[TR] Centura Turnu Magurele

Started by carutasul, August 18, 2018, 11:53:39 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

carutasul

Alaltăieri, întorcându-mă de pe meleagurile căruțești, m-am gândit să mai schimb traseul, așa că am mers pe Dăbuleni- Corabia- Tn-Măgurele, Alexandria ( și în continuare DN6 ca de obicei)
Între timp nu mi-am luat dashcam dar mi-am luat un phone holder.
Primul obiectiv era să filmez piața de lubenițe din Dăbuleni, dar a fost prea târziu. Păcat.
Însă cu ocazia asta am trecut pe acea variantă/ocolitoare a orașului Turnu-Măgurele de care s-a mai vorbit pe aici, pe care vreau să v-o arăt:

Pe ansamblu drumul cred că mi-a luat tot cam atât; e o diferență totuși pentru că era într-o perioadă de trafic destul de redus. DN54 e în stare destul de bună și cum scapi de olteni ( :) ) localitățile sunt destul de rare. Traversarea orașului Corabia e un pic anevoioasă mai mult pentru că oamenii par obișnuiți să parcheze mașina/căruța unde se nimerește, nu din cauza traficului. Data trecută când am trecut pe aici ( activități educative pentru copii cu Sucidava) drumul era destul de lent din cauza numărului mare de dube cu pepeni care mergeau încet; de data asta a fost bine, a cam trecut sezonul.  Oricum, împăratul Constantin a fost mult mai deștept când a făcut podul către bulgari pe aici :) Ar fi trebuit să îl imităm....

carutasul

trebuie să îmi cer întrucâtva scuze pentru că nici eu nu prea știam traseul ( asta a fost a doua oară când trec pe acolo, prima oară am trecut pe traseul vechi ) așa că îmi e greu să dau repere....

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

JohannDB

..............."Care centură a Turnului Măgurele" ??.... E vai și amar de ceea ce are "ca centură".....
    În principal, venind de la Alexandria (DN 52), sau Roșiori de Vede (DN 65A), intrii în oraș pe DN 52 (că DN 65A se cam termină la borna 130+100 la "Redoil") unde se continuă cu DN 52 și suntem ca stradă de oraș pe Calea Alexandriei... Pe Calea Alexandriei (DN 52 km 44+950) avem stadionul pe stânga și un OMV pe dreapta; aici ca/pentru centură faci dreapta, pe str Stadionului (DN 54), continuată cu str. Ștrandului până la intersecția în "T" cu str. Chimiei și str. Bâlciului (la dreapta) pe care se și merge ca centură (tot parte din DN 54)... La intersecția str. Bâlciului cu str. Ion Antonescu (DJ 546) se continuă spre vest cu str. Ioan Slavici (tot DN 54) denumită și "Șoseaua de centură"; numai că str. Ioan Slavici părăsește DN 54 la ieșirea spre Islaz și coboară spre Dunăre până la următoarea intersecție în "T" cu str. Popa Șapcă, unde o iei pe Popa Șapcă spre est și în cca 250 m din Popa Șapcă faci dreapta pe str. Primăverii, stradă care coboară spre Dunăre luând-o mai apoi paralel cu linia Dunării până la intersecția cu Calea Dunării (DN 52 ce vine din nord prin centru la Dunăre) și în 3,5 km ajunngi la PTF/bacul de pe Dunăre......
Deci, rezumat..., Centura Tr. Măgurele : Calea Alexandriei - Str. Stadionului - Str. Strandului - Str. Bâlciului - Str. Ioan Slavici - Str. Popa Șapcă - Str. Primăverii - Str. Calea Dunării - PTF/Ferriboat......

P.S. .... Să vezi ce fain e să mergi pe "Primăverii" spre port/bac......

carutasul

Eu nu am avut treabă la bac, e vorba de traseul dinspre Corabia spre Alexandria (sau invers); acolo s-a construit un segment de centură între DN52 și DN54. Dar filmarea e din 2018 deci nu mai e o noutate.