbogiratia sa opreasca.

StefanCelMare

@ijwtsh
Ruinele sunt în centrul parcului, dezgropate, înconjurate de un gard.
Probabil se va licita o soluție acolo de punere în valoare, dacă nu s-o fi și rezolvat dar nu s-a executat.

trifrazvan1977

^^qionescu1
Din pacate in prima faza se construieste doar turbogiratia (si asta ca un "mare favor" facut de administratie).
Giratoriu se face la pachet cu centura (de parca ar avea vreo legatura), de aceea ceream un pic de presiune din partea societatii pentru a face si giratoriul in viitorul apropiat.
Legat de prioritatea turbogiratiei exact asta am spus si eu: normal ar fi ca noua bretea sa aiba prioritate la intrare in Brancusi altfel lumea va folosi in continuare vechea intersectie...daca se va face asa atunci vechea intersectie va ramane doar pentru cei care fac stanga spre Fagului (sau mai rar spre Ladea) si cumva se vor face 2 cozi mai mici. Ar fi singura sansa sa mai scada aglomeratia, pentru ca de eliminare cozi nimeni nu cred ca e asa naiv sa creada ca e posibil.

doodoo

Quote from: StefanCelMare on November 21, 2024, 10:28:39 PMPS. Am observat de ceva timp că de pe strada respectivă nu s-au eliminat stâlpii vechi. Nu cred că am mai văzut așa ceva de peste 15 ani, stradă refăcută cu stâlpii vechi păstrați. Sper să nu rămână așa.
Pai ceva trebuie sa sustina in continuare cablaraia aia de acolo, arata jalnic strazile cu acele cabluri atarnate pe stalpi, din care macar 75% nu mai sunt functionale si stau efectiv degeaba (fac pariu ca pe acolo e procentul real)

qionescu1

@trifrazvan1977
Exact. Mare pomana si-a facut primaria cu cei 380 de metri liniari. Sa vedem daca le iese si cu semnalizarea. Nu sunt convins ca brteaua ar trebui sa aiba prioritate dar o solutie ar fi reintoarcerea la vechea semnalizare.

zol21

Quote from: trifrazvan1977 on November 22, 2024, 10:43:19 AM^^qionescu1
Giratoriu se face la pachet cu centura (de parca ar avea vreo legatura)

Daca se face la pachet cu centura = bani de la UE; daca nu=bani din bugetul propriu. Deci ceva legatura are...

qionescu1

De 5 ani asteptam doar pentru centura, alti 5 ani cand terenul era problema si acum inca 5 ani pentru construirea centurii (in cel mai optimist scenariu).

In functie de cum vrei sa o iei, 10-15 ani de asteptare...  Chiar daca ar face-o cineva gratis acum tot nu ar compensa anii astia de cozi, timp pierdut, nervi si frustare a clujenilor.

dragos76

Cozi o să tot fie, nu vă auto amăgiți. Se va rezolva strict problema că e mult mai greu (sau chiar imposibil) de ieșit pentru cei care vin de pe Ladea sau Fagului.
Similar cu situația de acum mulți ani cu intersecția Observator-Turzii, când cei ce veneau din Zorilor nu aveau nici o șansă să intre, fără ca un polițist să dirijeze traficul. Acum nu mai e problemă de acest fel de când e acolo sens giratoriu, dar cozi sunt, pe toate direcțiile.